Traditionele recepten

Kalkoen in gebakken witte wijnsaus

Kalkoen in gebakken witte wijnsaus

Ik koos twee kalkoenkarbonades die ik mooi in een hittebestendige bak plaatste waarin ik een theelepel olijfolie schonk, en ik smeerde de karbonades in met een beetje olijfolie. Ook in de pan goot ik een glas witte wijn en zette alles in de oven voor ongeveer 30 minuten op laag vuur. Af en toe haalde ik de bakplaat uit de oven en besprenkelde ik de kalkoen met olie om mals en mooi bruin te blijven.

Terwijl de kalkoen in de oven stond, bereidde ik de aardappelen, dat wil zeggen, ik schilde ze en sneed ze cirkelvormig in relatief dunne plakjes. Ik haalde de bakplaat uit de oven en gooide ze in de saus van de bakplaat, er bovenop legde ik de bonenpeulen en besprenkelde met kruiden. Ik deed ook een beetje witte wijn in de pan en vette de kalkoenplakken in met een beetje olie. Daarna zet ik alles nog 20-30 minuten in de oven.

Toen de verleidelijke geur uit de oven begon te komen, haalde ik de bakplaat eruit en smeerde 2 eetlepels bouillon en een paar plakjes boter over de groenten. Het is niet nodig om te overdrijven met boter omdat we sowieso al olie hebben toegevoegd en we willen niet dat het eten te vet of te vol calorieën is, vooral voor ons dames.

Ik liet alles nog 5 minuten in de oven en ... dat was het !!!


Video: Boomstammetjes met gegrilde mais, kruidenboter en bieslookpatatjes (Januari- 2022).