Traditionele recepten

Karamelcake met chocolade

Karamelcake met chocolade

Tarwe:

Walnoten en zonnebloempitten worden een nacht in water gehydrateerd. Het is mogelijk zonder deze stap.

Doe ze dan samen met de cacao in de robot met het S-blad en maal ze tot ze fijngemalen zijn zoveel we willen (fijner of met grotere stukken om krokant te zijn).

Voeg de pruimen en de gesmolten cacaoboter toe en verwerk tot de compositie goed gebonden is. Als het harder bindt, kunnen we 1-2 eetlepels water toevoegen.

Het wordt gelijkmatig geperst in de vorm van een cake.

Karamel crème:

De dadels en abrikozen worden een nacht in water geweekt. Giet het water af en doe het samen met de rest van de ingrediënten in de robot. Het wordt verwerkt totdat we een consistente pasta krijgen, die we over de toonbank zetten. Het is plakkeriger, maar met een spatel of lepel verspreidt het zich gemakkelijk.

Walnotenboter kan thuis worden gemaakt. Doe een kopje ongehydrateerde noten in de keukenmachine en verwerk tot de olie begint los te laten en in boter verandert. Je kunt de noten ook 3-4 minuten in de voorverwarmde oven doen en daarna verwerken.

Chocolade crème:

Laat de cashewnoten ca. 4 uur. Doe het dan in een blender met water en maal tot je een crème krijgt. Ook als het dikker is en er nog stukjes cashewnoten over zijn, voegen we geen water toe. Voeg honing en gesmolten cacaoboter toe, die zal helpen bij het verwerken, en voeg dan cacao toe. Alles moet goed gehomogeniseerd zijn. Smaak aan te passen aan uw voorkeuren.

De verkregen room wordt over de karamelroom gegoten. Zet de cake ongeveer 4-5 uur in de vriezer. Het geheim is niet om het in te vriezen, maar alleen om uit te harden en gemakkelijk uit de vorm te halen.Later kan het in de koelkast worden bewaard. Ik heb zelfgemaakte rozenbotteljam erop gedaan, maar je kunt ook fruittopping doen.

Het is perfect van smaak en smaken (althans voor mijn smaak), maar ook verzadigend, dus snijd er kleine plakjes van.

Ik wacht op je om me te vertellen hoe je het leuk vond!

Met liefde,

Valentini