Ongewone recepten

Meloencello

Meloencello

Meloncello is een crème van meloenlikeur die typisch is voor Zuid-Italië: geurig, fris en romig, de Meloencello het wordt meestal erg koud geserveerd aan het einde van een maaltijd, maar ook een beetje over ijs of om fruitsalades op smaak te brengen is helemaal niet slecht. Op zoek naar het recept om thuis meloencello te bereiden, ontdekte ik dat de oranje kleur van deze likeur het resultaat is van de toevoeging van een snufje kleurstof, zonder dat je in feite een vrij bleke kleur krijgt, en aangezien zelfs het oog zijn kleur wil deel, heb ik wat toegevoegd om het een iets intensere oranje kleur te geven.
Samen met de limoncello-crème, de meloen crème ijskoud ontvolkt tijdens mijn zomerse diners, het zelfgemaakte product is superieur aan elk ander merk dat ik tot nu toe heb geprobeerd, zelfs die fles die ik in Sorrento had gekocht en die ik zo als relikwie had dat ik hem lekker vond. Met dit recept heb je geen excuses meer, nu kun je deze fantastische likeur thuis bereiden, en laat me achteraf weten wat je gasten zeggen als ze ze geproefd hebben;) Wastafels en een fijne zondag!

Open de meloen doormidden, verwijder de zaadjes en snijd hem in plakjes.

Scheid voorzichtig met een scherp mes het vruchtvlees van de schil en snijd de meloen in blokjes.

Doe de blokjes in een kom, voeg de alcohol toe (let op: de alcohol moet het fruit helemaal bedekken, voeg eventueel een beetje meer toe), dek af met huishoudfolie en laat 1 week op een koele en droge plaats macereren. gewoon om alles te mengen.

Neem de container terug en filter de inhoud. Zet de vloeistof opzij.

Mix de meloenblokjes tot je een puree krijgt.

Doe de melk, suiker, room en vanille in een steelpannetje, breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen (de suiker moet volledig zijn opgelost), daarna laten afkoelen.

Giet het melkmengsel in een grote kom en voeg de gemengde meloen toe door deze door een vergiet te halen.
Voeg ook de apart gehouden alcohol toe. Als je een intensere kleur wilt, is dit een goed moment om de kleurstof toe te voegen.

Filter alles, laat het een paar uur rusten en filter dan opnieuw.

Fles de likeur in een fles, goed sluiten en in de vriezer bewaren.

Laat het minstens een week rusten voordat je de meloencello proeft.


Video: IL MELONCELLO (December 2021).