Traditionele recepten

Hoe maak je thuis perfecte pizza

Hoe maak je thuis perfecte pizza

Alles wat je moet weten om een ​​taart van pizzeria-kwaliteit te maken

Thinkstock

Hoe maak je thuis perfecte pizza

Thinkstock

Maak thuis de perfecte pizza met deze tips van experts.

Vind een deeg dat je lekker vindt

Thinkstock

Volgens Craig Whitson, auteur van Passie voor Pizza, een van de sleutels tot geweldige pizza is het vinden van een deegrecept dat voor jou werkt. Zoals hij zegt: "Veel deeg kan worden uitgerold voor een dunne korst of geperst voor een dikkere, dikkere korst. Het deeg beheersen is de sleutel tot de wereld van pizza”. Als je een geweldig pizzadeeg voor alle doeleinden nodig hebt, probeer dan het recept "Ons favoriete deeg" uit zijn boek. "Dit deeg kan worden gemaakt met vrijwel elk type bloem en een eenvoudig voorgerecht. Het fijne aan dit deeg is dat het weinig werk vereist, het is flexibel en het smaakt geweldig. Het enige nadeel is dat het heeft een lange rijs, maar de langzame rijs geeft dit deeg zo'n geweldige smaak.”

Vooruit plannen

Dat gezegd hebbende, zelfgemaakt pizza vereist een beetje planning, ongeacht het deeg dat je kiest. Craig zegt dat een dag van tevoren deeg maken en jezelf de tijd geven om te winkelen voor hoogwaardige ingrediënten beide essentieel zijn voor een geweldige pizza.

Weet hoe je met pizzadeeg om moet gaan

Thinkstock

Rekken pizza deeg kan lastig zijn - het is belangrijk om het langzaam uit te rekken zodat het deeg niet scheurt. Begin met het platdrukken van de deegbal (druk deze met je vingers in alle richtingen naar beneden) op een licht met bloem bestoven werkvlak. Rek het deeg vervolgens voorzichtig uit. In zijn boek, Passie voor Pizza, raadt Craig Whitson aan om een ​​komvormige hand langs één kant van het deeg te leggen en vervolgens je andere hand te gebruiken om de tegenoverliggende rand van het deeg op te pakken en het voorzichtig over de rug van je tot een kom gevormde hand te "klappen". Blijf dit doen rondom de deegschijf totdat deze is uitgerekt tot de gewenste grootte en dikte.

Gebruik hoogwaardige toppings

Thinkstock

"Geweldige pizza bestaat uit eenvoudige ingrediënten", zegt Whitson, dus zorg ervoor dat die ingrediënten van hoge kwaliteit zijn. Je hoeft niet veel geld uit te geven, maar, van het meel in de korst tot de kaas dat gaat op de top, zorg ervoor dat u de beste kwaliteit ingrediënten koopt die mogelijk zijn voor uw budget.

Weet hoe je je pizza moet toppen

Thinkstock

"Een ding dat ik keer op keer heb gezien, zijn overdressed pizza's", zegt Whitson. “Het is van cruciaal belang om een ​​evenwicht te creëren tussen de korst, saus, kaas en toppings. Sommige mensen houden misschien van een pizza met driedubbele kaas, maar het overladen van een ingrediënt kan de smaken van de andere ingrediënten maskeren. Dit evenwicht is essentieel. En de volgorde van de plaatsing van toppings kan de pizza drastisch veranderen. Er zijn pizza's waarbij de saus er zeker bovenop moet komen, maar over het algemeen gaat de saus er als eerste op. Zijn de uien gehakt, fijngehakt, in dunne ringen gesneden, gebakken of rauw? De behandeling en plaatsing van ingrediënten is heel belangrijk!”

Heb je zout nodig?

Thinkstock

Sommige taarten hebben een snufje nodig zout aan het einde voordat ze echte pizza-perfectie kunnen bereiken. Als je zoute ingrediënten zoals olijven of ansjovis gebruikt, kun je het extra zout waarschijnlijk overslaan, maar veel pizza's hebben baat bij een snufje zout dat wordt toegevoegd nadat ze uit de oven komen.

Kook je taart op een pizzastaal of steen

Whitson raadt thuiskoks ook aan om “te investeren in een baksteen of bakstaal; dit zal de pizzabodem drastisch verbeteren.” Ongeveer een uur voordat u van plan bent om uw pizza, leg de steen direct op de bodem van je oven (verwijder eerst eventuele rekken uit de oven) en laat hem goed warm worden voordat je het deeg erop legt om te bakken.

Kook je pizza op de juiste temperatuur

Thinkstock

“De meeste – maar niet alle – pizza’s moeten in de oven heetste temperatuur; een van de veelvoorkomende valkuilen bij het thuis maken van pizza is koken op een te lage temperatuur”, waarschuwt Whitson. Sommige pizza's koken bij temperaturen tot 900 graden F, wat u in uw keuken niet kunt bereiken, maar uw pizza zal er nog steeds baat bij hebben om op zeer hoog vuur te worden gekookt.

Veel plezier

Thinkstock

“Thuis een goede pizza maken is niets om je zorgen over te maken of je zorgen over te maken. Geniet van het proces', zegt Whitson. “Geniet van de pizza. Wij maken over het algemeen pizza thuis voor familie en/of vrienden. Goed gezelschap en goede pizza zijn een match made in heaven.”


Bekijk de video: Cara membuat Pizza panggang ikan kaleng (Januari- 2022).