Traditionele recepten

Interview: Chef Robert Siegmann van Miami's Icebox Cafe

Interview: Chef Robert Siegmann van Miami's Icebox Cafe

De 58-jarige Robert Siegmann is de eigenaar en chef-kok van het restaurant Icebox Cafe in Miami Beach. Hij is trots op zijn menu, waaruit zijn genegenheid blijkt voor het aanbod van boerderij tot tafel.

De dagelijkse maaltijd: Hoe ben je in aanraking gekomen met koken?

Robert Siegmann: Ik ben opgegroeid in Mexico-Stad en van jongs af aan bracht ik tijd door in de keuken, hielp ik met de dagelijkse klusjes en door de jaren heen realiseerde ik me hoeveel geluk en voldoening ik kreeg van de creativiteit van de keukenomgeving. Deze opwinding leidde me naar mijn eerste kookoptreden op 13-jarige leeftijd toen ik een verrassingsdiner voor 130 gasten verzorgde!

Heb je een speciaal gerecht?

Elk item op het menu van Icebox Cafe heeft een speciale draai, of het nu gaat om een ​​bereidingsstijl of een ingrediënt op basis van het seizoen. Op dit moment ben ik dol op de Curried Chicken met geroosterde groenten. Hoewel het een hoofdbestanddeel van Icebox Cafe is geworden, is het pas onlangs dat ik het "opnieuw heb bezocht" en werd weggeblazen door de diepte en intensiteit van de curry. Super smaakvol en bevredigend. .

Houd je meer van een bepaalde kookstijl?

Ik hou van allerlei soorten voedsel, maar neig naar die keukens die veel verse groenten bevatten, I.E. Thais.

Wat voor sfeer creëer jij in de keuken?

De keuken is voor creativiteit en positieve energie. Als chef-koks en als culinair team hebben we de mogelijkheid om onze gasten over de hele wereld te vervoeren zonder Miami te verlaten. We werken eraan om energie uit de keuken en in het restaurant te halen, wat wordt ondersteund door ons open keukenontwerp.

Waar let je op als je andere koks inhuurt om je te helpen in de keuken?

Meestal goede houding, goede communicator en creatief

Heb ik iets gemist waarvan je denkt dat het belangrijk is dat je zou willen toevoegen?

Ik wil hieraan toevoegen dat ik de culinaire hoofd- en menucurator ben sinds we bijna 20 jaar geleden onze deuren op Miami Beach openden. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan ​​en met het team samen te werken om onze gerechten dagelijks tot leven te brengen. Ik wil ook vermelden dat, buiten onze beroemde desserts, het menu van Icebox Café is geïnspireerd op wereldse smaken en ingrediënten. Ik heb gewerkt aan het creëren van een eclectisch menu met gerechten die invloed hebben op de Middellandse Zee, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Wat is jouw favoriete specerij? Waarom?

Elke specerij met warmte, dwz. cayennepeper, chili

Wat houdt je bezig met koken?

Het is mijn creatieve uitlaatklep. Sommige mensen schilderen, anderen schrijven muziek. Ik kook en als ik niet kook, denk ik nog steeds aan eten.


Bekijk de video: Chef Jyaira Moore shares what her first day of culinary school was like at JWU in Miami, Florida (Januari- 2022).