Traditionele recepten

De 9 meest gevaarlijke bestemmingen van Anthony Bourdain

De 9 meest gevaarlijke bestemmingen van Anthony Bourdain

Het verkennen van de wereldkeuken heeft de reizende ex-chef naar enkele van 's werelds gevaarlijkste plaatsen geleid

Thinkstock

De 9 gevaarlijkste bestemmingen van Anthony Bourdain

Anthony Bourdain was een van 's werelds meest beruchte slechteriken en verdiende die reputatie met zijn godslastering, grove humor, mozaïek van tatoeages en uitgesproken meningen. Gedurende zijn hele leven reisde Bourdain de wereld rond om verschillende landen en hun culturen via hun keuken te presenteren. Bourdain deed alles, van dronken nachten delen met een groep voormalige Vietcong-soldaten tot dineren met enkele van de beroemdste chef-koks ter wereld, zoals Ferran Adrià bij zijn overleden, legendarische elBulli.

Maar Bourdains verkenning van de wereldwijde keuken en cultuur leidde hem naar enkele van 's werelds politieke hotspots, door oorlog verscheurde landen en regio's die zijn beschadigd door natuurrampen - plaatsen die worden beschouwd als enkele van de gevaarlijkste bestemmingen ter wereld.

Tijdens het filmen van zijn serie Anthony Bourdain: Geen reserveringen, Bourdain bevond zich op slot in zijn hotel toen de oorlog uitbrak in Beiroet, een aflevering die later werd genomineerd voor een Emmy Award voor Outstanding Information Programming in 2007.

Bourdain zei dat het verlaten van Travel Channel en het lanceren van zijn serie met CNN ramen en deuren voor hem opende om zich te verdiepen in en plaatsen te verkennen waar hij al lang van had gedroomd.

"Met CNN kan ik naar alle plaatsen gaan waar ik met een ander netwerk nooit zou zijn geweest", zei Bourdain in een interview. "Plaatsen zoals Congo, Libië, Myanmar zouden heel, heel lastig zijn geweest om ergens anders te doen. Ik kan naar plaatsen gaan waar ik nooit zou zijn geweest en bekijk deze culturen in een groter geheel of een beperktere focus zoals ik kies."

Van Geen reservaties tot Onderdelen onbekend, hier zijn 9 van de gevaarlijkste bestemmingen waar Bourdain naartoe reisde om een ​​goed verhaal te vertellen.

Beiroet

Thinkstock

In 2006 reisden Anthony Bourdain en zijn team naar Libanon om een ​​aflevering te filmen voor: Geen reservaties; Bourdain vergelijkt Beiroet met LA of South Beach, en zegt dat het een aantal van de beste Midden-Oosterse gerechten heeft, terwijl het ook een scala aan andere keukens biedt, waaronder Aziatische fusion, Europees en Amerikaans - een variëteit die hem ertoe bracht zijn show daar in de eerste plaats. De aflevering verliep echter niet zoals gepland. Bourdain en zijn bemanning zaten vast in Beiroet toen een oorlog tussen Israël en Libanon uitbrak. Terwijl Bourdain en de bemanning de straten van Beiroet verkenden, klonken er om hen heen geweerschoten en begonnen er bommen te vallen. Bourdain keek toe hoe het vliegveld werd gebombardeerd op slechts anderhalve kilometer van zijn hotel.

Democratische Republiek van Congo

De Democratische Republiek Congo is de laatste plaats die Bourdain bezocht in zijn eerste seizoen van Onderdelen onbekend. Hij had er lang van gedroomd om naar Congo te gaan, omdat het de setting is van een van zijn favoriete boeken (en films), Joseph Conrads Hart van duisternis. Bovendien wilde Bourdain zijn show meenemen naar een plek waarvan mensen dachten dat het niet mogelijk zou zijn voor hem om te bezoeken. Congo heeft een lange geschiedenis van corruptie, mensenrechtenschendingen (vooral tegen vrouwen) en aanhoudend geweld, en volgens de bemanning van Bourdain was het een van de meest uitdagende locaties waar ze hebben gewerkt. Bourdain zelf was het ermee eens dat het angstaanjagend was. "Geen enkele show die ik ooit heb gemaakt is moeilijker, frustrerender, onzekerder, gekmakender of gevaarlijker geweest", schreef Bourdain op CNN. Terwijl hij de grens over reed van Rwanda naar Goma in het oosten van Congo, ontdekte Bourdain dat er bijna 30 rebellen en milities waren die het in het hele land uitvechten, waarbij één groep in het bijzonder vocht op slechts 16 kilometer afstand van hen. Hoewel ze ongedeerd konden filmen, zei Bourdain dat ze "dagelijks werden afgeperst, vastgehouden en bedreigd". Maar "zo is het leven in Congo."

Haïti

In februari 2011 bezochten Bourdain en zijn team voor het zevende seizoen van Parts Unknown Haïti, een land dat een jaar eerder was verwoest door een aardbeving en een land dat voortdurend strijdt tegen armoede, corruptie en politieke onrust. De aflevering van Bourdain in Haïti was een van de emotioneel sterkere in zijn serie, en zijn bezoek aan dit kleine Caribische land werd gekenmerkt door de dreiging van een cholera-uitbraak en een naderende orkaan. Bourdain toonde aan de wereld een Haïti die in stukken was achtergelaten door de aardbeving en veroverde de verwoesting van het land.

Iran

istockphoto.com

Iran wordt lange tijd beschouwd als een gevaarlijke plaats, en een land waarmee de Verenigde Staten lange tijd een moeilijke en gecompliceerde relatie hebben gehad - en ook een plaats waar Bourdain al een tijdje probeerde te filmen. Uiteindelijk kreeg hij goedkeuring van de Iraanse regering en vertrok in 2014 naar Teheran. Ondanks de gevaarlijke reputatie van Iran – vooral voor Amerikaanse reizigers – was Bourdain diep onder de indruk van het land en zei dat het “buitengewoon, hartverscheurend, verwarrend, inspirerend en heel, heel anders was dan het Iran dat ik had verwacht.” En hoewel er een "Dood aan Amerika!" bord dat hoog in de stad opdoemde, ontmoette Bourdain vriendelijke lokale mensen die hem verwelkomden in het land, mensen die extravert waren, dankbaar dat een Amerikaan het land wilde verkennen, en die gastvrijheid en vriendelijkheid boden die "in een mate die we echt heel erg ervaren , heel weinig plaatsen - en ik heb het over West-Europa en geallieerde naties."

Bourdain was verbluft door zijn bezoek aan Iran, maar er waren grimmige realiteiten van de situatie die dienden als herinnering aan waar hij aan het filmen was, zoals het feit dat de geheime politie een paar deuren van de kamer van Bourdain kampeerde, of dat sociale media waren verboden.

Iraaks Koerdistan

denkvoorraad

Uiteindelijk, zegt Bourdain, verlieten hij en zijn bemanning Koerdistan "net zo onaangeroerd en net zo onbezorgd" als ze waren geweest voordat ze aankwamen. In 2011 filmden Bourdain en zijn crew in het oorlogsgebied van Iraaks Koerdistan en in Turks Koerdistan, waarvan hij zei dat het toen nog gevaarlijker was, voor Geen reservaties. Ter voorbereiding op de show kregen Bourdain en zijn bemanning dagenlang beveiligingsoefeningen. In de aflevering trekt Bourdain kogelvrije kleding aan en reist hij met vier zwaarbewapende Peshmerga (Koerdische strijders) en een beveiligingsteam van drie Britse beveiligingsexperts met jarenlange ervaring in het werken in conflictgebieden. Maar Bourdain en zijn bemanning bleven ongedeerd en zeiden dat de training veel moeilijker was dan wat ze in Iraaks Koerdistan en Turks Koerdistan tegenkwamen, en gingen zelfs zo ver dat ze de laatste "heerlijk" noemden. Hoewel Bourdain toegeeft dat er onderweg kleine problemen waren en wat spanning, zei hij destijds dat hij Iraaks Koerdistan nog steeds zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar "buiten de gebaande paden avontuurlijk toerisme".

Jeruzalem

denkvoorraad

In het tweede seizoen van Onderdelen onbekend, reisde Bourdain naar Gaza en de Westelijke Jordaanoever, een gebied vol terrorisme, oorlog en aanhoudend geweld en conflict. Bourdain zei: "Het is onmogelijk om Gaza te zien, bijvoorbeeld de kampen, de Westelijke Jordaanoever, en niet te wankelen door de lelijkheid van dit alles." Bourdain wilde al lang in het gebied filmen en wist dat het filmen in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever een terugslag en controverse met zich mee zou brengen. zal door velen worden gezien als een sympathisant van terroristen, een zionistisch instrument, een zelfhatende jood, een apologeet voor het Amerikaanse imperialisme, een oriëntalist, socialist, een fascist, CIA-agent en erger. Bourdain was getroffen toen hij de lichamen van twee kinderen op een strand zag, waarvan hij een foto nam en op Twitter plaatste, wat een venster opende voor conversatie, kritiek en opmerkingen.

Laos

Thinkstock

Een doelwit voor bombardementen tijdens de oorlog in Vietnam en een groot deel van het land is nog steeds een letterlijk mijnenveld - vooral op het platteland - dat wacht om te ontploffen. Bourdain kijkt toe terwijl de UXO of niet-ontplofte ordonnantie van het land zoekt naar niet-ontplofte bommen en granaten die in Laos verborgen zijn. wasLaos, een klein en relatief ongerept land in Zuidoost-Azië, heeft een tragisch verleden en draagt ​​nog steeds de littekens van de oorlog in Vietnam. Hoewel er geen oorlogsdreiging of bommen zijn zoals in andere landen die hij heeft bezocht, Laos

Als u echter niet van plan bent het platteland te bezoeken, overweeg dan Laos als een toekomstige vakantiebestemming

Libië

iStock/Thinkstock

Libië haalt sinds 2011 de krantenkoppen met aanhoudende conflicten en burgeroorlogen. Gezien dergelijke gevaren, is de gedachte om naar Libië te vliegen misschien het verst van de geest van de meeste mensen, maar niet van Bourdain. Hij reisde daar in 2012 en geeft toe dat noch hij, noch zijn teams bijzonder goed thuis waren in het werken in conflictgebieden, en dat hij echt bang was. "Ik was eerlijk gezegd bang voor de dagelijkse veiligheidsbriefings, met hun steeds toenemende bezorgdheid." Om in Libië te kunnen filmen, moesten Bourdain en zijn crew een nieuwe strategie ontwikkelen, zo onthulde hij op zijn Tumblr-account. "We moesten ons aanpassen aan een geheel nieuwe manier van fotograferen - waarbij voorafgaande voorbereiding, in plaats van een religie te zijn - een veiligheidsrisico werd. Bestemmingen konden/zouden niet - voor zover mogelijk weten dat we zouden komen. We moesten leren om in beweging te blijven en slechts een korte periode op elke locatie door te brengen voordat we verder gingen. We veranderden vaak van hotel, brachten zo min mogelijk tijd door met slenteren tussen voertuig en bestemming, onthielden ons van sociale media, gingen zelden buiten de camera uit eten.” Hij gaf toe dat hij enorme obstakels en gevaren ondervond tijdens het fotograferen in Libië, en vertelde hoe vaak hij en zijn bemanning midden in de nacht door hun beveiliging werden gewekt en vertelden dat ze hun koffers moesten pakken en klaar moesten zijn om naar het vliegveld te gaan ; ondanks het filmen onder de constante stress van gevaar en bedreigingen, bleven Bourdain en zijn bemanning ongedeerd. Geen bijna-doodervaringen, zei hij, en geen close calls.

Myanmar

denkvoorraad

Bourdain en zijn crew vertrokken in 2013 naar Myanmar, nadat de regering hun grenzen heeft geopend voor toeristen, om de seriepremière van Onderdelen onbekend. Het land leed lange tijd onder politieke strijd en leefde onder het ongelooflijk repressieve en corrupte militaire regime, waar Tom Vitale, die met Bourdain reisde om de aflevering in Myanmar (en vele andere plaatsen) te filmen, zei: "... we waren geschokt dat niemand let op ons. Ik bedoel, zelfs nog maar een paar jaar geleden, als je in Birma met een westerling zou praten, zou iemand je naam noteren en er zou om 2 uur 's nachts op je deur worden geklopt.' Ondanks het overweldigende regime was Bourdain aangenaam verrast om te zien hoe open, warm en gezellig de lokale bevolking met hem en zijn bemanning was. Maar hij was waarschijnlijk beter af geweest in een van de 50 veiligste steden ter wereld.

Meer van de dagelijkse maaltijd:

Hoe u veilig kunt blijven tijdens elke vlucht?

35 iconische streetfoods die elke wereldreiziger moet proberen

Stranden waar je waarschijnlijk beroemdheden zult spotten

35 plaatsen in LA waar je waarschijnlijk beroemdheden zult spotten

Anthony Bourdain en 17 andere beroemde chef-koks op de perfecte roerei


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dopen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het tijdens hun regeerperiode gecoöpteerd.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dopen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het tijdens hun bewind gecoöpteerd.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dopen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het gecoöpteerd tijdens hun bewind.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dopen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het tijdens hun bewind gecoöpteerd.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dopen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het tijdens hun regeerperiode gecoöpteerd.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel onderdompelen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het tijdens hun regeerperiode gecoöpteerd.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel onderdompelen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het tijdens hun bewind gecoöpteerd.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dopen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het gecoöpteerd tijdens hun bewind.)

Dus als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of, beter nog, maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dompelen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het gecoöpteerd tijdens hun bewind.)

Dus, als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of beter nog maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


De gezondste Filipijnse gerechten

Filipijns eten, onlangs "ascendant" genoemd en "ondergewaardeerd" door wereldreiziger Anthony Bourdain, wordt hier super populair, deels omdat Filippino's onze op drie na grootste immigrantengroep zijn en de op een na grootste Aziatische bevolking na Chinezen.

Omdat de Filippijnen eeuwenlang door andere landen zijn binnengevallen, is Filipijns eten een smeltkroes van smaken, met als grootste invloeden Spaans - Spanje regeerde ongeveer 500 jaar over de Filippijnen - en Aziatisch.

En ja, veel van het tarief is gericht op vetter varkensvlees, gefrituurde lekkernijen, zetmeelrijke dingen zoals paarse yams en gebakken goederen. En de populaire "zaag" - voedsel dompelen in sauzen zoals soja en garnalenpasta - is een gemakkelijke manier om natrium te verzamelen. Interessant is echter dat adobo - een zeer gezonde marinade voor vlees en groenten - vaak als Spaans wordt beschouwd, maar eigenlijk Filipijns is. (De Spanjaarden hebben het gecoöpteerd tijdens hun bewind.)

Dus, als je een beetje voorzichtig bent, kun je gezonde Filippijnse maaltijden vinden - of beter nog maken - door het vettere voedsel over te slaan (duh) varkensvlees te ruilen voor kip, garnalen of vis, overtollig vet van vlees te snijden en lager te zoeken -natriumbouillons en sauzen.

Hier zijn enkele van de lekkerste en meest geschikte manvriendelijke Filippijnse gerechten waar je van kunt smullen.

Voor toegang tot exclusieve uitrustingsvideo's, interviews met beroemdheden en meer, abonneer je op YouTube!


Bekijk de video: Anthony Bourdain - Cologne City, Germany (Januari- 2022).