Traditionele recepten

Delta Swap Chef-diner: een voorproefje van twee steden

Delta Swap Chef-diner: een voorproefje van twee steden

Delta tilt de 'eet lokaal'-trend naar nieuwe hoogten. De luchtvaartmaatschappij lanceerde onlangs een dinerprogramma tijdens de vlucht dat regionale gerechten en lokale leveranciers in de schijnwerpers zet. Om dit verrukkelijke project te promoten, organiseerde Delta een uniek diner in twee steden: Delta Swap Chef.

Delta Swap Chef bood twee diners aan, één in Seattle en één in Los Angeles, waar beroemde chef-koks uit elke stad een nacht van keuken wisselden. De deelnemende chef-koks - Ethan Stowell uit Seattle en Jon Shook en Vinny Dotolo uit L.A. - maakten degustatiemenu's met een mix van ingrediënten uit beide steden. Voor elk diner bereidden de chef-koks zich samen voor, waarbij de chef(s) uit hun geboorteplaats hun favoriete boerenmarkten, visverkopers en kaaswinkels lieten zien. Immers, zoals Vinny het treffend zegt: "de beste chef-koks zijn meestal de beste shoppers." De chef-kok Linton Hopkins uit Atlanta en meestersommelier Andrea Robinson hielden toezicht op de vierdaagse affaire, beide culinaire ambassadeurs die Delta heeft aangeboord om hun ervaring tijdens de vlucht te verbeteren.

Ik had het geluk om het leuke Seattle-feest bij te wonen, dat op 9 november werd gehouden in een van de vele restaurants van chef Stowell, Tavolata. Chef-koks Jon Shook en Vinny Dotolo, mede-eigenaren van LA-hotspots Animal en Son of a Gun, bemanden de keuken , terwijl Stowell de kamer werkte. Van Dungeness-krab gegarneerd met daikon en yuzu tot Manilla-kokkels met pepers en grits, elk gerecht combineert heerlijk met etenswaren uit beide steden. Dankzij een reis naar Ballard Farmer's Market de vorige dag, waar Shook en Dotolo de kenmerkende regen van Seattle proefden, bevatte het menu cantharellen van Foraged & Found.

Gezien de ligging van Seattle en L.A. langs de Stille Oceaan en de nabijheid van de productie, benadrukten de meeste maaltijden smaken uit de zee en boerderijen. Twee smakelijke uitzonderingen: een Edwards Country-ham die chef-kok Hopkins brutaal als handbagage meebracht en een geweldige foie gras-, biscuit- en esdoornworstjuscombo die Jon en Vinny uit LA importeerden. Sommelier Robinson selecteerde met de hand heerlijke wijnarrangementen voor elk bord. Met een knipoog naar de bierscène van Seattle, koppelde ze de lokale brouwer Holy Mountain, op bourbonvaten gerijpte King's Head Oatmeal Brown Ale aan de eerder genoemde foie.

Tijdens de maaltijd maakte ik een praatje met Hopkins, de James Beard Award-winnende chef-kok die Delta in 2014 uitkoos om dit lokale voedselinitiatief te ontwikkelen. "Luchtvaartmaatschappijen hebben systemen verkozen boven verrukkingen", legde hij uit, klagend over het flauwe tarief dat vaak aan boord wordt geserveerd. Hopkins liet Delta zien dat door gebruik te maken van regionale producenten, zoals AtlantaFresh Artisan Creamery, ze de smaak konden verbeteren en tegelijkertijd de gemeenschappen die ze bedienen konden helpen. Met miljoenen hongerige vliegers kan de steun van Delta grote successen opleveren voor lokale leveranciers. Het is een win-winsituatie voor kleine bedrijven en onze buiken.

Als voorbeeld van Delta's locavorisme deelde Hopkins dat dit eerste deel van de Seattle-L.A. Swap Chef had een mogelijke nieuwe voedselpartner voortgebracht: Stokesberry Farm, voor hun kakelverse eieren. Dit was een van de vele relaties die tijdens het diner werden aangewakkerd. “Swap Chef is niet voor één nacht. Nu is Ethan een vriend. We hebben samen gekookt. We hebben samen over markten gelopen,' spoot Hopkins.

De sympathieke chef-kok is een passende ambassadeur voor Delta. De luchtvaartmaatschappij heeft zich gerealiseerd dat voedsel het vermogen heeft om verbindingen tot stand te brengen - net zoals hun vliegtuigen passagiers dichtbij en veraf met elkaar verbinden. Future Swap Chefs zijn in aantocht. In de tussentijd zal Delta doorgaan met het verbeteren van hun menu's, één lokale smaak per keer.


Iemand voor een bijeenkomst van introverte mensen?

"Op het werk klagen ze onophoudelijk", zegt de heer Rosenzweig, 41, een redacteur bij een milieuadviesbureau, die een poloshirt met ruimteschipinsignes draagt. Zijn collega's lachen hem uit over de 2 bij 3 meter grote "Star Trek"-poster die hij prominent laat zien. En thuis in North Brunswick weet hij wel beter dan buren te begroeten met een Vulcan-groet.

Maar een keer per maand voelt meneer Rosenzweig zich vrij om zijn passie uit te leven, wanneer hij samenkomt met andere leden van de Morris County New Jersey Star Trek Meetup in het Empire Diner in Parsippany. De groep, die nu 39 leden heeft, komt samen om over tv te praten en zijn eigen, in eigen huis geproduceerde 'Star Trek'-serie te ontleden.

De heer Rosenzweig en zijn vrienden hebben elkaar gevonden op de website Meetup.com, die volgens Andres Glusman, een woordvoerder van de site, heeft bijgedragen aan de oprichting van ongeveer 2000 sociale groepen in de buitenwijken van New York City in de afgelopen vijf jaar.

De grootte van de groepen varieert van een handvol mensen tot honderden, zei de heer Glusman. Velen komen maandelijks bijeen.

In Trumbull, Conn., komen 30 pug-eigenaren samen om te wandelen en te praten. In Fairfield wisselen een handvol vegetariërs recepten uit in een vleesvrij restaurant. Een tiental trotse Subaru-bezitters komen bijeen om over motoren en carrosserie te praten in Paramus, N.J. En een paar amateurgolfers die sixpacks bier in hun karren stoppen, hopen hun aantal in White Plains uit te breiden.

Afgaande op de 3.500 onderwerpen die momenteel vertegenwoordigd zijn op de vijf jaar oude site, is geen enkele interesse te beperkt. Mahjong-enthousiastelingen hebben elkaar op de site gevonden, net als huwelijksbemiddelaars.

Meetup.com werd gecrediteerd met het spelen van een grote rol bij het helpen transformeren van Howard Dean van een weinig bekende gouverneur tot een vroege koploper voor de Democratische nominatie in de presidentiële campagne van 2004, toen groepen georganiseerd door zijn aanhangers zich verspreidden op de site.

Al met al brengen de meer dan 22.000 Meetup-groepen wereldwijd 3 miljoen mensen samen, zei de heer Glusman.

Andere websites, waaronder Craigslist, bieden vergelijkbare mogelijkheden voor mensen om samen te komen, maar de kracht van Meetup is de focus op clubvorming. In tegenstelling tot datingsites verenigt het brede clusters van mensen. En in tegenstelling tot MySpace en Friendster, benadrukt het de voordelen van ontmoeting in realtime, face-to-face.

“Je zou kunnen proberen iets soortgelijks te bereiken met Yahoo! Groepen, maar dat is in de eerste plaats een mailinglijst,” zei de heer Glusman. "Het biedt niet de lokale mensen, tools en training om een ​​offline gemeenschapsgroep te organiseren."

In buitenwijken in de regio draait een groot deel van de Meetup-activiteit om alleenstaanden die zich met elkaar vermengen en om thuisblijfmoeders die peuterspeelzalen organiseren. De site geeft het aantal leden van elke bijeenkomst aan, en de grootste van de regio, met 744 leden, is de NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy en Sassy-groep. Het komt maandelijks bijeen in verschillende restaurants en bars in de staat.

"Mijn vermoeden is dat er in grote steden als New York meer gevestigde instellingen zijn die mensen helpen elkaar te ontmoeten," zei de heer Glusman. “In de buitenwijken, met de wildgroei, zie je elke dag mensen in de supermarkt, maar weet nooit dat ze een enorme passie hebben voor vliegen of hun Spaans willen oefenen. We zijn waarschijnlijk nuttiger voor mensen in de buitenwijken.”

Suzie Calo, 40, een boekhouder en voormalig feestplanner uit Eastchester, N.Y., heeft geholpen bij het organiseren van twee bijeenkomsten in Westchester County: een spookopsporingsgroep met 81 leden en een echtscheidingsondersteuningsgroep met 86 leden. Mevrouw Calo zei dat veel mensen formeel lid worden van groepen door persoonlijke profielen te plaatsen, maar niet per se opdagen bij bijeenkomsten. De echtscheidingsgroep heeft ongeveer een dozijn kernleden, zei ze, en de ghost-trackers ongeveer een half dozijn.

Meetup-groepen kosten niets om mee te doen, maar organisatoren betalen de site $ 12 tot $ 19 per maand, op basis van hun specifieke webbehoeften. Mevrouw Calo zei dat de waarde van de groepen de mogelijkheid is die ze bieden om mensen met dezelfde interesses en in vergelijkbare situaties te ontmoeten.

"In de echtscheidingsgroep zijn we daar om advocaten aan te bevelen en te luisteren naar elkaars Jerry Springer-nachtmerries," zei ze. "En de spookvolgers - ik heb ervaringen gehad met paranormale verschijnselen, en de anderen ook. We komen samen in een restaurant en we praten.”

Sommige organisatoren zeggen dat de site hen heeft geholpen goede doelen te promoten.

"Ik stond te popelen om iets te doen om een ​​kandidaat te kiezen", zegt William Kransdorf, een 49-jarige advocaat die aan het hoofd staat van een groep van 18 leden, de Essex County Barack Obama Meetup, die maandelijks bijeenkomt.

Op een recente dinsdagavond kwamen 11 mensen opdagen in het Goat Cafe in South Orange, N.J., om de presidentiële kansen van Obama te bespreken. Een paar studenten van de Seton Hall University en verschillende mannen en vrouwen van in de dertig en veertig waren aanwezig.

"Ik moest meedoen aan deze campagne", zei de heer Kransdorf. "Deze bijeenkomst is gewoon mijn manier om het te doen."

Op Long Island heeft de website geholpen om het potluck-diner opnieuw uit te vinden. Pat Maiti, 54, die een kabeltelevisieprogramma produceert met de naam "A Taste of New York", organiseerde onlangs een bijeenkomst bij haar thuis in Syosset voor de Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Van de 113 leden van de groep kwamen er ongeveer 40 opdagen met verschillende gerechten om te delen.

"Ik kwam vanavond omdat ik mensen wilde ontmoeten en connecties wilde maken", zegt Gail Giunta, 37, de eigenaar van een reiki-massagestudio. Mevr. Giunta was vanuit haar huis in East Hampton naar het huis van mevr. Maiti gereisd.

Larry Katz, 42, een beheerder van een medisch beeldvormingscentrum in Fort Salonga, zei dat de groep een divers publiek trekt. "Het eten is geweldig, maar het is ook een goede manier om interessante mensen te ontmoeten," zei hij.

De allure van eenvoudige vriendschap motiveert veel deelnemers.

Om de week ontmoeten 3 tot 10 leden van Andrea Berman's Franstalige groep in New Haven elkaar bij pannenkoeken in een café. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in taal en cultuur, maar dit is ook een manier om te socializen", zegt mevrouw Berman, een 36-jarige ingenieur. “Voor de mensen die regelmatig komen, is het een heel fijn gevoel.”

Een die het waard is om op voort te bouwen, volgens de berekening van Meetup. Op 9 juni is de website van plan om zijn eerste NYC Suburb Meetup Olympische Spelen en barbecue te houden op een nog niet bekendgemaakt veld in de buurt van White Plains.

"Het idee is om Meetup-groepen tegen elkaar op te zetten in plezier en spelletjes," zei de heer Glusman. "Het wordt een grote, leuke picknick."


Iemand voor een bijeenkomst van introverte mensen?

"Op het werk klagen ze onophoudelijk", zegt de heer Rosenzweig, 41, een redacteur bij een milieuadviesbureau, die een poloshirt met ruimteschipinsignes draagt. Zijn collega's lachen hem uit over de 2 bij 3 meter grote "Star Trek"-poster die hij prominent laat zien. En thuis in North Brunswick weet hij wel beter dan buren te begroeten met een Vulcan-groet.

Maar een keer per maand voelt meneer Rosenzweig zich vrij om zijn passie uit te leven, wanneer hij samenkomt met andere leden van de Morris County New Jersey Star Trek Meetup in het Empire Diner in Parsippany. De groep, die nu 39 leden telt, komt samen om over tv te praten en zijn eigen, in eigen huis geproduceerde 'Star Trek'-serie te ontleden.

De heer Rosenzweig en zijn vrienden hebben elkaar gevonden op de website Meetup.com, die volgens Andres Glusman, een woordvoerder van de site, heeft bijgedragen aan de oprichting van ongeveer 2000 sociale groepen in de buitenwijken van New York City in de afgelopen vijf jaar.

De grootte van de groepen varieert van een handvol mensen tot honderden, zei de heer Glusman. Velen komen maandelijks bijeen.

In Trumbull, Conn., komen 30 pug-eigenaren samen om te wandelen en te praten. In Fairfield wisselen een handvol vegetariërs recepten uit in een vleesvrij restaurant. Een tiental trotse Subaru-bezitters komen bijeen om over motoren en carrosserie te praten in Paramus, N.J. En een paar amateurgolfers die sixpacks bier in hun karren stoppen, hopen hun aantal in White Plains uit te breiden.

Afgaande op de 3.500 onderwerpen die momenteel vertegenwoordigd zijn op de vijf jaar oude site, is geen enkele interesse te beperkt. Mahjong-enthousiastelingen hebben elkaar op de site gevonden, net als huwelijksbemiddelaars.

Meetup.com werd gecrediteerd met het spelen van een grote rol bij het helpen transformeren van Howard Dean van een weinig bekende gouverneur tot een vroege koploper voor de Democratische nominatie in de presidentiële campagne van 2004, toen groepen georganiseerd door zijn aanhangers zich verspreidden op de site.

Al met al brengen de meer dan 22.000 Meetup-groepen wereldwijd 3 miljoen mensen samen, zei de heer Glusman.

Andere websites, waaronder Craigslist, bieden vergelijkbare mogelijkheden voor mensen om samen te komen, maar de kracht van Meetup is de focus op clubvorming. In tegenstelling tot datingsites verenigt het brede clusters van mensen. En in tegenstelling tot MySpace en Friendster, benadrukt het de voordelen van ontmoeting in realtime, face-to-face.

“Je zou kunnen proberen iets soortgelijks te bereiken met Yahoo! Groepen, maar dat is in de eerste plaats een mailinglijst,” zei de heer Glusman. "Het biedt niet de lokale mensen, tools en training om een ​​offline gemeenschapsgroep te organiseren."

In buitenwijken in de regio draait een groot deel van de Meetup-activiteit om alleenstaanden die zich met elkaar vermengen en om thuisblijfmoeders die peuterspeelzalen organiseren. De site geeft het aantal leden van elke bijeenkomst aan, en de grootste van de regio, met 744 leden, is de NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy en Sassy-groep. Het komt maandelijks bijeen in verschillende restaurants en bars in de staat.

"Mijn vermoeden is dat er in grote steden als New York meer gevestigde instellingen zijn die mensen helpen elkaar te ontmoeten," zei de heer Glusman. “In de buitenwijken, met de wildgroei, zie je elke dag mensen in de supermarkt, maar weet nooit dat ze een enorme passie hebben voor vliegen of hun Spaans willen oefenen. We zijn waarschijnlijk nuttiger voor mensen in de buitenwijken.”

Suzie Calo, 40, een boekhouder en voormalig feestplanner uit Eastchester, N.Y., heeft geholpen bij het organiseren van twee bijeenkomsten in Westchester County: een spookopsporingsgroep met 81 leden en een echtscheidingsondersteuningsgroep met 86 leden. Mevrouw Calo zei dat veel mensen formeel lid worden van groepen door persoonlijke profielen te plaatsen, maar niet per se opdagen bij bijeenkomsten. De echtscheidingsgroep heeft ongeveer een dozijn kernleden, zei ze, en de ghost-trackers ongeveer een half dozijn.

Meetup-groepen kosten niets om mee te doen, maar organisatoren betalen de site $ 12 tot $ 19 per maand, op basis van hun specifieke webbehoeften. Mevrouw Calo zei dat de waarde van de groepen de mogelijkheid is die ze bieden om mensen met dezelfde interesses en in vergelijkbare situaties te ontmoeten.

"In de echtscheidingsgroep zijn we daar om advocaten aan te bevelen en te luisteren naar elkaars Jerry Springer-nachtmerries," zei ze. "En de spookvolgers - ik heb ervaringen gehad met paranormale verschijnselen, en de anderen ook. We komen samen in een restaurant en we praten.”

Sommige organisatoren zeggen dat de site hen heeft geholpen goede doelen te promoten.

"Ik stond te popelen om iets te doen om een ​​kandidaat te kiezen", zegt William Kransdorf, een 49-jarige advocaat die aan het hoofd staat van een groep van 18 leden, de Essex County Barack Obama Meetup, die maandelijks bijeenkomt.

Op een recente dinsdagavond kwamen 11 mensen opdagen in het Goat Cafe in South Orange, N.J., om de presidentiële kansen van Obama te bespreken. Een paar studenten van de Seton Hall University en verschillende mannen en vrouwen van in de dertig en veertig waren aanwezig.

"Ik moest meedoen aan deze campagne", zei de heer Kransdorf. "Deze bijeenkomst is gewoon mijn manier om het te doen."

Op Long Island heeft de website geholpen om het potluck-diner opnieuw uit te vinden. Pat Maiti, 54, die een kabeltelevisieprogramma produceert met de naam "A Taste of New York", organiseerde onlangs een bijeenkomst bij haar thuis in Syosset voor de Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Van de 113 leden van de groep kwamen er ongeveer 40 opdagen met verschillende gerechten om te delen.

"Ik kwam vanavond omdat ik mensen wilde ontmoeten en connecties wilde maken", zegt Gail Giunta, 37, de eigenaar van een reiki-massagestudio. Mevr. Giunta was vanuit haar huis in East Hampton naar het huis van mevr. Maiti gereisd.

Larry Katz, 42, een beheerder van een medisch beeldvormingscentrum in Fort Salonga, zei dat de groep een divers publiek trekt. "Het eten is geweldig, maar het is ook een goede manier om interessante mensen te ontmoeten," zei hij.

De allure van eenvoudige vriendschap motiveert veel deelnemers.

Om de week ontmoeten 3 tot 10 leden van Andrea Berman's Franstalige groep in New Haven elkaar bij pannenkoeken in een café. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in taal en cultuur, maar dit is ook een manier om te socializen", zegt mevrouw Berman, een 36-jarige ingenieur. “Voor de mensen die regelmatig komen, is het een heel fijn gevoel.”

Een die het waard is om op voort te bouwen, volgens de berekening van Meetup. Op 9 juni is de website van plan om zijn eerste NYC Suburb Meetup Olympische Spelen en barbecue te houden op een nog niet bekendgemaakt veld in de buurt van White Plains.

"Het idee is om Meetup-groepen tegen elkaar op te zetten in plezier en spelletjes," zei de heer Glusman. "Het wordt een grote, leuke picknick."


Iemand voor een bijeenkomst van introverte mensen?

"Op het werk klagen ze onophoudelijk", zegt de heer Rosenzweig, 41, een redacteur bij een milieuadviesbureau, die een poloshirt met ruimteschipinsignes draagt. Zijn collega's lachen hem uit over de 2 bij 3 meter grote "Star Trek"-poster die hij prominent laat zien. En thuis in North Brunswick weet hij wel beter dan buren te begroeten met een Vulcan-groet.

Maar een keer per maand voelt meneer Rosenzweig zich vrij om zijn passie uit te leven, wanneer hij samenkomt met andere leden van de Morris County New Jersey Star Trek Meetup in het Empire Diner in Parsippany. De groep, die nu 39 leden heeft, komt samen om over tv te praten en zijn eigen, in eigen huis geproduceerde 'Star Trek'-serie te ontleden.

De heer Rosenzweig en zijn vrienden hebben elkaar gevonden op de website Meetup.com, die volgens Andres Glusman, een woordvoerder van de site, in de afgelopen vijf jaar heeft bijgedragen aan de oprichting van ongeveer 2.000 sociale groepen in de buitenwijken van New York City.

De grootte van de groepen varieert van een handvol mensen tot honderden, zei de heer Glusman. Velen komen maandelijks bijeen.

In Trumbull, Conn., komen 30 pug-eigenaren samen om te wandelen en te praten. In Fairfield wisselen een handvol vegetariërs recepten uit in een vleesvrij restaurant. Een tiental trotse Subaru-bezitters komen bijeen om over motoren en carrosserie te praten in Paramus, N.J. En een paar amateurgolfers die sixpacks bier in hun karren stoppen, hopen hun aantal in White Plains uit te breiden.

Afgaande op de 3.500 onderwerpen die momenteel vertegenwoordigd zijn op de vijf jaar oude site, is geen interesse te beperkt. Mahjong-enthousiastelingen hebben elkaar op de site gevonden, en dat geldt ook voor huwelijksbemiddelaars.

Meetup.com werd gecrediteerd met het spelen van een grote rol bij het helpen transformeren van Howard Dean van een weinig bekende gouverneur tot een vroege koploper voor de Democratische nominatie in de presidentiële campagne van 2004, toen groepen georganiseerd door zijn aanhangers zich verspreidden op de site.

Al met al brengen de meer dan 22.000 Meetup-groepen wereldwijd 3 miljoen mensen samen, zei de heer Glusman.

Andere websites, waaronder Craigslist, bieden vergelijkbare mogelijkheden voor mensen om samen te komen, maar de kracht van Meetup is de focus op clubvorming. In tegenstelling tot datingsites verenigt het brede clusters van mensen. En in tegenstelling tot MySpace en Friendster, benadrukt het de voordelen van ontmoeting in realtime, face-to-face.

“Je zou kunnen proberen iets soortgelijks te bereiken met Yahoo! Groepen, maar dat is in de eerste plaats een mailinglijst,” zei de heer Glusman. "Het biedt niet de lokale mensen, tools en training om een ​​offline gemeenschapsgroep te organiseren."

In buitenwijken in de regio draait een groot deel van de Meetup-activiteit om alleenstaanden die zich met elkaar vermengen en om thuisblijfmoeders die peuterspeelzalen organiseren. De site geeft het aantal leden van elke bijeenkomst aan, en de grootste van de regio, met 744 leden, is de NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy en Sassy-groep. Het komt maandelijks bijeen in verschillende restaurants en bars in de staat.

"Mijn vermoeden is dat er in grote steden als New York meer gevestigde instellingen zijn die mensen helpen elkaar te ontmoeten," zei de heer Glusman. “In de buitenwijken, met de wildgroei, zie je elke dag mensen in de supermarkt, maar weet nooit dat ze een enorme passie hebben voor vliegen of hun Spaans willen oefenen. We zijn waarschijnlijk nuttiger voor mensen in de buitenwijken.”

Suzie Calo, 40, een boekhouder en voormalig feestplanner uit Eastchester, N.Y., heeft geholpen bij het organiseren van twee bijeenkomsten in Westchester County: een spookopsporingsgroep met 81 leden en een echtscheidingsondersteuningsgroep met 86 leden. Mevrouw Calo zei dat veel mensen formeel lid worden van groepen door persoonlijke profielen te plaatsen, maar niet per se opdagen bij bijeenkomsten. De echtscheidingsgroep heeft ongeveer een dozijn kernleden, zei ze, en de ghost-trackers ongeveer een half dozijn.

Meetup-groepen kosten niets om mee te doen, maar organisatoren betalen de site $ 12 tot $ 19 per maand, op basis van hun specifieke webbehoeften. Mevrouw Calo zei dat de waarde van de groepen de mogelijkheid is die ze bieden om mensen met dezelfde interesses en in vergelijkbare situaties te ontmoeten.

"In de echtscheidingsgroep zijn we daar om advocaten aan te bevelen en te luisteren naar elkaars Jerry Springer-nachtmerries," zei ze. "En de spookvolgers - ik heb ervaringen gehad met paranormale verschijnselen, en de anderen ook. We komen samen in een restaurant en we praten.”

Sommige organisatoren zeggen dat de site hen heeft geholpen goede doelen te promoten.

"Ik stond te popelen om iets te doen om een ​​kandidaat te kiezen", zegt William Kransdorf, een 49-jarige advocaat die aan het hoofd staat van een groep van 18 leden, de Essex County Barack Obama Meetup, die maandelijks bijeenkomt.

Op een recente dinsdagavond kwamen 11 mensen opdagen in het Goat Cafe in South Orange, N.J., om de presidentiële kansen van Obama te bespreken. Een paar studenten van de Seton Hall University en verschillende mannen en vrouwen van in de dertig en veertig waren aanwezig.

"Ik moest meedoen aan deze campagne", zei de heer Kransdorf. "Deze bijeenkomst is gewoon mijn manier om het te doen."

Op Long Island heeft de website geholpen om het potluck-diner opnieuw uit te vinden. Pat Maiti, 54, die een kabeltelevisieprogramma produceert met de naam "A Taste of New York", organiseerde onlangs een bijeenkomst bij haar thuis in Syosset voor de Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Van de 113 leden van de groep kwamen er ongeveer 40 opdagen met verschillende gerechten om te delen.

"Ik kwam vanavond omdat ik mensen wilde ontmoeten en connecties wilde maken", zegt Gail Giunta, 37, de eigenaar van een reiki-massagestudio. Mevr. Giunta was vanuit haar huis in East Hampton naar het huis van mevr. Maiti gereisd.

Larry Katz, 42, een beheerder van een medisch beeldvormingscentrum in Fort Salonga, zei dat de groep een divers publiek trekt. "Het eten is geweldig, maar het is ook een goede manier om interessante mensen te ontmoeten," zei hij.

De allure van eenvoudige vriendschap motiveert veel deelnemers.

Om de week ontmoeten 3 tot 10 leden van Andrea Berman's Franstalige groep in New Haven elkaar bij pannenkoeken in een café. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in taal en cultuur, maar dit is ook een manier om te socializen", zegt mevrouw Berman, een 36-jarige ingenieur. “Voor de mensen die regelmatig komen, is het een heel fijn gevoel.”

Een die het waard is om op voort te bouwen, volgens de berekening van Meetup. Op 9 juni is de website van plan om zijn eerste NYC Suburb Meetup Olympische Spelen en barbecue te houden op een nog niet bekendgemaakt veld in de buurt van White Plains.

"Het idee is om Meetup-groepen tegen elkaar op te zetten in plezier en spelletjes," zei de heer Glusman. "Het wordt een grote, leuke picknick."


Iemand voor een bijeenkomst van introverte mensen?

"Op het werk klagen ze onophoudelijk", zegt de heer Rosenzweig, 41, een redacteur bij een milieuadviesbureau die een poloshirt met ruimteschipinsignes draagt. Zijn collega's lachen hem uit over de 2 bij 3 meter grote "Star Trek"-poster die hij prominent laat zien. En thuis in North Brunswick weet hij wel beter dan buren te begroeten met een Vulcan-groet.

Maar een keer per maand voelt meneer Rosenzweig zich vrij om zijn passie uit te leven, wanneer hij samenkomt met andere leden van de Morris County New Jersey Star Trek Meetup in het Empire Diner in Parsippany. De groep, die nu 39 leden heeft, komt samen om over tv te praten en zijn eigen, in eigen huis geproduceerde 'Star Trek'-serie te ontleden.

De heer Rosenzweig en zijn vrienden hebben elkaar gevonden op de website Meetup.com, die volgens Andres Glusman, een woordvoerder van de site, heeft bijgedragen aan de oprichting van ongeveer 2000 sociale groepen in de buitenwijken van New York City in de afgelopen vijf jaar.

De grootte van de groepen varieert van een handvol mensen tot honderden, zei de heer Glusman. Velen komen maandelijks bijeen.

In Trumbull, Conn., komen 30 pug-eigenaren samen om te wandelen en te praten. In Fairfield wisselen een handvol vegetariërs recepten uit in een vleesvrij restaurant. Een tiental trotse Subaru-bezitters komen bijeen om over motoren en carrosserie te praten in Paramus, N.J. En een paar amateurgolfers die sixpacks bier in hun karren stoppen, hopen hun aantal in White Plains uit te breiden.

Afgaande op de 3.500 onderwerpen die momenteel vertegenwoordigd zijn op de vijf jaar oude site, is geen interesse te beperkt. Mahjong-enthousiastelingen hebben elkaar op de site gevonden, en dat geldt ook voor huwelijksbemiddelaars.

Meetup.com werd gecrediteerd met het spelen van een grote rol bij het helpen transformeren van Howard Dean van een weinig bekende gouverneur tot een vroege koploper voor de Democratische nominatie in de presidentiële campagne van 2004, toen groepen georganiseerd door zijn aanhangers zich verspreidden op de site.

Al met al brengen de meer dan 22.000 Meetup-groepen wereldwijd 3 miljoen mensen samen, zei de heer Glusman.

Andere websites, waaronder Craigslist, bieden vergelijkbare mogelijkheden voor mensen om samen te komen, maar de kracht van Meetup is de focus op clubvorming. In tegenstelling tot datingsites verenigt het brede clusters van mensen. En in tegenstelling tot MySpace en Friendster, benadrukt het de voordelen van ontmoeting in realtime, face-to-face.

“Je zou kunnen proberen iets soortgelijks te bereiken met Yahoo! Groepen, maar dat is in de eerste plaats een mailinglijst,” zei de heer Glusman. "Het biedt niet de lokale mensen, tools en training om een ​​offline gemeenschapsgroep te organiseren."

In buitenwijken in de regio draait een groot deel van de Meetup-activiteit om alleenstaanden die zich met elkaar vermengen en om thuisblijfmoeders die peuterspeelzalen organiseren. De site geeft het aantal leden van elke bijeenkomst aan, en de grootste van de regio, met 744 leden, is de NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy en Sassy-groep. Het komt maandelijks bijeen in verschillende restaurants en bars in de staat.

"Mijn vermoeden is dat er in grote steden als New York meer gevestigde instellingen zijn die mensen helpen elkaar te ontmoeten," zei de heer Glusman. “In de buitenwijken, met de wildgroei, zie je elke dag mensen in de supermarkt, maar weet nooit dat ze een enorme passie hebben voor vliegen of hun Spaans willen oefenen. We zijn waarschijnlijk nuttiger voor mensen in de buitenwijken.”

Suzie Calo, 40, een boekhouder en voormalig feestplanner uit Eastchester, N.Y., heeft geholpen bij het organiseren van twee bijeenkomsten in Westchester County: een spookopsporingsgroep met 81 leden en een echtscheidingsondersteuningsgroep met 86 leden. Mevrouw Calo zei dat veel mensen formeel lid worden van groepen door persoonlijke profielen te plaatsen, maar niet per se opdagen bij bijeenkomsten. De echtscheidingsgroep heeft ongeveer een dozijn kernleden, zei ze, en de ghost-trackers ongeveer een half dozijn.

Meetup-groepen kosten niets om mee te doen, maar organisatoren betalen de site $ 12 tot $ 19 per maand, op basis van hun specifieke webbehoeften. Mevrouw Calo zei dat de waarde van de groepen de mogelijkheid is die ze bieden om mensen met dezelfde interesses en in vergelijkbare situaties te ontmoeten.

"In de echtscheidingsgroep zijn we daar om advocaten aan te bevelen en te luisteren naar elkaars Jerry Springer-nachtmerries," zei ze. "En de spookvolgers - ik heb ervaringen gehad met paranormale verschijnselen, en de anderen ook. We komen samen in een restaurant en we praten.”

Sommige organisatoren zeggen dat de site hen heeft geholpen goede doelen te promoten.

"Ik stond te popelen om iets te doen om een ​​kandidaat te kiezen", zegt William Kransdorf, een 49-jarige advocaat die aan het hoofd staat van een groep van 18 leden, de Essex County Barack Obama Meetup, die maandelijks bijeenkomt.

Op een recente dinsdagavond kwamen 11 mensen opdagen in het Goat Cafe in South Orange, N.J., om de presidentiële kansen van Obama te bespreken. Een paar studenten van de Seton Hall University en verschillende mannen en vrouwen van in de dertig en veertig waren aanwezig.

"Ik moest meedoen aan deze campagne", zei de heer Kransdorf. "Deze bijeenkomst is gewoon mijn manier om het te doen."

Op Long Island heeft de website geholpen om het potluck-diner opnieuw uit te vinden. Pat Maiti, 54, die een kabeltelevisieprogramma produceert met de naam "A Taste of New York", organiseerde onlangs een bijeenkomst bij haar thuis in Syosset voor de Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Van de 113 leden van de groep kwamen er ongeveer 40 opdagen met verschillende gerechten om te delen.

"Ik kwam vanavond omdat ik mensen wilde ontmoeten en connecties wilde maken", zegt Gail Giunta, 37, de eigenaar van een reiki-massagestudio. Mevr. Giunta was vanuit haar huis in East Hampton naar het huis van mevr. Maiti gereisd.

Larry Katz, 42, een beheerder bij een medisch beeldvormingscentrum in Fort Salonga, zei dat de groep een divers publiek trekt. "Het eten is geweldig, maar het is ook een goede manier om interessante mensen te ontmoeten," zei hij.

De allure van eenvoudige vriendschap motiveert veel deelnemers.

Om de week ontmoeten 3 tot 10 leden van Andrea Berman's Franstalige groep in New Haven elkaar bij pannenkoeken in een café. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in taal en cultuur, maar dit is ook een manier om te socializen", zegt mevrouw Berman, een 36-jarige ingenieur. “Voor de mensen die regelmatig komen, is het een heel fijn gevoel.”

Een die het waard is om op voort te bouwen, volgens de berekening van Meetup. Op 9 juni is de website van plan om zijn eerste NYC Suburb Meetup Olympische Spelen en barbecue te houden op een nog niet bekendgemaakt veld in de buurt van White Plains.

"Het idee is om Meetup-groepen tegen elkaar op te zetten in plezier en spelletjes," zei de heer Glusman. "Het wordt een grote, leuke picknick."


Iemand voor een bijeenkomst van introverte mensen?

"Op het werk klagen ze onophoudelijk", zegt de heer Rosenzweig, 41, een redacteur bij een milieuadviesbureau die een poloshirt met ruimteschipinsignes draagt. Zijn collega's lachen hem uit over de 2 bij 3 meter grote "Star Trek"-poster die hij prominent laat zien. En thuis in North Brunswick weet hij wel beter dan buren te begroeten met een Vulcan-groet.

Maar een keer per maand voelt meneer Rosenzweig zich vrij om zijn passie uit te leven, wanneer hij samenkomt met andere leden van de Morris County New Jersey Star Trek Meetup in het Empire Diner in Parsippany. De groep, die nu 39 leden telt, komt samen om over tv te praten en zijn eigen, in eigen huis geproduceerde 'Star Trek'-serie te ontleden.

De heer Rosenzweig en zijn vrienden hebben elkaar gevonden op de website Meetup.com, die volgens Andres Glusman, een woordvoerder van de site, heeft bijgedragen aan de oprichting van ongeveer 2000 sociale groepen in de buitenwijken van New York City in de afgelopen vijf jaar.

De grootte van de groepen varieert van een handvol mensen tot honderden, zei de heer Glusman. Velen komen maandelijks bijeen.

In Trumbull, Conn., komen 30 pug-eigenaren samen om te wandelen en te praten. In Fairfield wisselen een handvol vegetariërs recepten uit in een vleesvrij restaurant. Een tiental trotse Subaru-bezitters komen bijeen om over motoren en carrosserie te praten in Paramus, N.J. En een paar amateurgolfers die sixpacks bier in hun karren stoppen, hopen hun aantal in White Plains uit te breiden.

Afgaande op de 3.500 onderwerpen die momenteel vertegenwoordigd zijn op de vijf jaar oude site, is geen enkele interesse te beperkt. Mahjong-enthousiastelingen hebben elkaar op de site gevonden, en dat geldt ook voor huwelijksbemiddelaars.

Meetup.com was credited with playing a huge role in helping to transform Howard Dean from a little-known governor to an early front-runner for the Democratic nomination in the 2004 presidential campaign, when groups organized by his supporters proliferated on the site.

Over all, the more than 22,000 Meetup groups bring together 3 million people worldwide, Mr. Glusman said.

Other Web sites, including Craigslist, offer similar opportunities for people to get together, but Meetup’s strength is its focus on club-forming. Unlike dating sites, it unites broad clusters of people. And unlike MySpace and Friendster, it emphasizes the rewards of meeting in real time, face to face.

“You could try to accomplish something similar with Yahoo! Groups, but that’s primarily a mailing list,” Mr. Glusman said. “It doesn’t provide the local people, tools and training to organize an offline community group.”

In suburbs across the region, much of the Meetup activity revolves around singles mingling and stay-at-home moms arranging playgroups. The site indicates the number of members in each meetup, and the region’s largest, with 744 members, is the NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy and Sassy group. It meets monthly at different restaurants and bars around the state.

“My hunch is that in large cities like New York, there are more established institutions helping people meet each other,” Mr. Glusman said. “In the suburbs, with the sprawl, you can see people every day in the grocery store but never know that they’re extremely passionate about flying or want to practice their Spanish. We’re probably more useful to people in the suburbs.”

Suzie Calo, 40, a bookkeeper and a former party planner from Eastchester, N.Y., has helped organize two Westchester County-based meetups: a ghost-tracking group, with 81 members and a divorce support group, which has 86 members. Ms. Calo said many people formally join groups by posting personal profiles but don’t necessarily show up at gatherings. The divorce group has about a dozen core members, she said, and the ghost trackers about half a dozen.

Meetup groups don’t cost anything to join, but organizers pay the site $12 to $19 a month, based on their specific Web needs. Ms. Calo said the value of the groups is the opportunity they offer to meet people with similar interests and in similar situations.

“In the divorce group, we’re there recommending lawyers and listening to each other’s Jerry Springer nightmares,” she said. “And the ghost trackers — I’ve had experiences with paranormal phenomenon, and so have the others. We get together at a diner, and we talk.”

Some organizers say the site has helped them promote causes.

“I was anxious to do something to elect a candidate,” said William Kransdorf, a 49-year-old lawyer who heads an 18-member group, the Essex County Barack Obama Meetup, which gathers monthly.

On a recent Tuesday night, 11 people showed up at the Goat Cafe in South Orange, N.J., to discuss Mr. Obama’s presidential chances. A couple of students from Seton Hall University and several men and women in their 30s and 40s attended.

“I had to get involved in this campaign,” Mr. Kransdorf said. “This meetup is just my way of doing it.”

On Long Island, the Web site has helped reinvent the potluck dinner. Pat Maiti, 54, who produces a cable television show called “A Taste of New York,” recently organized a gathering at her Syosset home for the Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Of the group’s 113 members, about 40 showed up with different dishes to share.

“I came tonight because I wanted to meet people and make connections,” said Gail Giunta, 37, the owner of a reiki massage studio. Ms. Giunta had traveled to Ms. Maiti’s house from her home in East Hampton.

Larry Katz, 42, an administrator at a medical imaging center from Fort Salonga, said the group draws a diverse crowd. “The food is great, but it’s also a very good way to meet interesting people,” he said.

The allure of simple friendship motivates many participants.

Every other week, 3 to 10 members of Andrea Berman’s New Haven French-language group meet over crepes at a cafe. “I’ve always been interested in language and culture, but this is also a way to socialize,” said Ms. Berman, a 36-year-old engineer. “For the people who come regularly, it’s a really nice feeling.”

One worth building on, by Meetup’s reckoning. On June 9 at a still-undisclosed field near White Plains, the Web site plans to hold its first NYC Suburb Meetup Olympics and barbecue.

“The idea is to pit Meetup groups against each other in fun and games,” Mr. Glusman said. “It’s going to be a big, fun picnic.”


Anyone for a Gathering of Introverts?

“At work they complain incessantly,” said Mr. Rosenzweig, 41, an editor at an environmental consulting firm who is wearing a polo shirt with spaceship insignia. His colleagues give him guff about the 2-foot-by-3-foot “Star Trek” poster he displays prominently. And at home in North Brunswick, he knows better than to greet neighbors with a Vulcan salute.

But once a month, Mr. Rosenzweig feels free to indulge his passion, when he gets together with other members of the Morris County New Jersey Star Trek Meetup at the Empire Diner in Parsippany. The group, which now has 39 members, gathers to talk TV and dissect its own home-produced “Star Trek” series.

Mr. Rosenzweig and his friends found each other on the Web site Meetup.com, which has helped create about 2,000 social groups in the suburbs of New York City in the last five years, according to Andres Glusman, a spokesman for the site.

The size of the groups ranges from a handful of people to hundreds, Mr. Glusman said. Many meet monthly.

In Trumbull, Conn., 30 pug owners come together to walk and talk. Over in Fairfield, a handful of vegetarians swap recipes at a meat-free restaurant. A dozen proud Subaru owners gather to talk engines and bodywork in Paramus, N.J. And a couple of amateur golfers who stash six-packs of beer in their carts hope to add to their number in White Plains.

Judging by the 3,500 topics currently represented on the five-year-old site, no interest is too narrow. Mah-jongg enthusiasts have found one another on the site, and so have marriage arrangers.

Meetup.com was credited with playing a huge role in helping to transform Howard Dean from a little-known governor to an early front-runner for the Democratic nomination in the 2004 presidential campaign, when groups organized by his supporters proliferated on the site.

Over all, the more than 22,000 Meetup groups bring together 3 million people worldwide, Mr. Glusman said.

Other Web sites, including Craigslist, offer similar opportunities for people to get together, but Meetup’s strength is its focus on club-forming. Unlike dating sites, it unites broad clusters of people. And unlike MySpace and Friendster, it emphasizes the rewards of meeting in real time, face to face.

“You could try to accomplish something similar with Yahoo! Groups, but that’s primarily a mailing list,” Mr. Glusman said. “It doesn’t provide the local people, tools and training to organize an offline community group.”

In suburbs across the region, much of the Meetup activity revolves around singles mingling and stay-at-home moms arranging playgroups. The site indicates the number of members in each meetup, and the region’s largest, with 744 members, is the NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy and Sassy group. It meets monthly at different restaurants and bars around the state.

“My hunch is that in large cities like New York, there are more established institutions helping people meet each other,” Mr. Glusman said. “In the suburbs, with the sprawl, you can see people every day in the grocery store but never know that they’re extremely passionate about flying or want to practice their Spanish. We’re probably more useful to people in the suburbs.”

Suzie Calo, 40, a bookkeeper and a former party planner from Eastchester, N.Y., has helped organize two Westchester County-based meetups: a ghost-tracking group, with 81 members and a divorce support group, which has 86 members. Ms. Calo said many people formally join groups by posting personal profiles but don’t necessarily show up at gatherings. The divorce group has about a dozen core members, she said, and the ghost trackers about half a dozen.

Meetup groups don’t cost anything to join, but organizers pay the site $12 to $19 a month, based on their specific Web needs. Ms. Calo said the value of the groups is the opportunity they offer to meet people with similar interests and in similar situations.

“In the divorce group, we’re there recommending lawyers and listening to each other’s Jerry Springer nightmares,” she said. “And the ghost trackers — I’ve had experiences with paranormal phenomenon, and so have the others. We get together at a diner, and we talk.”

Some organizers say the site has helped them promote causes.

“I was anxious to do something to elect a candidate,” said William Kransdorf, a 49-year-old lawyer who heads an 18-member group, the Essex County Barack Obama Meetup, which gathers monthly.

On a recent Tuesday night, 11 people showed up at the Goat Cafe in South Orange, N.J., to discuss Mr. Obama’s presidential chances. A couple of students from Seton Hall University and several men and women in their 30s and 40s attended.

“I had to get involved in this campaign,” Mr. Kransdorf said. “This meetup is just my way of doing it.”

On Long Island, the Web site has helped reinvent the potluck dinner. Pat Maiti, 54, who produces a cable television show called “A Taste of New York,” recently organized a gathering at her Syosset home for the Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Of the group’s 113 members, about 40 showed up with different dishes to share.

“I came tonight because I wanted to meet people and make connections,” said Gail Giunta, 37, the owner of a reiki massage studio. Ms. Giunta had traveled to Ms. Maiti’s house from her home in East Hampton.

Larry Katz, 42, an administrator at a medical imaging center from Fort Salonga, said the group draws a diverse crowd. “The food is great, but it’s also a very good way to meet interesting people,” he said.

The allure of simple friendship motivates many participants.

Every other week, 3 to 10 members of Andrea Berman’s New Haven French-language group meet over crepes at a cafe. “I’ve always been interested in language and culture, but this is also a way to socialize,” said Ms. Berman, a 36-year-old engineer. “For the people who come regularly, it’s a really nice feeling.”

One worth building on, by Meetup’s reckoning. On June 9 at a still-undisclosed field near White Plains, the Web site plans to hold its first NYC Suburb Meetup Olympics and barbecue.

“The idea is to pit Meetup groups against each other in fun and games,” Mr. Glusman said. “It’s going to be a big, fun picnic.”


Anyone for a Gathering of Introverts?

“At work they complain incessantly,” said Mr. Rosenzweig, 41, an editor at an environmental consulting firm who is wearing a polo shirt with spaceship insignia. His colleagues give him guff about the 2-foot-by-3-foot “Star Trek” poster he displays prominently. And at home in North Brunswick, he knows better than to greet neighbors with a Vulcan salute.

But once a month, Mr. Rosenzweig feels free to indulge his passion, when he gets together with other members of the Morris County New Jersey Star Trek Meetup at the Empire Diner in Parsippany. The group, which now has 39 members, gathers to talk TV and dissect its own home-produced “Star Trek” series.

Mr. Rosenzweig and his friends found each other on the Web site Meetup.com, which has helped create about 2,000 social groups in the suburbs of New York City in the last five years, according to Andres Glusman, a spokesman for the site.

The size of the groups ranges from a handful of people to hundreds, Mr. Glusman said. Many meet monthly.

In Trumbull, Conn., 30 pug owners come together to walk and talk. Over in Fairfield, a handful of vegetarians swap recipes at a meat-free restaurant. A dozen proud Subaru owners gather to talk engines and bodywork in Paramus, N.J. And a couple of amateur golfers who stash six-packs of beer in their carts hope to add to their number in White Plains.

Judging by the 3,500 topics currently represented on the five-year-old site, no interest is too narrow. Mah-jongg enthusiasts have found one another on the site, and so have marriage arrangers.

Meetup.com was credited with playing a huge role in helping to transform Howard Dean from a little-known governor to an early front-runner for the Democratic nomination in the 2004 presidential campaign, when groups organized by his supporters proliferated on the site.

Over all, the more than 22,000 Meetup groups bring together 3 million people worldwide, Mr. Glusman said.

Other Web sites, including Craigslist, offer similar opportunities for people to get together, but Meetup’s strength is its focus on club-forming. Unlike dating sites, it unites broad clusters of people. And unlike MySpace and Friendster, it emphasizes the rewards of meeting in real time, face to face.

“You could try to accomplish something similar with Yahoo! Groups, but that’s primarily a mailing list,” Mr. Glusman said. “It doesn’t provide the local people, tools and training to organize an offline community group.”

In suburbs across the region, much of the Meetup activity revolves around singles mingling and stay-at-home moms arranging playgroups. The site indicates the number of members in each meetup, and the region’s largest, with 744 members, is the NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy and Sassy group. It meets monthly at different restaurants and bars around the state.

“My hunch is that in large cities like New York, there are more established institutions helping people meet each other,” Mr. Glusman said. “In the suburbs, with the sprawl, you can see people every day in the grocery store but never know that they’re extremely passionate about flying or want to practice their Spanish. We’re probably more useful to people in the suburbs.”

Suzie Calo, 40, a bookkeeper and a former party planner from Eastchester, N.Y., has helped organize two Westchester County-based meetups: a ghost-tracking group, with 81 members and a divorce support group, which has 86 members. Ms. Calo said many people formally join groups by posting personal profiles but don’t necessarily show up at gatherings. The divorce group has about a dozen core members, she said, and the ghost trackers about half a dozen.

Meetup groups don’t cost anything to join, but organizers pay the site $12 to $19 a month, based on their specific Web needs. Ms. Calo said the value of the groups is the opportunity they offer to meet people with similar interests and in similar situations.

“In the divorce group, we’re there recommending lawyers and listening to each other’s Jerry Springer nightmares,” she said. “And the ghost trackers — I’ve had experiences with paranormal phenomenon, and so have the others. We get together at a diner, and we talk.”

Some organizers say the site has helped them promote causes.

“I was anxious to do something to elect a candidate,” said William Kransdorf, a 49-year-old lawyer who heads an 18-member group, the Essex County Barack Obama Meetup, which gathers monthly.

On a recent Tuesday night, 11 people showed up at the Goat Cafe in South Orange, N.J., to discuss Mr. Obama’s presidential chances. A couple of students from Seton Hall University and several men and women in their 30s and 40s attended.

“I had to get involved in this campaign,” Mr. Kransdorf said. “This meetup is just my way of doing it.”

On Long Island, the Web site has helped reinvent the potluck dinner. Pat Maiti, 54, who produces a cable television show called “A Taste of New York,” recently organized a gathering at her Syosset home for the Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Of the group’s 113 members, about 40 showed up with different dishes to share.

“I came tonight because I wanted to meet people and make connections,” said Gail Giunta, 37, the owner of a reiki massage studio. Ms. Giunta had traveled to Ms. Maiti’s house from her home in East Hampton.

Larry Katz, 42, an administrator at a medical imaging center from Fort Salonga, said the group draws a diverse crowd. “The food is great, but it’s also a very good way to meet interesting people,” he said.

The allure of simple friendship motivates many participants.

Every other week, 3 to 10 members of Andrea Berman’s New Haven French-language group meet over crepes at a cafe. “I’ve always been interested in language and culture, but this is also a way to socialize,” said Ms. Berman, a 36-year-old engineer. “For the people who come regularly, it’s a really nice feeling.”

One worth building on, by Meetup’s reckoning. On June 9 at a still-undisclosed field near White Plains, the Web site plans to hold its first NYC Suburb Meetup Olympics and barbecue.

“The idea is to pit Meetup groups against each other in fun and games,” Mr. Glusman said. “It’s going to be a big, fun picnic.”


Anyone for a Gathering of Introverts?

“At work they complain incessantly,” said Mr. Rosenzweig, 41, an editor at an environmental consulting firm who is wearing a polo shirt with spaceship insignia. His colleagues give him guff about the 2-foot-by-3-foot “Star Trek” poster he displays prominently. And at home in North Brunswick, he knows better than to greet neighbors with a Vulcan salute.

But once a month, Mr. Rosenzweig feels free to indulge his passion, when he gets together with other members of the Morris County New Jersey Star Trek Meetup at the Empire Diner in Parsippany. The group, which now has 39 members, gathers to talk TV and dissect its own home-produced “Star Trek” series.

Mr. Rosenzweig and his friends found each other on the Web site Meetup.com, which has helped create about 2,000 social groups in the suburbs of New York City in the last five years, according to Andres Glusman, a spokesman for the site.

The size of the groups ranges from a handful of people to hundreds, Mr. Glusman said. Many meet monthly.

In Trumbull, Conn., 30 pug owners come together to walk and talk. Over in Fairfield, a handful of vegetarians swap recipes at a meat-free restaurant. A dozen proud Subaru owners gather to talk engines and bodywork in Paramus, N.J. And a couple of amateur golfers who stash six-packs of beer in their carts hope to add to their number in White Plains.

Judging by the 3,500 topics currently represented on the five-year-old site, no interest is too narrow. Mah-jongg enthusiasts have found one another on the site, and so have marriage arrangers.

Meetup.com was credited with playing a huge role in helping to transform Howard Dean from a little-known governor to an early front-runner for the Democratic nomination in the 2004 presidential campaign, when groups organized by his supporters proliferated on the site.

Over all, the more than 22,000 Meetup groups bring together 3 million people worldwide, Mr. Glusman said.

Other Web sites, including Craigslist, offer similar opportunities for people to get together, but Meetup’s strength is its focus on club-forming. Unlike dating sites, it unites broad clusters of people. And unlike MySpace and Friendster, it emphasizes the rewards of meeting in real time, face to face.

“You could try to accomplish something similar with Yahoo! Groups, but that’s primarily a mailing list,” Mr. Glusman said. “It doesn’t provide the local people, tools and training to organize an offline community group.”

In suburbs across the region, much of the Meetup activity revolves around singles mingling and stay-at-home moms arranging playgroups. The site indicates the number of members in each meetup, and the region’s largest, with 744 members, is the NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy and Sassy group. It meets monthly at different restaurants and bars around the state.

“My hunch is that in large cities like New York, there are more established institutions helping people meet each other,” Mr. Glusman said. “In the suburbs, with the sprawl, you can see people every day in the grocery store but never know that they’re extremely passionate about flying or want to practice their Spanish. We’re probably more useful to people in the suburbs.”

Suzie Calo, 40, a bookkeeper and a former party planner from Eastchester, N.Y., has helped organize two Westchester County-based meetups: a ghost-tracking group, with 81 members and a divorce support group, which has 86 members. Ms. Calo said many people formally join groups by posting personal profiles but don’t necessarily show up at gatherings. The divorce group has about a dozen core members, she said, and the ghost trackers about half a dozen.

Meetup groups don’t cost anything to join, but organizers pay the site $12 to $19 a month, based on their specific Web needs. Ms. Calo said the value of the groups is the opportunity they offer to meet people with similar interests and in similar situations.

“In the divorce group, we’re there recommending lawyers and listening to each other’s Jerry Springer nightmares,” she said. “And the ghost trackers — I’ve had experiences with paranormal phenomenon, and so have the others. We get together at a diner, and we talk.”

Some organizers say the site has helped them promote causes.

“I was anxious to do something to elect a candidate,” said William Kransdorf, a 49-year-old lawyer who heads an 18-member group, the Essex County Barack Obama Meetup, which gathers monthly.

On a recent Tuesday night, 11 people showed up at the Goat Cafe in South Orange, N.J., to discuss Mr. Obama’s presidential chances. A couple of students from Seton Hall University and several men and women in their 30s and 40s attended.

“I had to get involved in this campaign,” Mr. Kransdorf said. “This meetup is just my way of doing it.”

On Long Island, the Web site has helped reinvent the potluck dinner. Pat Maiti, 54, who produces a cable television show called “A Taste of New York,” recently organized a gathering at her Syosset home for the Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Of the group’s 113 members, about 40 showed up with different dishes to share.

“I came tonight because I wanted to meet people and make connections,” said Gail Giunta, 37, the owner of a reiki massage studio. Ms. Giunta had traveled to Ms. Maiti’s house from her home in East Hampton.

Larry Katz, 42, an administrator at a medical imaging center from Fort Salonga, said the group draws a diverse crowd. “The food is great, but it’s also a very good way to meet interesting people,” he said.

The allure of simple friendship motivates many participants.

Every other week, 3 to 10 members of Andrea Berman’s New Haven French-language group meet over crepes at a cafe. “I’ve always been interested in language and culture, but this is also a way to socialize,” said Ms. Berman, a 36-year-old engineer. “For the people who come regularly, it’s a really nice feeling.”

One worth building on, by Meetup’s reckoning. On June 9 at a still-undisclosed field near White Plains, the Web site plans to hold its first NYC Suburb Meetup Olympics and barbecue.

“The idea is to pit Meetup groups against each other in fun and games,” Mr. Glusman said. “It’s going to be a big, fun picnic.”


Anyone for a Gathering of Introverts?

“At work they complain incessantly,” said Mr. Rosenzweig, 41, an editor at an environmental consulting firm who is wearing a polo shirt with spaceship insignia. His colleagues give him guff about the 2-foot-by-3-foot “Star Trek” poster he displays prominently. And at home in North Brunswick, he knows better than to greet neighbors with a Vulcan salute.

But once a month, Mr. Rosenzweig feels free to indulge his passion, when he gets together with other members of the Morris County New Jersey Star Trek Meetup at the Empire Diner in Parsippany. The group, which now has 39 members, gathers to talk TV and dissect its own home-produced “Star Trek” series.

Mr. Rosenzweig and his friends found each other on the Web site Meetup.com, which has helped create about 2,000 social groups in the suburbs of New York City in the last five years, according to Andres Glusman, a spokesman for the site.

The size of the groups ranges from a handful of people to hundreds, Mr. Glusman said. Many meet monthly.

In Trumbull, Conn., 30 pug owners come together to walk and talk. Over in Fairfield, a handful of vegetarians swap recipes at a meat-free restaurant. A dozen proud Subaru owners gather to talk engines and bodywork in Paramus, N.J. And a couple of amateur golfers who stash six-packs of beer in their carts hope to add to their number in White Plains.

Judging by the 3,500 topics currently represented on the five-year-old site, no interest is too narrow. Mah-jongg enthusiasts have found one another on the site, and so have marriage arrangers.

Meetup.com was credited with playing a huge role in helping to transform Howard Dean from a little-known governor to an early front-runner for the Democratic nomination in the 2004 presidential campaign, when groups organized by his supporters proliferated on the site.

Over all, the more than 22,000 Meetup groups bring together 3 million people worldwide, Mr. Glusman said.

Other Web sites, including Craigslist, offer similar opportunities for people to get together, but Meetup’s strength is its focus on club-forming. Unlike dating sites, it unites broad clusters of people. And unlike MySpace and Friendster, it emphasizes the rewards of meeting in real time, face to face.

“You could try to accomplish something similar with Yahoo! Groups, but that’s primarily a mailing list,” Mr. Glusman said. “It doesn’t provide the local people, tools and training to organize an offline community group.”

In suburbs across the region, much of the Meetup activity revolves around singles mingling and stay-at-home moms arranging playgroups. The site indicates the number of members in each meetup, and the region’s largest, with 744 members, is the NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy and Sassy group. It meets monthly at different restaurants and bars around the state.

“My hunch is that in large cities like New York, there are more established institutions helping people meet each other,” Mr. Glusman said. “In the suburbs, with the sprawl, you can see people every day in the grocery store but never know that they’re extremely passionate about flying or want to practice their Spanish. We’re probably more useful to people in the suburbs.”

Suzie Calo, 40, a bookkeeper and a former party planner from Eastchester, N.Y., has helped organize two Westchester County-based meetups: a ghost-tracking group, with 81 members and a divorce support group, which has 86 members. Ms. Calo said many people formally join groups by posting personal profiles but don’t necessarily show up at gatherings. The divorce group has about a dozen core members, she said, and the ghost trackers about half a dozen.

Meetup groups don’t cost anything to join, but organizers pay the site $12 to $19 a month, based on their specific Web needs. Ms. Calo said the value of the groups is the opportunity they offer to meet people with similar interests and in similar situations.

“In the divorce group, we’re there recommending lawyers and listening to each other’s Jerry Springer nightmares,” she said. “And the ghost trackers — I’ve had experiences with paranormal phenomenon, and so have the others. We get together at a diner, and we talk.”

Some organizers say the site has helped them promote causes.

“I was anxious to do something to elect a candidate,” said William Kransdorf, a 49-year-old lawyer who heads an 18-member group, the Essex County Barack Obama Meetup, which gathers monthly.

On a recent Tuesday night, 11 people showed up at the Goat Cafe in South Orange, N.J., to discuss Mr. Obama’s presidential chances. A couple of students from Seton Hall University and several men and women in their 30s and 40s attended.

“I had to get involved in this campaign,” Mr. Kransdorf said. “This meetup is just my way of doing it.”

On Long Island, the Web site has helped reinvent the potluck dinner. Pat Maiti, 54, who produces a cable television show called “A Taste of New York,” recently organized a gathering at her Syosset home for the Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Of the group’s 113 members, about 40 showed up with different dishes to share.

“I came tonight because I wanted to meet people and make connections,” said Gail Giunta, 37, the owner of a reiki massage studio. Ms. Giunta had traveled to Ms. Maiti’s house from her home in East Hampton.

Larry Katz, 42, an administrator at a medical imaging center from Fort Salonga, said the group draws a diverse crowd. “The food is great, but it’s also a very good way to meet interesting people,” he said.

The allure of simple friendship motivates many participants.

Every other week, 3 to 10 members of Andrea Berman’s New Haven French-language group meet over crepes at a cafe. “I’ve always been interested in language and culture, but this is also a way to socialize,” said Ms. Berman, a 36-year-old engineer. “For the people who come regularly, it’s a really nice feeling.”

One worth building on, by Meetup’s reckoning. On June 9 at a still-undisclosed field near White Plains, the Web site plans to hold its first NYC Suburb Meetup Olympics and barbecue.

“The idea is to pit Meetup groups against each other in fun and games,” Mr. Glusman said. “It’s going to be a big, fun picnic.”


Anyone for a Gathering of Introverts?

“At work they complain incessantly,” said Mr. Rosenzweig, 41, an editor at an environmental consulting firm who is wearing a polo shirt with spaceship insignia. His colleagues give him guff about the 2-foot-by-3-foot “Star Trek” poster he displays prominently. And at home in North Brunswick, he knows better than to greet neighbors with a Vulcan salute.

But once a month, Mr. Rosenzweig feels free to indulge his passion, when he gets together with other members of the Morris County New Jersey Star Trek Meetup at the Empire Diner in Parsippany. The group, which now has 39 members, gathers to talk TV and dissect its own home-produced “Star Trek” series.

Mr. Rosenzweig and his friends found each other on the Web site Meetup.com, which has helped create about 2,000 social groups in the suburbs of New York City in the last five years, according to Andres Glusman, a spokesman for the site.

The size of the groups ranges from a handful of people to hundreds, Mr. Glusman said. Many meet monthly.

In Trumbull, Conn., 30 pug owners come together to walk and talk. Over in Fairfield, a handful of vegetarians swap recipes at a meat-free restaurant. A dozen proud Subaru owners gather to talk engines and bodywork in Paramus, N.J. And a couple of amateur golfers who stash six-packs of beer in their carts hope to add to their number in White Plains.

Judging by the 3,500 topics currently represented on the five-year-old site, no interest is too narrow. Mah-jongg enthusiasts have found one another on the site, and so have marriage arrangers.

Meetup.com was credited with playing a huge role in helping to transform Howard Dean from a little-known governor to an early front-runner for the Democratic nomination in the 2004 presidential campaign, when groups organized by his supporters proliferated on the site.

Over all, the more than 22,000 Meetup groups bring together 3 million people worldwide, Mr. Glusman said.

Other Web sites, including Craigslist, offer similar opportunities for people to get together, but Meetup’s strength is its focus on club-forming. Unlike dating sites, it unites broad clusters of people. And unlike MySpace and Friendster, it emphasizes the rewards of meeting in real time, face to face.

“You could try to accomplish something similar with Yahoo! Groups, but that’s primarily a mailing list,” Mr. Glusman said. “It doesn’t provide the local people, tools and training to organize an offline community group.”

In suburbs across the region, much of the Meetup activity revolves around singles mingling and stay-at-home moms arranging playgroups. The site indicates the number of members in each meetup, and the region’s largest, with 744 members, is the NJ Over 30, Over 40, Over 50, Sexy and Sassy group. It meets monthly at different restaurants and bars around the state.

“My hunch is that in large cities like New York, there are more established institutions helping people meet each other,” Mr. Glusman said. “In the suburbs, with the sprawl, you can see people every day in the grocery store but never know that they’re extremely passionate about flying or want to practice their Spanish. We’re probably more useful to people in the suburbs.”

Suzie Calo, 40, a bookkeeper and a former party planner from Eastchester, N.Y., has helped organize two Westchester County-based meetups: a ghost-tracking group, with 81 members and a divorce support group, which has 86 members. Ms. Calo said many people formally join groups by posting personal profiles but don’t necessarily show up at gatherings. The divorce group has about a dozen core members, she said, and the ghost trackers about half a dozen.

Meetup groups don’t cost anything to join, but organizers pay the site $12 to $19 a month, based on their specific Web needs. Ms. Calo said the value of the groups is the opportunity they offer to meet people with similar interests and in similar situations.

“In the divorce group, we’re there recommending lawyers and listening to each other’s Jerry Springer nightmares,” she said. “And the ghost trackers — I’ve had experiences with paranormal phenomenon, and so have the others. We get together at a diner, and we talk.”

Some organizers say the site has helped them promote causes.

“I was anxious to do something to elect a candidate,” said William Kransdorf, a 49-year-old lawyer who heads an 18-member group, the Essex County Barack Obama Meetup, which gathers monthly.

On a recent Tuesday night, 11 people showed up at the Goat Cafe in South Orange, N.J., to discuss Mr. Obama’s presidential chances. A couple of students from Seton Hall University and several men and women in their 30s and 40s attended.

“I had to get involved in this campaign,” Mr. Kransdorf said. “This meetup is just my way of doing it.”

On Long Island, the Web site has helped reinvent the potluck dinner. Pat Maiti, 54, who produces a cable television show called “A Taste of New York,” recently organized a gathering at her Syosset home for the Long Island Social Chef Dinner Party Meetup. Of the group’s 113 members, about 40 showed up with different dishes to share.

“I came tonight because I wanted to meet people and make connections,” said Gail Giunta, 37, the owner of a reiki massage studio. Ms. Giunta had traveled to Ms. Maiti’s house from her home in East Hampton.

Larry Katz, 42, an administrator at a medical imaging center from Fort Salonga, said the group draws a diverse crowd. “The food is great, but it’s also a very good way to meet interesting people,” he said.

The allure of simple friendship motivates many participants.

Every other week, 3 to 10 members of Andrea Berman’s New Haven French-language group meet over crepes at a cafe. “I’ve always been interested in language and culture, but this is also a way to socialize,” said Ms. Berman, a 36-year-old engineer. “For the people who come regularly, it’s a really nice feeling.”

One worth building on, by Meetup’s reckoning. On June 9 at a still-undisclosed field near White Plains, the Web site plans to hold its first NYC Suburb Meetup Olympics and barbecue.

“The idea is to pit Meetup groups against each other in fun and games,” Mr. Glusman said. “It’s going to be a big, fun picnic.”


Bekijk de video: Новые Гештальты! Ивент Трансформеры Войны на Земле Transformers Earth Wars (Januari- 2022).