Ongewone recepten

Fruittaart zonder te koken

Fruittaart zonder te koken

Recept Fruittaart zonder te koken van 27-07-2015 [Bijgewerkt op 07-02-2018]

De fruittaart zonder te koken is het perfecte toetje voor de zomer, zonder de oven of het fornuis aan te zetten, en in een mum van tijd heb je een verse taart om zelfs op het laatste moment te bereiden. Ik gebruikte de klassieke basis die wordt gebruikt om cheesecake, digestieve koekjes en boter te maken, en als vulling koos ik voor een mascarponecrème zonder eieren, daarna versierde ik de taart met vers fruit en kreeg ik in korte tijd een zoete meneer die verrukte mijn gasten na een licht zomerdiner;) Ik laat je achter bij het maandagdessert, in de hoop dat het je dag zal zoeten met zijn goedheid en zijn kleuren. Een kus en tot ziens: *

Methode

Fruittaart maken zonder te koken

Hak de koekjes in een mixer.

Doe de gehakte koekjes in een kom met de gesmolten boter en meng tot een homogeen mengsel is verkregen.

Giet alles in een taartvorm (ik heb er een gebruikt met een verwijderbare bodem: je kunt ook een normale vorm bekleden met bakpapier, deze "lang" buiten de randen laten, zodat je er dan de taart uit kunt trekken) en verdicht de basis en randen goed. Zet vervolgens 30 minuten in de koelkast om uit te harden.

Klop ondertussen de mascarpone met de suiker

Klop de room op en voeg deze toe aan de mascarponecrème.

Meng met een spatel om alles goed te mengen.

Haal de koekjesbodem uit de koelkast en giet de mascarponecrème erin. Goed egaliseren en zet de taart een uur in de koelkast om uit te harden.

Schil nu het fruit en snijd het in kleine stukjes.

Garneer de taart met de stukjes vers fruit gerangschikt in een radiaal patroon, haal uit de vorm, breng naar de tafel en serveer.
Als je de taart niet meteen serveert, bestrijk dan het fruit met een beetje abrikozenjam opgelost in een pan met een druppel water, met citroensap of met wat gelei voor taarten.


Video: Biscuitbodem maken - Allerhande (Januari- 2022).