Traditionele recepten

5 trendy zomerse visgerechten

5 trendy zomerse visgerechten

De gerechten zijn gezond, seizoensgebonden en lokaal gericht

Restaurants volgen deze zomer de voedseltrends door visgerechten aan te bieden met ingrediënten die gezond, seizoensgebonden en lokaal gericht zijn.

Hoewel de totale consumptie van zeevruchten in restaurants is afgenomen, nemen volgens consumentenonderzoeksbureau The NPD Group de bestellingen van niet-gefrituurde zeevruchten toe. Die verschuiving in de consumptie van zeevruchten suggereert dat veel diners steeds meer gezondheidsbewuste beslissingen nemen bij het bestellen van zeevruchten, volgens Bonnie Riggs, analist restaurantindustrie bij The NPD Group.

Trendy visgerechten die deze zomer op restaurantmenu's te vinden zijn, weerspiegelen niet alleen de verschuiving van de consument van gefrituurde zeevruchten naar gezondere zeevruchtenbereidingen, maar ook andere culinaire trends. Ze gebruiken zowel lokale zeevruchten als producten - een van de topmenutrends van 2012 gekozen door de American Culinary Federation - en profiteren ook van de seizoensgebondenheid van sportvissen zoals forel in het westen en blauwbaars in het oosten. Deze menu-items gebruiken ook seizoensgebonden ingrediënten en smaken die de gemeenschap weerspiegelen die het restaurant serveert.

Bekijk vijf zomerse visgerechten die enkele van deze huidige voedseltrends weerspiegelen.

1. Gerookte, gerookte blauwvis ​​met aardappel latke,
Griekse yoghurt en dille
Amandel in Manhattan en Bridgehampton, N.Y.

Bluefish is een populaire sportvis voor vissers aan de oostkust, maar de agressieve smaak die het aanneemt als het niet extreem vers is - en het feit dat mensen gewend zijn om het te vangen en thuis te eten - heeft het grotendeels weggehouden van restaurantmenu's . Maar chef-kok Jason Weiner serveert het tijdens de zomer in zijn restaurant met twee units, Almond. “Weinig vissen zijn zo lekker, rijker of sappiger dan vers gevangen blauwbaars. Het is lokaal, seizoensgebonden, zuinig en overvloedig in deze tijd van het jaar,” zei hij.

Voor het gerecht kookt hij de blauwvis ​​'s nachts, rookt hem en serveert hem met een aardappellatke, Griekse yoghurt en dille voor $ 12.


Bekijk de video: 3 HOURS Relax Ambient Music. Wonderful Playlist Lounge Chillout. New Age (Januari- 2022).