Nieuwste recepten

Verkruimelde polenta

Verkruimelde polenta

Recept voor verkruimelde polenta uit van 18-01-2019

Daar verkruimelde polenta het is een heel gemakkelijk recept om te maken: het is een soort van zeer originele hartige taart, heel veelzijdig omdat je hem kunt vullen met wat je op het laatste moment in de koelkast vindt ;-) Een uitstekend idee voor hergebruik voor het geval je polenta over hebt. .. Maar om eerlijk te zijn is het eindresultaat zo goed dat ik er niet aan twijfel dat je de polenta met opzet klaar zult maken om deze verkruimelde te bereiden!

Methode

Hoe verkruimelde polenta te maken

Breng het water in een grote pan aan de kook, naar smaak gezouten. Bestrooi met maïsmeel en meng goed met een garde om klonters te voorkomen.
Voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe en kook ongeveer 7-8 minuten.

Leg de polenta op een bakplaat met bakpapier, maak het oppervlak waterpas en laat het afkoelen.
Als het koud is, snijd het in blokjes (of je kunt de polenta met je vingers verkruimelen).

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes, en breng ze op smaak in een pan met een gebakken knoflook en olie. Breng op smaak met peper en zout en kook een paar minuten op middelhoog vuur.

Als de champignons klaar zijn, leg je de helft van de polentablokjes op de bodem van de springvorm bekleed met bakpapier, en verdicht je ze iets.
Voeg de gebakken champignons en de in blokjes gesneden kaas toe en bedek gelijkmatig met de resterende polenta.

Bestrooi het oppervlak van de verkruimelde kaas met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en voeg ook een paar takjes boter toe.
Bak vervolgens in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 ° C ongeveer 30 minuten, of tot het oppervlak goudbruin en knapperig is.

Je verkruimelde polenta is klaar, serveer hem direct om de vulling warm en vezelig te houden.


Video: Recipe: Polenta Fritta - Fried Polenta (Januari- 2022).