Biscotti

Cantucci-recept van van 19-12-2008 [Bijgewerkt op 15-05-2017]

Cantucci, ook wel Prato-koekjes genoemd, zijn typisch Toscaanse amandelkoekjes die vaak worden geserveerd met vin santo, een versterkte wijn waarin ze worden ondergedompeld om ze te verzachten. Cantucci zijn knapperige koekjes, zeer aromatisch en gemakkelijk te maken, hun eigenaardigheid ligt in hun dubbele bereiding, in feite worden eerst in feite deegbroden gemaakt die vervolgens halverwege het koken uit de oven worden getrokken om diagonaal te worden gesneden en terug in de oven laat de binnenkant goed drogen. Dit jaar besloot ik, in plaats van ze te kopen, om de cantucci klaar te maken om ze in de klassieke koekjesmanden te doen die ik elk jaar klaarmaak om met Kerstmis cadeau te doen, ik maakte een geweldige indruk! Er zijn verschillende recepten om deze koekjes te maken en sommige gebruiken het gebruik van boter in het deeg, maar het originele recept lijkt mij te hebben begrepen dat dit niet het geval is, dus ik vond ze geweldig, probeer het recept en laat het me weten;)

Methode

Hoe cantucci te maken

Doe de bloem, suiker, gist en citroenschil in een kom.

Maak een holte in het midden en voeg de losgeklopte eieren, zout en vanille-extract toe.

Begin met het kneden van het deeg met uw vingertoppen en neem geleidelijk de bloem op.

Voeg de amandelen toe aan het mengsel.

Meng het deeg goed tot het homogeen is.

Maak met het verkregen mengsel 2 cilinders van 3 vingers breed en 3 vingers hoog en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bij het koken van de broden zullen ze uitzetten, dus je kunt een vouw maken in het bakpapier tussen het ene brood en het andere zodat ze niet aan elkaar plakken.

Bak in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 ° C en bak ongeveer 25 minuten.

Zodra de deegcilinders uit de oven zijn gehaald, snijdt u ze nog heet diagonaal in plakjes van ongeveer 1 cm breed, waardoor de koekjes de typische vorm van Cantucci krijgen

Leg de cantucci op de bakplaat met de gesneden kant naar boven en zet ze weer 15 minuten in de oven op 100 ° C om het deeg te drogen.

Laat de cantucci afkoelen en serveer ze met vin santo, of bewaar ze in een luchtdichte verpakking om hun brosheid te behouden.


Video: Bật mí cách làm bánh hạnh nhân giòn rụm thơm ngon, bánh tết cao cấp. Natha Food (Januari- 2022).