Traditionele recepten

Diner met Geyser Peak Winemaker Ondine Chattan

Diner met Geyser Peak Winemaker Ondine Chattan

Geyser Peak Winery is een al lang bestaande en bekende producent in Sonoma County in Californië. Hoewel ze meer dan 300.000 kisten wijn per jaar maken, is bijna tweederde daarvan een enkele wijn. Een groot deel van de rest van hun portfolio is gevuld met kleine partijen die zich richten op fruit uit specifieke gebieden. Ik ging onlangs zitten met hun wijnmaker Ondine Chattan in Gramercy Tavern in New York City om een ​​brede selectie van hun wijnen te proeven, waaronder een flink aantal van de boetiekachtige aanbiedingen die deel uitmaken van de hernieuwde focus van Geyser Peak. Toen ik de hele avond met Chattan sprak, was het duidelijk dat de moeite en aandacht voor detail die wordt besteed aan de wijnen die voor slechts $ 12 of zo worden verkocht, net zo belangrijk zijn als die voor die van ongeveer $ 50. Het is ook duidelijk dat zij en het wijnhuis even trots op beide zijn. Hier is een overzicht van een handvol van mijn favoriete huidige releases van Geyser Peak Winery.

Geyser Peak Winery 2013 California Sauvignon Blanc — Het fruit voor deze wijn is afkomstig uit een aantal verschillende regio's in Noord-Californië. Het is grotendeels sauvignon blanc (97 procent), met een beetje viognier (3 procent) erbij. De fermentatie vond plaats in roestvrij staal. Van dit aanbod zijn 190.000 gevallen geproduceerd en het heeft een adviesprijs van $ 12. Aroma's van citroen- en sinaasappelschil komen uit de neus van deze wijn. De smaak is rond en zoetig met overal tropische en citrusfruitkenmerken in overvloed. Zachte slierten groen kruid komen naar voren en de fruitige smaken gaan door met een frisse afdronk. Voor $ 12 (minder als je rondkijkt) is dit een absoluut geweldige waarde die het hele jaar door goed zal werken als een alledaags wit. Om de frisheid van deze wijn te behouden, bottelen ze hem meerdere keren per jaar, van een masterblend, afhankelijk van de vraag.

Geyser Peak Winery 2013 Californië Pinot Grigio — Het fruit voor dit aanbod kwam uit verschillende regio's, waaronder Dry Creek Valley, Solano en Mendocino. Naast pinot grigio (87 procent) werd er wat gewürztraminer (13 procent) bijgemengd. De fermentatie vond plaats in roestvrijstalen tanks. Van deze wijn zijn 15.000 kisten geproduceerd en de adviesprijs is $ 12. Aroma's van lycheefruit en citrusschil verlichten de neus van deze Pinot grigio. Smaken van ananas en steenfruit domineren het gehemelte dat zacht, weelderig en aangenaam van aard is. Citroen- en limoenschil, evenals witte peper en stukjes kalksteen vormen hier de schone en frisse afdronk. Deze wijn werkt op zichzelf even goed als in combinatie met lichtere gerechten.

Geyser Peak Winery 2012 River Ranches Sauvignon Blanco — Deze wijn is 100 procent sauvignon blanc afkomstig uit Russian River Valley. Fermentatie en veroudering vond plaats in roestvrij staal. Van deze wijn zijn 796 kisten geproduceerd en de adviesprijs is $ 22. Aroma's van groene meloen, onderbroken door hints van lijnolie, domineren de neus. Scherpe groene appel, citroenschil en witte vijgenaroma's zijn allemaal overvloedig in een gehemelte dat een beetje soberder is dan de Californische appellation sauvignon blanc. Essentie van limoen en een vleugje aangenaam groen kruid maken deel uit van de bovengemiddelde afdronk. Deze sauvignon blanc schittert in combinatie met lichte gerechten.

Geyser Peak Winery 2012 Water Bend Chardonnay — Het fruit voor deze chardonnay werd verbouwd in Alexander Valley. Naast chardonnay (97 procent) werd er een kleine hoeveelheid viognier (3 procent) bijgemengd. De rijping vond plaats in de loop van 11 maanden in volledig Frans eikenhout, 25 procent van de gebruikte vaten was nieuw. Iets meer dan 1.700 gevallen werden geproduceerd tegen een adviesprijs van $ 22. Aroma's van appel en Anjou-peren komen met overtuiging naar voren uit de uitnodigende neus van deze chardonnay. De smaak is fruitig en rond met een stevige ruggengraat van ondersteunende zuren. Dit omvat aroma's van boomgaardfruit ondersteund door elementen van appeltaartkruiden. Mineralen, toast en aanhoudende kruidenkenmerken zijn allemaal terug te vinden in de gelijkmatige en gedenkwaardige afdronk. Dit zal opmerkelijk goed werken bij gebraden varkensvleesgerechten, vooral die met een soort begeleidende fruitcompote.

Geyser Peak Winery 2011 Tectonic Red Wine Blend — Deze wijn is een blend van cabernet sauvignon (69 procent), petit verdot (15 procent), en de balans bestaat uit andere rode wijnen, allemaal uit Alexander Valley. Rijping vond plaats op Frans eiken gedurende 21 maanden. Er zijn 3.500 gevallen geproduceerd en het heeft een adviesprijs van $ 28. Aroma's van rode bessen en kruiden vullen de neus van deze gemengde Alexander Valley-wijn. De kenmerken van framboos en aarde domineren het gehemelte dat vol, rijk en nauwkeurig is. Fluweelzacht rood fruit, afgewisseld met smaken van zwart fruit komen naar voren in de afdronk, samen met witlof en een vleugje cacao. Dit is een proportionele rode blend die veel meer waarde en smaak biedt dan de prijs doet vermoeden.

Geyser Peak Winery 2011 Devil's Inkstand — Deze wijn combineert cabernet sauvignon (69 procent), met petit verdot (15 procent) en kleinere hoeveelheden malbec en petite sirah. Na de fermentatie bracht het 22 maanden door in Franse eikenhouten vaten, waarvan 35 procent nieuw was. Er zijn slechts 350 gevallen geproduceerd en het heeft een adviesprijs van $ 50. Aroma's van zwarte missie vijgen en slierten geroosterd eiken stippelen de neus van deze blend. De smaak is geladen met een complexe melange van fruit en kruiden. Zowel rood als zwart fruit komen samen met stukjes pruimenpuddingkruiden en een vleugje gebrande bruine suiker. Veel aarde en aanhoudende fruitsmaken markeren de lange, evenredige en elegante afdronk. Dit is een uitstekende rode blend die diepte en klasse uitstraalt. Devil's Inkstand is een wijn die een speciale gelegenheid waardig is.

Wat mij opvalt aan de Geyser Peak-wijnen die ik heb geproefd, is de relatieve waarde die ze vertegenwoordigen tegen hun respectieve prijspunten. De appellation-aanbiedingen in Californië die voor ongeveer $ 12 worden verkocht, zijn geweldige dagelijkse aanbiedingen. Er zijn tal van wijnen in dat assortiment en de kwaliteit varieert natuurlijk. Deze twee zijn heerlijke, goed gemaakte en betrouwbaar geschikte selecties om bij de hand te houden voor informeel drinken met het dagelijks leven. De duurdere aanbiedingen zijn ook goed gemaakte wijnen, die bepaalde delen van Sonoma County heel mooi vertegenwoordigen. Dit zijn meer specifieke wijnen, die het overwegen waard zijn tijdens een avond met vrienden en een fijne maaltijd. In beide gevallen krijg je echt goede kwaliteit voor de prijscategorie. Chattan werkt al 14 jaar bij Geyser Peak Winery, in haar tijd als hoofdwijnmaker heeft ze talloze positieve veranderingen en verbeteringen aangebracht. Het zal fascinerend zijn om te zien wat ze in de toekomst in petto heeft.

Lees meer over de Wereld van Wijn.


Tagarchief: wijn

Je hebt misschien gemerkt dat onze vrienden bij DAOU Vineyards de laatste tijd veel aandacht krijgen. Wijnmaker Daniel Daou en zijn broer Georges Daou zijn vermeld in verschillende publicaties, waaronder The Winepress Magazine en New Times. Dus wat is er allemaal zo moeilijk aan?

Nou, om te beginnen is Daniel Daou een legitieme wijnmaker, onder begeleiding van Delphine Barboux van Chateau Lascombes in Margaux, evenals Scott McLeod van Rubicon en Coppola. Ook komen de broers uit een lange lijn van Franse boeren, dus ze begrijpen de Oude Wereld.

Maar de belangrijkste reden waarom de gebroeders Daou in de schijnwerpers staan, is het feit dat ze Paso Robles verheerlijken als een topregio voor Cabernet Sauvignon en Bordeaux-wijnen. En ze schamen zich er niet voor.

In de gouden, met eiken begroeide heuvels van de legendarische westkant van Paso Robles, niet ver van het prachtige kasteel van William Randolph Hearst, is een man met een Homerische visie. Zijn naam is Daniel Daou en hij wijdt zijn leven en elke denkbare bron aan het creëren van, in de eerste plaats, een Cabernet Sauvignon die kan wedijveren met de allerbeste ter wereld.

DAOU Vineyards-website

Je begrijpt die term 'elke denkbare bron' een beetje beter als je de steile heuvel oprijdt naar DAOU's proeflokaal op Hidden Mountain Road. Een ongeëvenaard uitzicht op het wijnland Paso Robles en 60 hectare DAOU-wijngaarden omringen de wijnmakerij in Spaanse koloniale stijl. Het is een bijzonder spannende tijd voor “the winery in the sky”, aangezien de eerste wijnen van hun landgoedproductie onlangs zijn uitgebracht, met veel bijval.

Bij het proeven van de Daou-familiewijnen is het duidelijk dat Daniel en Georges het potentieel van Paso Robles Cabernet hebben verkend en er echt in geloven. Zo erg zelfs dat ze een nieuwe groep Cab- en Bordeaux-producenten hebben opgericht, het Paso Robles CAB Collective. Hoewel deze regio al vele jaren dicht bij de Rhône staat, heeft zich tot nu toe nooit een groep gevormd rond Cabernet en Bordeaux. Daarover volgende week meer.

Bezoek in de tussentijd het proeflokaal van DAOU Vineyards op 2777 Hidden Mountain Road in Paso Robles en geniet van de vruchten van hun arbeid.


Zwarte truffelzout geroosterde fingerling aardappelen, zomerpompoen, oven geroosterde tomaat, wilde paddenstoelen demiglace, balsamico reductie.

Wine Wednesdays presenteert de nieuwe jasoh! Wijnkaart!

Als we de lijst afgaan, hebben we de volgende wijzigingen:

Nieuw! Sebastiaan Chardonnay. Dit is je klassieke (boter en eiken) Chardonnay, maar met een licht fruit en zuurgraad waar we gewoon genoeg van kunnen krijgen.

Nieuw! Joël Gott Sauvignon Blanc. We zijn verheugd om deze betaalbare wijn op onze lijst te zetten, want het is precies wat we lekker vinden in een sauvignon blanc tropisch fruit dat begint met een balans van zuurgraad en een lange afdronk waarvan je kunt genieten met vis en hapjes. Jas! raadt aan om met een glas hiervan te beginnen voordat je in een fles rood duikt met de middengangen van de maaltijd.

Binnenkort komen onze &ldquomini&rdquo Sparkling-flessen voor de hete zomer. Deze schattige kleine flesjes zijn zo betaalbaar en kunnen twee middelgrote schenkingen schenken. We bieden drie fantastische smaken aan:

Nieuw! Cavit Lunetta Prosecco. Fris en schoon

Nieuw! Markies De La Tour Brut Rose. Roze. Aardbeien. Lange afdronk. Verrukkelijk.

Nieuw! Banfi Rosa Regale Brachetto. De grote finale van ons laatste Chef&rsquos Proeverij- en Wijnarrangement. De perfecte feestwijn die smaakt naar zoete rozen. Elke dag is trouwens een feest als je deze wijn in de buurt hebt.

Het was makkelijk en het vergde wat teamwork, maar we zijn trots om Villa Sandi Prosecco te presenteren. De enige mensen in de Verenigde Staten die het voorrecht hebben om van deze premium wijnen te genieten, zijn in New York, Los Angeles en nu Ogden! Trakteer uzelf deze zomer op deze wijnen die snel aan populariteit winnen op het wereldtoneel.

Nieuw! DOC Claxa Brut Prosecco. Rijpe gouden appel. Droog en zacht met een mooie afdronk die je palet klaarmaakt voor meer!

Nieuw! DOC Cartizze Droge Prosecco. Intens fruitig en bloemig aroma dat danst in je mond. Deze wijn is gemaakt met druiven van een paar specifieke boomgaarden en is Prosecco's vlaggenschip van Villa Sandi.

Ons nieuwe huiswijntrio uit Italië zal u zeker bevallen, want deze drie wijnen zijn niet alleen te duur maar ook buitengewoon goed, en complimenteren met alles wat de chef-kok kan samenstellen.

Nieuw! Rode, witte en roze melanges van Castello Banfi. Alleen verkrijgbaar hier bij jasoh!

Nieuw! 14 Handen Merlot. Smaken van bessen, kersen en cola harmoniëren met zachte tannines. Uit de staat Washington en hoewel we het jammer vinden om de Penfolds Merlot uit Australië te zien vertrekken, is dit een betaalbare en drinkbare merlot waarvan we genieten sinds we besloten hem aan te trekken.

Nieuw! Banfi Chianti Classico. Fruit en aarde gaan goed samen in deze op eikenhouten vat gerijpte Chianti.

Nieuw! Rosenblum Syrah. We houden van de Zinfandel Rosenblum en toen we deze jammy wijn probeerden, wisten we dat we een vervanger voor de Red Byciclette hadden gevonden (rust in vrede). Bramenjam ontmoet chocolade en is zo soepel en gemakkelijk te drinken dat je voor je het weet door een fles gaat!

En onthoud: elke week op Wine Wednesday&rsquos jasoh! zal alle wijnen op onze lijst in de schijnwerpers plaatsen, dus blijf op de hoogte en kijk ernaar uit om meer te leren over de wijnen die we bij jasoh aanbieden!


Proef de plaats

Plus een smakelijk recept voor vegetarische balletjes op basis van linzen.

Ik ben een druk persoon. Ik kook graag. Ik hou van een goed glas bier of wijn. Ik zoek naar geweldige tapasplekken met een indrukwekkend wijn- en spijsmenu. Ik ben ook erg goed in taakbeheer, hoewel ik soms slecht ben in het vinden van tijd voor vrienden ... of mezelf trouwens. Dus toen ik hoorde dat Gelson's markt een nieuwe winkelervaring had gecreëerd die mijn sterke en zwakke punten aanspreekt, dacht ik dat ik er maar beter meteen heen kon gaan om te zien hoe ik het in mijn voordeel kon gebruiken.

De onlangs geopende Gelson's supermarkt in Long Beach beschikt over een wijnbar. Ja, het is de eerste in hun keten. Je vindt het links van de sappige biologische sinaasappels en naast de inspirerende uitstalling van olijfolie. De Gateway Wine Bar bevindt zich aan de voorkant van de winkel. Het biedt een selectie van warme en koude kleine schotels die passen bij een kleine maar indrukwekkende lijst met zorgvuldig geselecteerd bier en wijn. Had ik al gezegd dat er zowel zitplaatsen aan de bar als aan tafels zijn? De Gateway mag dan klein van formaat zijn, hij is machtig in zijn belevingswaarde. Het geeft de termen "buurtbar" en "drukke mensenoplossingen" een geheel nieuwe betekenis en sfeer.

Gelson's, Long Beach, Californië, met wijnbar en terras op de tweede verdieping met uitzicht op de baai van Alamitos. Foto door Linda Kissam.

Ik heb een afspraak gemaakt om wat tijd door te brengen met "Ray", een van de twee belangrijkste wijnservers aan de bar. Mijn interview en ervaring voldeden ruimschoots aan mijn verwachtingen. Ik ging met mijn man om een ​​mannelijk perspectief te krijgen. Dat had ik niet hoeven doen, want er waren genoeg mannelijke klanten die van de bar genoten. Ray begroette ons met een smakelijk menu, een grote glimlach en een welkome en attente service. Ik dacht dat dit misschien iets voor ons was, maar nee, iedereen kreeg dezelfde persoonlijke service.

Het seizoensafhankelijke tapasmenu bevatte negen keuzes van $ 5 tot $ 9: vier microbrew-bieren, acht wijnen en drie niet-alcoholische dranken. Er was ook een speciale wijnkeuze die niet op het menu stond. Ik bestelde een Veuve Clicquot-glas champagne ($ 8). Mijn man bestelde de Strand Brewing Beach House Amber Ale. Beiden waren schenkingen van vol glas. We hebben onze keuzes gecombineerd met de groentegehaktballetjes ($ 8). Wow wow wow. Kunnen we allemaal zeggen: "Winnaar?" Het bier en de champagne spreken natuurlijk voor zich (geweldig), maar de gehaktballen zijn een op zichzelf staande ster. Pas toen mijn man halverwege zijn portie gehaktballen was, las hij het menu en ontdekte hij dat de vier zeer grote, zeer goede gehaktballen niet met vlees waren gemaakt. Dat is een primeur. Meestal krijg ik 'het gezicht'. Je weet wel, een hap en dan het gezicht dat duidelijk zegt: "Oh mijn god, je probeert me weer gezond te laten eten." Had ik al gezegd dat er een chef-kok aanwezig is die de tapas klaarmaakt terwijl je ze bestelt? Herhaal met mij: "Yum, vers jammie, vers, lekker vers."

Strand Brewing Beach House Amber Ale, een glas Veuve Clicquot Champagne en Veggie Balls. Foto door Linda Kissam.

Toen we om 14.00 uur voor het eerst aankwamen, was er slechts één klant aan de bar. Tegen de tijd dat we 45 minuten later vertrokken, was er een vol huis. Dit is een zeer populaire plek. Ik zag evenveel bier als wijn gedronken worden. De gemiddelde leeftijd was 40-plus en tres internationaal. Een prachtige jachthaven op loopafstand verklaart die observatie, maar ik weet zeker dat het leeftijd / type klantprofiel scheef staat, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Iedereen is welkom, behalve kinderen. Alleen volwassenen, alstublieft. Ray vertelde dat zijn klanten om verschillende redenen binnenkomen. Ze komen om te ontspannen of te ontspannen, wat tijd alleen te hebben of een paar momenten met vrienden te delen. De twee mannen die rechts van mij zaten, wachtten op de komst van hun vrouw, waarna ze naar de plaatselijke bioscoop zouden lopen. Een alleenstaande man links van mij zei met een twinkeling in zijn ogen dat hij wat vloeibare moed nodig had om hem te helpen bij alle verleidingen in de winkel die niet op zijn boodschappenlijstje stonden.

Ray zegt dat hij het leuk vindt om voor Gelson's te werken omdat ze dezelfde waarden en normen hebben die hij leuk vindt en heeft gevonden in zijn andere banen (voedsel- en drankmanager bij grote hotels). Hij kijkt ernaar uit om elke dag naar zijn werk te komen omdat hij "veel plezier heeft, geweldige terugkerende klanten heeft en elke dag van de week geniet van het ontmoeten van nieuwe klanten (waarvan vele internationaal). Hij raadt aan om de Mini Lobster Role ($7), de Caprese Salad ($9) en de Charcuterie Plate ($7) te proberen. Kies uw favoriete merkwijn uit het menu, of hij stelt graag iets voor op basis van uw smaakvoorkeuren. Hij vertelt me ​​dat het gemiddelde verblijf van de klant 45 minuten is en het laatste telefoontje komt om 19:45 uur. Lees verder &rarr

Deel dit:

Zoals dit:


De achtergrond

Cannonball Wine Company werd in 2006 opgericht in Healdsburg, Sonoma door Yoav Gilat en Dennis Hill.

Het bedrijf concentreerde zich op wijnen van minder dan $ 20 uit verschillende regio's van Californië en groeide uiteindelijk uit tot een portfolio van merken zoals Angels & Cowboys Wines, High Dive (een samenwerking met Napa Valley-wijnmakers Scott Palazzo van Palazzo Wines en Peter Heitz van Turnbull Wine Cellars ) en de Marlborough-wijnmakerij Astrolabe.

In 2017 herlanceerde Cannonball Wine Company zichzelf als Share a Splash Wine Co.


De achtergrond

Cannonball Wine Company werd in 2006 opgericht in Healdsburg, Sonoma door Yoav Gilat en Dennis Hill.

Het bedrijf concentreerde zich op wijnen van minder dan $ 20 uit verschillende regio's van Californië en groeide uiteindelijk uit tot een portfolio van merken zoals Angels & Cowboys Wines, High Dive (een samenwerking met Napa Valley-wijnmakers Scott Palazzo van Palazzo Wines en Peter Heitz van Turnbull Wine Cellars ) en de Marlborough-wijnmakerij Astrolabe.

In 2017 herlanceerde Cannonball Wine Company zichzelf als Share a Splash Wine Co.


Sprankelende Shiraz

Joy en ik hadden de gelegenheid om te genieten van een sociaal afstandelijke proeverij van mousserende wijnen bij Accent on Wine in Summerville terwijl we het recente vakantieseizoen in gingen. Vinny Wedderspoon organiseerde een programma dat via een meanderende, fascinerende en unieke ‘sprankelende'8217 route naar traditionele champagne leidde. Zijn doel was om een ​​ervaring aan te bieden die de deelnemers in staat stelde te beseffen dat de kennis van mousserende wijn verder moet gaan dan Prosecco, Cava en die wijnen uit de Champagne-regio. Het is Vinnie gelukt.

Een van de sterren van de proeverij was The Chook Sparkling Shiraz van het Australische Black Chook.

Black Chook (Australisch voor kip) maakt deel uit van McLaren Vale's Galvanized Wine Group. Opgericht en eigendom van de in McLaren Vale geboren Tony Parkinson, en sinds 2013 beheerd door de gerenommeerde wijnmaker Alexia Roberts, begon de groep in 1991 met 80 hectare Shiraz. Shiraz is natuurlijk de kenmerkende druif van McLaren Vale. Alle rode wijnen van de Galvanized Wine Group worden op het landgoed verbouwd.

De ouders van Parkinson 8217 hadden een amandelboomgaard in McLaren Vale. Parkinson sloot zich niet aan bij de amandelhandel (hij verdiende fortuin met adverteren), hij en zijn vrouw, Susie, kozen ervoor om hun gezin te verhuizen van Adelaide naar Penny's Hill in McLaren Vale. Penny's8217s Hill, Black Chook en Thomas Goss zijn allemaal eigendom van Parkinson en worden beheerd door Alexia Roberts. De Goss-wijnen zijn vernoemd naar een van de grootste landeigenaren van McLaren Vale, waarvan een deel nu eigendom is van Tony Parkinson. Zowel Penny's Hill- als Thomas Goss-wijnen hebben een beperkte distributie in de VS.

McLaren Vale, gelegen in Zuid-Australië, met ideale bodems en bekend om een ​​mediterraan klimaat, produceert sinds het midden van de 18e eeuw wijnen.

De geschiedenis van Shiraz (Syrah in de Rhône) is duister. Het is echter bekend dat James Busby, een Schot, eind jaren 1830 de eerste Shiraz-stekken naar Australië vervoerde. We weten dat de eerste Shiraz werd geplant in Zuid-Australië in het midden van de 19e eeuw, en we weten dat Shiraz nu meer dan 50% uitmaakt van de druiven die in de regio worden geoogst.

De Chook-versie werd voor het eerst op de Amerikaanse markt geïntroduceerd in 2004 met een Shiraz/Viognier-blend. Je kunt de Shiraz / Viognier in het hele land vinden voor ongeveer $ 20. De Chook Sparkling Shiraz volgde al snel.

Mousserende wijn kan van vrijwel elke druivensoort worden gevinifieerd.

Lambrusco, de bekendste niet-Champagne mousserende wijn, wordt geproduceerd in de regio Emilia-Romagna (Parma en Modena) in Noord-Italië van vier druivensoorten die allemaal beginnen met de term Lambrusco. We zijn het meest bekend met de zoetere versie Lambrusco (11,5% ABV). Er zijn echter ook droge versies van de wijn.

Van de vaak zoetere Lambrusco is bekend dat hij goed samengaat met woestijn. De Chook (met 13% ABV) biedt een veel breder scala aan voedselparen.

Black Chook'8217s Sparkling Shiraz wordt geproduceerd uit wijnen die 3-5 jaar in French Oak hebben gerijpt en dus diepte en lengte bieden, evenals wat jonger sap dat, zoals de wijnmaker suggereert, "weelderig en sappig fruit aan het gehemelte toevoegt".

Mousserende Shiraz wordt op dezelfde manier gemaakt als Champagne. Ze worden gebotteld gefermenteerd, gerijpt op droesem en mogen op fles gisten.

James Suckling kende The Chook 90 punten toe, wat suggereert dat je "veel zoethout en theeblad met vlees- en bramenaroma's zult vinden". Hij heeft gelijk. Je vindt er ook een mooie body en een ‘fluwelen’ mondgevoel.

Denk erover na om deze te combineren met pizza met rode saus en BBQ. Serveer het licht gekoeld ... niet koud. Bewaar deze wijnen niet. Ze zijn klaar om te drinken.

De Chook wordt landelijk gedistribueerd voor ongeveer $ 20.

Als je op zoek bent naar iets anders dat werkt met comfortfood, raad ik je aan om een ​​Sparkling Shiraz te proberen. De Chook zou een uitstekende keuze zijn.


De 2019 BC Pinot Noir-viering brengt BC's top 35 Pinot Noir-producenten samen voor een onvergetelijke proeverij in festivalstijl. Het evenement begon met een receptie en keynote-toespraak door Madeline Puckette, gecertificeerd sommelier en auteur van New York Times Bestseller, Wine Folly: The Essential Guide to Wine.

Om deze bijeenkomst in het juiste perspectief te plaatsen, hier een overzicht van: schrijver/rechter Kurtis Kolt:

Mijn grote take-away is hoe lokaal? Pinot Noir weerspiegelt het terroir van oorsprong, in plaats van dat de producenten andere iconische Pinot-regio's over de hele wereld proberen te evenaren, van Bourgondië in Frankrijk tot de Russian River Valley in Californië.

Het maakt niet uit welke B.C. regio waar het vandaan kwam, elk had een frisheid en zuiverheid van fruit, samen met sappige zuren - een veelvoorkomend kenmerk in B.C. wijn. Ik was behoorlijk onder de indruk dat in vergelijking met andere rode wijnen - van op Bordeaux geïnspireerde melanges tot Syrah - de B.C. Pinot Noirs waren allemaal lekker en benaderbaar, of we nu keken naar huidige, meer fruitige releases, of bottelingen die teruggaan tot 2006 vanaf Averill Creek op Vancouvereiland. Het begon die meer hartige, tertiaire tonen te vertonen, zoals sarsaparilla en zongedroogde tomaat, maar had nog steeds een geweldige structuur en was levendig in de mond.

Kurtis, die te gast is bij deze special, maakt de opmerking dat: Pinot Noir is de enige wijn die in Canada van kust tot kust kan worden verbouwd.

Alle 35 wijnmakerijen die tijdens het evenement inschenken, werden geaccepteerd door een spraakmakend sommelierproeverijpanel. Ze waren vastbesloten om de beste van het beste te zijn.

Ouw eigenaar/wijnmaker gasten zijn:

Jak Meyer – Meyer Family Vineyards/Organisator

Grant Biggs – Kitsch/ Organisator

David Paterson – Tantalus/ Organisator

Jason Parkes - Het luik

Madeline Puckette – Keynote speech en Wine Folly Author

Grant Stanley – Speerpunt

Ben Bryant – Mission Hill

Jenn en Kent Molgat - Het uitzicht

Chris Carson – Meyer Family en Carson

Dan Wright – Onwaard

Paul Pender – Tawse en Verborgen Bank

Rhys Pender – Meester van de wijn en panellid

Kurtis Kolt – Wijndocent en panellid

Paul M Bruner – eigenaar van Blue Grouse

Andy Johnson – Eigenaar van Averill Creek

Tyler Ridder – Mede-eigenaar van Lightning Rock

Paul Pender Jenn Molgat Jason Parkes
Grant Stanley Dan Wright Jak Meyer
Andy Johnson Rhys Pender Madeline Puckette

2014 Protea Chenin Blanc

Heb je ooit geprobeerd een wijn te vinden die je van je sokken sloeg? Ik ben op zoek geweest naar een Chenin Blanc waarvan ik echt zou kunnen zeggen “wauw, deze wijn is geweldig!”

Nadat ik verschillende flessen met verschillende labels had doorgenomen, vond ik er eindelijk een waar ik echt aan kon zitten en nippen. Ik zal niet zeggen dat het me van mijn sokken wierp, maar ik zal je vertellen dat de 2014 Protea tot nu toe mijn favoriete Chenin is.

Deze wijn is licht en fris. Aangenaam genoeg om gewoon te zitten en te nippen terwijl ik nadenk over de lange dag die ik net had. In het glas pronkt u met peer, citrus en lichte kamperfoelie.

Als klap op de vuurpijl is dit een prachtige fles. Ik denk dat ik het misschien maar moet redden

Ik ben nog steeds op zoek naar die droge Chenin Blanc om me van mijn sokken te blazen. Suggesties?

Geef het door:

Zoals dit:


Alquimie: "De drankjes zijn van ons"

De Britten en Aussies nemen hun wijn zeer serieus en elk land heeft nu een vooraanstaande publicatie gericht op de esthetiek van wijn. De wereld van fijne wijn, gepubliceerd in het VK en de pionier in dit wijnpublicatiegenre, heeft nu gezelschap gekregen van Alquimie, een Australisch aanbod dat vier keer per jaar wordt gepubliceerd onder leiding van hoofdredacteur Joshua Elias. Edition Two werd uitgebracht in het tweede kwartaal van 2014.

Alquimie is zowel educatief als filosofisch, verleidelijk leesbaar, prachtig gefotografeerd en professioneel gecomponeerd. in tegenstelling tot De wereld van fijne wijn, Alquimie heeft een meer uitgebreide horizon van imbibeworthy onderwerp. Het huidige nummer behandelt brouwerijen, sterke drank en zelfs koffie, water (&ldquoWhen the Clouds Touch the Ground&rdquo) en melk (&ldquoWhat Ever Happened to Real Milk&rdquo), evenals Franse truffels (een prachtig gefotografeerde verslaggeving bij Cioccolato Lombardo in Prahran, Australië) .

Het zijn de prachtige wijnartikelen die het hart en de ziel van het tijdschrift vormen en de belangrijkste reden om je te abonneren. Het huidige nummer behandelt Chianti (&ldquoClassico No More?), Portugese druivensoorten (&ldquoUm Cacho de Uvas), Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc, het Australian Vineyards of the Future-programma, de 2008 Second Growth Bordeaux-wijnen (&ldquoIn Search of Claret&rdquo), en Pereira D&rsquoOliveira Madeira (&ldquo100 jaar tussen drankjes&rdquo).

De huidige editie van 172 pagina's is vrijwel geheel reclamevrij. In wezen is het tijdschrift een vermomd boek dat het waard is om als naslagwerk in je boekenkast te bewaren.

Alquimie&rsquos Manifest is van groot belang en weerspiegelt de bedachtzaamheid en intentie van dit tijdschrift. De vier huurders zijn als volgt: (1) Perceptie gaat veel verder dan de gewenste smaak, (2) De context waarin we drinken is net zo belangrijk als wat we drinken, (3) De creatie van drank informeert ons begrip ervan, en (4 ) Om de waarde van alcohol te begrijpen, moeten we elkaar eerst waarderen. Om de vierde huurder uit te breiden, zeggen de auteurs: "Het is onze verantwoordelijkheid om met een geweten te drinken. Een geweten dat de kwaliteit respecteert van wat we drinken en wanneer we het drinken. Het is hoe we drinken. daarom drinken we. Het is hoe we ervoor kiezen om te leven.&rdquo

Abonnementen zijn $ 100 voor vier edities, inclusief wereldwijde verzendkosten. Bezoek www.alquimie.com.au.


Bekijk de video: Geyser Peak Tasting with Bob Pepi (December 2021).