Traditionele recepten

Geweven afgeplat dessert met magie

Geweven afgeplat dessert met magie

Meng voor het deeg de room met: ei, suiker, zout en vanille. Als de suiker is opgelost en de samenstelling homogeen is, voeg dan geleidelijk de bloem toe, vermengd met het bakpoeder. Het resultaat is een zacht deeg dat 20 minuten moet "rusten".

Kneed het deeg daarna een beetje op de met bloem bestoven plank en verdeel het in vier identieke stukken. Neem een ​​stuk deeg en verdeel het in drie delen. Aan elke kant is een vel van ongeveer 4 mm dik. Maak een kartonnen sjabloon van 15/15 cm en knip twee vierkanten uit. Van het resterende deeg wordt een ander vierkant gemaakt, met dezelfde afmetingen en rechte randen.

Aan de onderkant van het vierkant (zoals op de foto!) Knip 8 gelijke franjes, van de linkerkant, naar het midden van het vierkant en van de onderste helft. Knip ook 8 gelijke franjes aan de linkerkant van het vierkant, van de bovenkant naar de helft, zodat er twee vierkanten overblijven aan de rechterkant, linksboven en linksonder.

Doe 2 theelepels magiun en strooi gehakte walnoten in het vierkant rechtsboven, laat de randen rondom ongesneden, zodat de cake kan worden gelijmd. Breng het vierkant van linksonder, over degene die is ingevet met magiun en sluit het deeg lichtjes aan, aan alle kanten, waarna de franjes worden verstrengeld, van rechtsonder, met die van linksboven, zoals op de bijbehorende foto's het recept. Als alle franjes gevlochten zijn, plak je de zijkant dicht en plaats je de cake in de bakplaat.

Doe hetzelfde totdat alle pannenkoeken zijn gemaakt en vet ze vervolgens in met een losgeklopt ei.

Zet de bakplaat op middelhoge temperatuur in de oven tot hij mooi bruin is.