Traditionele recepten

10 dingen die je niet wist over Engelse muffins

10 dingen die je niet wist over Engelse muffins

De Engelse muffin is een van die voedingsmiddelen die we allemaal eten, maar waar we zelden over nadenken. Maar dit eenvoudige ontbijtbrood heeft een behoorlijk intrigerende geschiedenis, en het is een beetje ingewikkelder dan je waarschijnlijk denkt. We hebben 10 feiten over Engelse muffins verzameld waarvan we wedden dat je ze nooit wist.

10 dingen die je niet wist over Engelse muffins (diavoorstelling)

De Engelse muffin is met gist gerezen en vertoont weinig gelijkenis met zijn Amerikaanse tegenhanger, de muffin, die bekend staat als een "snel brood", omdat het zuiveringszout gebruikt in plaats van gist. In feite zijn Engelse muffins veel dichter bij de Engelse crumpet, die een stuk sponsachtiger en pannenkoekachtiger is, maar meer op elkaar lijkt. In werkelijkheid is er niets anders dan de Engelse muffin.

Het populairste merk Engelse muffins is natuurlijk Thomas', die ze al meer dan 100 jaar verkoopt. Hun oorspronkelijke variëteit is de bestseller, maar andere variëteiten zoals volkoren, honingtarwe en meergranen zijn ook beschikbaar, samen met smaken zoals kaneelrozijn, maïs en zelfs bananenbrood. Andere bedrijven die Engelse muffins verkopen, zijn Bay's, Wolferman's, Ezekiel, Vermont Bread en zowat elk broodbedrijf, maar voor velen is het Thomas' of bust.

Als er één ding is dat Thomas onderscheidt van de rest, zijn het de kenmerkende hoekjes en gaatjes, en dat weten ze. In 2010 kreeg een leidinggevende van Thomas een baan aangeboden door rivaliserende gastvrouw, en Thomas' moederbedrijf Bimbo was zo bang dat hij hun geheimen zou prijsgeven dat ze een rechtszaak aanspanden om te voorkomen dat hij de baan zou accepteren. Destijds kenden slechts 7 leidinggevenden het volledige recept.

Engelse muffins zijn een bedrijf van $ 500 miljoen, en een waar we zelden over nadenken. Dus of je de jouwe nu belegt met boter, pindakaas of spek, eieren en kaas, lees verder om 10 feiten over de nobele Engelse muffin te leren.

Ze zijn niet populair in Engeland

Bestel een Engelse muffin in Engeland en je zult waarschijnlijk een grappige blik krijgen. Net als frites is het gewoon een Amerikaanse bijnaam. Je kunt veel beter vragen om een ​​crumpet of scone - met clotted cream natuurlijk.

Ze zijn niet gebakken, ze zijn gegrild


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zien Engelse muffins nooit een oven. Het beslag wordt in een ringvorm geplaatst die op een bakplaat rust en nadat het aan de ene kant bruin is, wordt het omgedraaid en gekookt aan de andere kant.

Klik hier voor nog 8 weetjes die je nog niet wist over Engelse muffins.


Engelse Muffins From Scratch

2 mei 2016 door Tracy | Bijgewerkt op 12 september 2020 Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Het maken van je eigen Engelse Muffins From Scratch is makkelijker dan je zou denken en zooo lekker zonder een van die beroemde hoekjes of gaatjes op te offeren!

Jullie. Deze Engelse Muffins From Scratch zijn echt de sleutel tot mijn gluten-liefhebbende hart. Ja, zoals alle zelfgebakken brood, is het gemakkelijker om het gewoon te kopen. Maar als je hier bent, daar gaat het niet om. Het gaat over het nemen van die eenvoudige ingrediënten, en je twee handen, en iets geweldigs maken. En elke keer als ik ze maak, word ik opgewonden van deze Engelse muffins.


 • 1/4 kop droge (poedervormige) melk
 • 1 eetlepel suiker (bruin of wit)
 • 1 theelepel koosjer zout
 • 2 kopjes plus 2 eetlepels ongebleekt meel
 • 1 kopje warm water (110-115 graden Fahrenheit of 43-46 Celsius)
 • 1 Eetlepel yoghurt
 • 1 Eetlepel ongezouten boter, gesmolten
 • Gegiste gist (zie stap 1, hieronder)
 • Extra boter, zacht, voor het invetten van ringen
 • Maïsmeel, om te bestrooien

Gist is een levend organisme en moet worden geactiveerd om het brood te laten rijzen.

 1. Verwarm 1/4 kopje water tot ongeveer 110 tot 115 graden Fahrenheit, of 43 tot 45 graden Celsius. Het moet warm aanvoelen, niet heet. Water dat te heet is, zal de gist doden, maar als het te koud is, wordt de gist geactiveerd.
 2. Voeg 2 theelepels actieve droge gist toe en roer. Voeg 1/4 theelepel suiker en bloem toe.
 3. Laat de gist ongeveer vijf minuten rusten. Het moet gaan schuimen en naar bakbrood gaan ruiken.
 4. Vanaf dit punt kunt u doorgaan naar de volgende stap, hieronder.

Zelfgemaakte Engelse Muffins – Huckleberry Cafe Engelse Muffins

Heb je ooit Jennifer Garner's Fake Cooking Show gezien? Zou ze nog charmanter of schattiger kunnen zijn? Ze maakte zelfgemaakte Engelse muffins uit het Huckleberry-kookboek en ik stapte in de auto en ging naar de winkel en kocht meteen de ingrediënten om ze te maken.

Ik had het boek op mijn boekenplank staan ​​en miste op de een of andere manier dat recept. Het was ook toevallig omdat Ava me net vertelde dat ze zin had in een Engelse muffin. In Duitsland zijn ze niet makkelijk te vinden, zelfs niet bij de commissaris. Het is een van die dingen waar je niet aan denkt totdat je er geen kunt krijgen. Als je het echt wilt, moet je zelfgemaakte Engelse muffins maken.

Een vriend van mij bracht me iets dat erg lijkt op een Engelse muffin van een reis naar het VK. (Noemen ze ze Engelse muffins in het VK of gewoon muffins?) Ik roosterde het en smeerde het in met Franse boter en jam en het was het hoogtepunt van mijn week. Soms brengen de eenvoudigste dingen de meeste vreugde.

Ik heb ze al zo vaak gemaakt en dit recept werkt als een trein. Het vergt wat planning, maar ik beloof je dat het de moeite waard is. Er is echt niets lekkerder dan 's ochtends versgebakken brood. Alles wat je voor het ontbijt maakt, is een pluspunt in mijn boek.

Ik heb al een paar weken niets gebakken en ik mis het. Een van de dingen waar ik het meest naar uitkijk als we deze zomer naar New England verhuizen, is het aanvullen van mijn bakbenodigdheden bij King Arthur Flour. Het is twee uur rijden van ons nieuwe huis en ik zal de reis maken zodra we zijn verhuisd. Ik ga er graag heen. Het café is heerlijk en het is een bakkersparadijs.


Koolhydraten in Carbquik Bakmix

De textuur van carbquikmeel lijkt erg op echt meel. Ik zou eerlijk gezegd het verschil niet kunnen zien als ik niet een vierde of vijfde blik zou werpen op de koolhydraatarme bakmix.

Hieronder is een foto die ik heb gemaakt om de textuur te laten zien. Excuseer mijn slechte belichting!

Hieronder staat een eenvoudig koekje dat ik heb gemaakt met slechts twee ingrediënten. Carbquikmeel en water.

Dit is hoe het carbquik-koekje eruit zag nadat ik het had gebakken (sorry voor de slechte verlichting). Ze komen tot ongeveer 1,5 netto koolhydraten per stuk.

De smaak is ZEER vergelijkbaar met een koekje gemaakt met bloem. Het zal je geest wegblazen. Perfect voor het maken van ontbijtworst-ei-kaasmuffins in de ochtend. Je kunt boter toevoegen om een ​​perfect broodje te maken of gelei om een ​​goddelijke brunch te maken.

*** Ik word niet gesponsord voor dit bericht en heb ook geen gelieerde links***

Is Carbquik veilig voor het Keto-dieet?

Zolang het recept veel vet bevat en minder netto koolhydraten bevat, zou het je niet uit ketose moeten schoppen! Ik kan echter zien hoe het uit de hand kan lopen en je uiteindelijk het hele brood opeet! Pas op als u een probleem met de portiecontrole hebt'8230 zoals ikzelf'

Waar CarbQuik kopen

Ik heb carbquick alleen op Amazon gezien. Ik heb het nog nooit bij een plaatselijke supermarkt gezien. Als je tevreden bent met dit bericht, kun je deze website steunen door via deze link te kopen.


Hoe maak je zelfgemaakte Engelse muffins

Dit zelfgemaakte Engelse muffinrecept is zo gemakkelijk te maken en kost slechts centen om te maken. Het beste van alles is dat je precies weet wat erin zit!

Ik ben helemaal weg van Engelse muffins. geef me een Engelse muffin en een gepocheerd ei als ontbijt en ik ben een blije meid!

Om de een of andere reden had ik het in mijn hoofd dat het maken van zelfgemaakte Engelse muffins een grote pijn in de kont zou zijn. Ik weet niet waarom ik dat dacht, maar ik deed het gewoon. Maar toen kwam ik dit recept tegen en besloot om ze zelf te maken - en ik zal ze nooit meer kopen (nou ja - misschien wanneer Giant ze in de uitverkoop aanbiedt Koop 1 Get 2 Gratis, zoals ze een paar keer per jaar doen.

Dit is gewoon een eenvoudig Engels muffinrecept, maar je kunt gemakkelijk wat kaneel en rozijnen toevoegen als je van die soorten houdt of experimenteer met verschillende soorten bloem.

Ik maak er meestal een driedubbele batch van en vries ze in. Ze zijn perfect voor als ik mijn diepvriesontbijt-eierensandwiches maak of gewoon geroosterd met wat jam.

Ik maak deze graag op mijn 2-pits bakplaat, omdat ik er meestal ongeveer 6 tegelijk op kan, maar je kunt ook gemakkelijk een gewone koekenpan zonder aanbaklaag gebruiken!

Dit was een ZEER eenvoudig recept dat minder dan de helft van de prijs was om ze in de winkel te kopen. Probeer het eens (en laat me weten hoe het voor jou gaat!


Engelse muffins

Ik zal eerlijk zijn, ik ben niet zo'n ochtendmens. ik heb veel meer kans om tot 3 of 4 uur 's ochtends op te staan ​​en dan tot lunchtijd te slapen - behalve op doordeweekse dagen, in dat geval ga ik rond 3 of 4 naar bed en sleep mezelf om 8 uur uit bed om te gaan werken: 30. het klinkt niet al te gezond, maar het werkt voor mij. op dagen dat ik eigenlijk vroeg genoeg wakker word voor het ontbijt, heb ik er nog steeds niet veel trek in. maar een van de weinige dingen die me 's ochtends kunnen interesseren, is een Engelse muffin.

er is iets onweerstaanbaars met gesmolten boter die over de knapperig geroosterde toppen van warme hoekjes en gaatjes stroomt. zelfs reclames voor Thomas'8217 Engelse muffins doen me kwijlen. gelukkig was dit recept nog makkelijker aan te pakken dan ik dacht, en ik zal ze waarschijnlijk nooit meer in de winkel kopen.

het is zo de moeite waard om te zien dat een recept eruit komt te zien en smaakt als het echte werk. er was een moment dat ik ze in de pan aan het koken was en ik werd duizelig toen ik de perfect geroosterde Engelse muffins met maïsmeelkorst echt vorm kreeg. het is een moment waarop je denkt: "Waarom bakt niet iedereen zijn eigen brood?" alsjeblieft, alsjeblieft, probeer deze dit weekend alsjeblieft uit.

is er iets beters dan een Engelse muffin (of drie) met boter te smoren? misschien is het toevoegen van heerlijke druivengelei iets voor jou. of beleg met een gebakken eitje. of misschien wil je een open gezicht ham en kaas sandwich? ik was vergeten hoe weinig zelfbeheersing ik heb rond deze kleine luchtige muffins. ik zal meer moeten maken voordat de week voorbij is.

Engelse muffins
je zult Thomas'8217 nooit meer kopen. recept van Peter Reinhart's8217s De leerling van de broodbakker 8217.

2 1/4 kopjes bloem
1/2 el suiker
1/4 tl zout
1 1/4 theelepel instantgist
1 el bakvet of boter (op kamertemperatuur)
3/4 – 1 kop melk (op kamertemperatuur)
maïsmeel om te bestrooien

1. Roer in een grote kom de bloem, suiker, zout en gist door elkaar. meng het bakvet en 3/4 kopje melk. voeg de resterende melk toe als het deeg te droog is.

2. leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het ongeveer 10 minuten. plaats in een licht geoliede kom en rol om te coaten. dek de kom af met plasticfolie en laat ongeveer een uur rijzen. verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm er balletjes van. leg perkamentpapier op een bakplaat en bespuit of bestrijk licht met olie en bestrooi met maïsmeel. verplaats de deegballen naar de bakplaat met gelijkmatige tussenruimte (zodat ze meer ruimte hebben om te rijzen). dek de pan losjes af met plasticfolie en laat ze nog een uur rijzen.

3. verwarm de oven tot 350 F en verwarm een ​​koekenpan op middelhoog vuur op de kookplaat. bestrijk de koekenpan met olie en breng de deegballen voorzichtig met een paar tegelijk in de koekenpan. laat ze 5-8 minuten in de pan bakken, tot de onderkant mooi bruin is. draai voorzichtig en bak de andere kant nog ongeveer 5-8 minuten. ze moeten tijdens het koken plat worden.

4. als de muffins eruit zien alsof ze gaan branden, haal ze dan met een spatel uit de pan en leg ze snel op een bakplaat. bak 5-8 minuten op 350. wacht niet tot alle muffins in de pan zijn gebakken voordat u ze naar de oven verplaatst – terwijl de eerste batch aan het bakken is, verplaats de tweede batch muffins naar de pan.

5. Breng de gebakken muffins over naar een koelrek en laat ze minstens 30 minuten afkoelen voordat je ze aansnijdt of serveert. serveer met veel boter en gelei. bewaar ze zoals je muffins zou doen die je in de winkel koopt - in een verzegelde ritssluitingszak in de koelkast of vriezer.


Waarom zuurdesem?

Granen hebben een onverdiende slechte reputatie gekregen in de gezondheidsvoedingsgemeenschap.

Heb je ooit gehoord van fytinezuur? Kortom, het is een antinutriënt die wordt aangetroffen in granen, bonen en noten en die de opname van bepaalde voedingsstoffen verstoort. Ze zijn aanwezig op granen om te voorkomen dat ze bederven.

Er is een reden waarom ze er zijn, maar er is ook goed bewijs dat ons lichaam niet bedoeld was om ermee om te gaan. Een goede voorbereiding van granen elimineert het meeste, zo niet alle, fytinezuur in beledigend voedsel.

Maar wist u dat traditionele culturen gedijden op granen? Het belangrijkste verschil tussen de manier waarop ze toen granen consumeerden en de manier waarop we dat nu in onze moderne samenleving doen, kan in twee woorden worden samengevat: een goede voorbereiding.

Het was noodzakelijk voor mensen om granen te fermenteren om ze tot heerlijk brood te laten rijzen. Voordat gist werd geïsoleerd en in kleine pakjes werd verkocht, was zuurdesemstarter een waardevol goed in huizen en gezinnen, dat generaties lang werd doorgegeven.

Tegenwoordig zijn we die kunst kwijt. En, wat hebben we gevonden? Mensen kunnen niet meer tegen granen.

Lees HIER meer over zuurdesemstarter, hoe je het maakt en waarom ik er dol op ben.

Maar laten we het nu hebben over het onderwerp dat voorligt.


Hoe serveer ik Engelse muffins?

Gebruik een vork om de muffins voorzichtig open te wrikken, zodat je alle hoeken en gaten kunt behouden. Je kunt de muffins vervolgens roosteren (of geroosterd laten!) en bestrijken met boter, jam, pindakaas, knoflookboter, enz. Je kunt ze gebruiken om ontbijtbroodjes of minipizza's voor de kinderen te maken (en voor jou, geen oordeel ). Er zijn veel manieren om Engelse muffins te serveren, zowel zoet als hartig.


De nar van William reed naast hem tijdens de invasie van Engeland, de moed van de troepen opbeurend door te zingen over heldendaden. Toen ze de vijandelijke linies bereikten, beschimpte hij de Engelsen door met zijn zwaard te jongleren en werd prompt gedood, waarmee de historische schermutseling begon.

William werd in zijn vroege jaren beschreven als stevig en gezond, maar blijkbaar groeide hij later in zijn leven. Er wordt gezegd dat koning Filips van Frankrijk hem vergeleek met een zwangere vrouw die op het punt stond te bevallen. Volgens sommige verhalen raakte de corpulente veroveraar zo ontsteld door zijn grootte dat hij zijn eigen versie van een rage dieet bedacht, waarbij hij gedurende een bepaalde periode alleen wijn en sterke drank consumeerde. Het werkte niet.


Bekijk de video: 33 работи кои не сте ги знаеле за мене (Januari- 2022).