Traditionele recepten

Aardbeving in Napa veroorzaakt grote schade aan wijnmakerij

Aardbeving in Napa veroorzaakt grote schade aan wijnmakerij

Een aardbeving met een kracht van 6,0 trof Napa Valley om 3.20 uur lokale tijd vanmorgen, waarbij ten minste 120 mensen gewond raakten, van wie zes ernstig, en aanzienlijke schade aanrichtte, waaronder verlies van inventaris, bij lokale wijnmakerijen. Er zijn talloze lekkages van gas- en waterleidingen gemeld, sommige wegen zijn verzakt, verschillende gebouwen hebben grote structurele schade opgelopen, ongeveer 15.000 huishoudens in de provincies Napa en Sonoma hebben geen stroom meer, en de aardbeving wordt verantwoordelijk gehouden voor minstens een half dozijn branden, waarvan meerdere huizen verwoestten en stacaravans.

Het epicentrum van de beving, de krachtigste in dit deel van Californië sinds de beving in Lomo Prieta van oktober 1989, lag naar verluidt langs Milton Road in de kwelders net ten zuiden van Napa County Airport en grenzend aan de wijnmakerijen die de glooiende heuvels van de regio Carneros. Vroege foto's worden op internet geplaatst van schade aan vatenkelders en de opgeslagen flessen in wijnmakerijen rond de stad Napa en Oakville, waaronder de gewaardeerde Silver Oak Cellars, die veel van zijn onvervangbare bibliotheekcollectie van oudere jaargangen verloor, toen flessen naar beneden tuimelden. de vloer en verbrijzeld. Beelden van de opkomende Matthiasson-wijnmakerij in Napa toonden een kelder bezaaid met vaten die door de aardbeving werden heen en weer geslingerd. Trefethen en andere wijnhuizen net ten noorden van Napa meldden schade, evenals enkele opslagfaciliteiten die meerdere kleinere wijnhuizen bedienen.

Voor de ongeveer 800 wijnmakerijen in Napa Valley was het tijdstip van de dag waarop de aardbeving toesloeg - vroeg in de ochtend, wanneer bijna niemand in de wijnkelders is - een geluk, maar de tijd van het jaar had nauwelijks slechter kunnen zijn, aangezien de oogst nog maar net begint. Wijnmakerijen die het meest door de schade zijn getroffen, hebben twee problemen: proberen wijn te bewaren die nog in vaten en tanks zit en ook fermentatie- en opslagapparatuur repareren en herstellen die nodig zijn voor de nieuwe oogst. Toch openden velen op zondagmiddag hun proeflokalen voor toeristen.

Bouchaine Viineyards in de Carneros, op minder dan anderhalve kilometer van het epicentrum van de aardbeving, plaatste op Facebook: "De vatenkamers zijn een beetje een puinhoop en er is geen stroom, maar we zijn allemaal in orde." In het Stags Leap-district zei Robert Sinskey van Robert Sinskey Vineyads langs de Silverado Trail: "Het is een grote puinhoop, maar alles is veilig." Bruce Neyers van Neyers Vineyard in Sage Canyon meldde: "Alles is in orde. Heb wat wijn verloren." Voor veel wijnmakers waren er dubbele verliezen, aangezien velen ook schade aan hun huizen meldden.

"Op dit moment zijn onze prioriteiten het verstrekken van informatie en middelen aan onze gemeenschap en onze leden, terwijl we informatie verzamelen en beoordelen namens de wijnindustrie in Napa Valley", zegt Cate Conniff van de Napa Valley Vintners Association. "We verwachten meer te weten in de komende 24 tot 72 uur."

Toen hem werd gevraagd naar de oogst die aan de gang was, benadrukte Conniff de traditionele nabuurschap van wijnboeren in het gebied. "Je kunt er zeker van zijn dat als een buurman schade heeft en een andere buurman kan helpen, wat er moet gebeuren, zal gebeuren", zegt ze. "Er zijn decennia en decennia van deze samenwerkingsgeest al aanwezig."

Napa werd harder getroffen dan andere nabijgelegen regio's, hoewel de beving overal aan de noordkust werd gevoeld. "Sonoma is beter dan Napa, waar meer schade was", meldt Hélène Seillan, wijnmaker bij Sonoma's Cenyth, eigendom van Jackson Family Wines. "Ik had het gevoel dat ik op een boot zat, mijn bed heen en weer schommelde en zo hard trilde!"

Restaurants en hotels in het Napa-gebied werden ook hard getroffen, hoewel over het algemeen minder dan de wijnmakerijen. Sommige restaurants meldden significante breuk van glaswerk en wijnflessen, maar de grootste zorg voor degenen zonder back-upgeneratoren was voedselbederf. Een van de zwaarst getroffenen was Don Perico, een Mexicaans restaurant in Napa, dat aanzienlijke structurele schade had.

Buiten de stad Napa was de situatie in het restaurant veel beter, hoewel de stroom zondagavond nog steeds een probleem was. Thomas Keller's iconische French Laundry tweette: "We zijn veilig en wel in Yountville. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen die door deze aardbeving is getroffen. Onze steun heb je."

Napa-hotels, waarvan sommige gasten onmiddellijk na de aardbeving evacueerden, vertelden verhalen over dure televisies in de gastenkamers die op de vloer werden gegooid. Het hoogste gebouw in de stad, het vijf verdiepingen tellende Andaz Hotel, deed kamer-tot-kamer zoeken naar mogelijke slachtoffers, maar vond er gelukkig geen.

Volgens de U.S. Geological Survey zouden de totale kosten van de schade door de aardbeving meer dan $ 1 miljard kunnen bedragen.


Aardbeving in Zuid-Napa 2014

De Aardbeving in Zuid-Napa 2014 vond plaats in de North San Francisco Bay Area op 24 augustus om 03:20:44 Pacific Daylight Time. Bij 6,0 op de momentmagnitudeschaal en met een maximale Mercalli-intensiteit van VIII (Streng), was het evenement de grootste in de San Francisco Bay Area sinds de aardbeving in Loma Prieta in 1989. Het epicentrum van de aardbeving bevond zich ten zuiden van Napa en ten noordwesten van American Canyon op de West Napa Fault. [6]

De totale schade in de zuidelijke Napa Valley en Vallejo-gebieden bedroeg tussen de $ 362 miljoen en $ 1 miljard, waarbij één persoon werd gedood en 200 gewond. Andere aspecten van het evenement waren een experimenteel waarschuwingssysteem voor aardbevingen dat seismologen enkele seconden voordat de schadelijke schuifgolven arriveerden waarschuwde, tijdelijke veranderingen in bronnen en putten en het potentieel voor post-seismische foutkruip.


We zijn niet geïnteresseerd in het jaar na jaar opnieuw creëren van een specifieke smaak in onze wijnen, maar in het vastleggen van elk uniek seizoen door de lens van onze teeltlocatie. Ons doel is om met alle kleuren te schilderen, met Montelena uitgedrukt in elke vintage.


Gerelateerde artikelen

"De aardbeving was destijds angstaanjagend", zei dominee Al Marks. “We waren gesloten voor veiligheid en inspecties, en we wisten niet zeker wat de uitkomst zou zijn. Maar toen het stof was opgeklaard en alle reparaties klaar waren, kwamen we ongeveer 1,20 meter korter uit en zijn we nog steeds sterk.'

Marks zei dat een uitgebreide "en dure" retrofit in het begin van de jaren negentig zijn vruchten afwierp.

Toen de aardbeving in South Napa toesloeg, "hadden we veel geluk", liep alleen de klokkentoren schade op, zei Marks.

"We zijn zo dankbaar voor de kerkleden die de vooruitziende blik hadden om het renovatieproject op zich te nemen dat onze kerk 20 jaar later heeft gered", zei Marks.


Waarom aardbevingen Napa-wijn zo goed laten smaken

Zondagochtend vroeg rommelde een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter door Noord-Californië. Het was de grootste aardbeving die de Bay Area trof sinds de aardbeving in Loma Prieta in 1989, een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter die de Bay Bridge deed instorten. Met een epicentrum op slechts negenhonderd kilometer ten zuiden van de stad Napa, liet de aardbeving tientallen gewonden en beschadigde historische gebouwen achter in de Napa Valley.

Gerelateerde inhoud

Alles bij elkaar genomen, zou de regio meer dan $ 1 miljard aan schade hebben opgelopen, en een sector heeft een aantal bijzonder tragische verliezen geleden: de wijnindustrie van Napa, die net was begonnen met het oogsten van de oogst van 2014. In een interview met de Associated Press zei 'Tom Montgomery'160of'160B.R. Cohn Winery's in Glen Ellen, Californië, schatte dat maar liefst 50 procent van het product van de wijnmakerij door de aardbeving werd vernietigd. "Het is niet alleen goede wijn die we verloren", zei Montgomery tegen de AP. "Het is onze beste wijn."

In een gemiddeld jaar genereert de wijnindustrie van Napa €160 miljard. hebben een aanzienlijke invloed op de wijnvoorraad van Napa Valley in het algemeen." En geologisch gezien zijn aardbevingen een belangrijke reden waarom Napa synoniem is geworden met wijn.

"Dit is het soort aardbeving dat de Napa Valley heeft gecreëerd, of in ieder geval de uiteindelijke morfologie van de vallei nu", zegt Ken Verosub, hoogleraar aard- en planetaire wetenschappen aan de University of California, Davis. "Er is hier niets dat een grote verrassing is."

De Napa Valley ligt aan het noordelijke uiteinde van de Baai van San Francisco, tussen de Vaca's160 Mountains in het oosten en de'Mayacamas'160 Mountains in het westen. Het hele gebied rust op wat bekend staat als een transformatiefoutzone: een gebied waar twee tektonische platen van de aarde langs elkaar schuiven. In het geval van de Bay Area zorgt het glijden van de Pacifische plaat langs de Noord-Amerikaanse plaat voor activiteit langs de beroemde 'San Andreas-breukzone'.

Maar 40 miljoen jaar geleden hielp een andere cruciale plaat de Napa-vallei van vandaag vorm te geven.'Destijds was de 'oceanische Farallon-plaat' aan het subduceren, of 'duiken onder', de Noord-Amerikaanse plaat. Tijdens subductie wordt wat materiaal van de platen geschraapt en op het aardoppervlak afgezet, in plaats van in de planeet te zinken. Terwijl de Farallon-plaat onder wat nu Californië is, bewoog, zette het een mix van materiaal neer, zodat de westelijke helft van Noord-Californië tegenwoordig een arsenaal aan minerale rijkdommen heeft, waaronder blokken kalksteen en sedimentgesteente, evenals #160fragmenten van de oude zeebodem.

Tegelijkertijd trok de Farallon-plaat weg van de Pacifische plaat naar het westen, waardoor een 'verspreidend centrum' ontstond waar hete rots naar boven sijpelt om het gat te vullen. Ongeveer 16030 miljoen jaar geleden begon dit verspreidingscentrum onder de Noord-Amerikaanse plaat te duiken en werd de San Andreas-breuk geboren. Warmte van het verspreidingscentrum veroorzaakte vervolgens vulkanische activiteit langs de zuidelijke en noordelijke grenzen van de transformatiefout. In het oostelijke deel van de Napa Valley zijn vulkanische gesteenten gevonden tot acht miljoen jaar oud, zegt Verosub.

De vallei zelf is gevormd als gevolg van een breuksprong die deel uitmaakt van het netwerk van complexe breuken die aftakken van de hoofdbreuklijn van San Andreas. Binnen een step-over springt een bepaalde fout over een stuk land, maar gaat dan verder in dezelfde richting. Zie het als het tekenen van een lijn op een stuk papier, stoppen, je potlood een paar centimeter naar beneden bewegen en dezelfde lijn voortzetten. Het gebied tussen een overstap komt onder een enorme hoeveelheid geologische spanning te staan, die in sommige gevallen het land kan doen zinken, waardoor in feite een vallei ontstaat.

Storingsactiviteit, evenals erosie door wind en regen, bleven de vele soorten rotsen rond de vallei uit elkaar halen en hun rijkdommen op de bodem van de vallei afzetten. Het eindresultaat is de spectaculaire bodemdiversiteit van de Napa Valley: meer dan 100 variaties, of gelijk aan de helft van 's werelds bodemorden. In de wijnbouw is bodemdiversiteit buitengewoon voordelig, waardoor er op een relatief klein gebied talrijke druivensoorten kunnen groeien. In het zuidelijke deel van de Napa Valley bijvoorbeeld, is de kalkrijke bodem gunstig voor pinot noir-druiven. In het noorden helpen meer vulkanische bodems de cabernet-druiven gedijen.

Diverse bodems zijn niet het enige overblijfsel van het tektonische verleden van de vallei. "De Napa Valley heeft een grote klimatologische gradiënt vanwege de geomorfologie die door de tektoniek is gecreëerd", zegt Verosub. Heuvels en heuvels die miljoenen jaren geleden zijn gevormd door megagasverschuivingen uit het Vaca-gebergte, beïnvloeden het klimaat van de vallei. Alles bij elkaar genomen herbergt de Napa Valley 14 verschillende 160 Amerikaanse wijnbouwgebieden, die elk volledig uniek zijn vanwege de gecombineerde bodem en het klimaat.

Met aanhoudende activiteit langs de breuk blijft Napa kwetsbaar voor aardbevingen zoals die op zondag. Bovendien zorgen de grote hoeveelheden sediment op de valleibodem ervoor dat de regio echt het schudden voelt veroorzaakt door tektonische bewegingen. "[Het sediment] is misschien geweldig voor druiven, maar als er ergens in de buurt een aardbeving is, krijg je versterking", zegt Susan Hough, een seismoloog bij de Geological Survey van de Verenigde Staten in Pasadena, Californië. Toch kan eventuele schade die tijdens de aardbeving is opgelopen, gewoon de prijs zijn die Napa-wijnboeren betalen voor het kweken in zo'n geologisch aantrekkelijk deel van de wereld.


Aardbeving in Napa: honderden gewonden, tientallen gebouwen veroordeeld na 6,0 schok

De wijnproeverij van de Vintner's Collective in Napa, Californië, is kaal beschadigd door een aardbeving met een kracht van 6,0 die zondagochtend 24 augustus 2014 de Bay Area trof. (Karl Mondon/Bay Area News Group)

Een arbeider veegt glas van een gebroken raam in het Napa Medical Center op zondag 24 augustus 2014 in Napa, Californië. Een aardbeving van 6,0 in de buurt van de stad Napa veroorzaakte schade en stuurde meerdere slachtoffers naar het ziekenhuis. (Aric Crabb/Bay Area Nieuwsgroep)

Talloze voertuigen kwamen vast te zitten door gevallen carports in de Charter Oaks-appartementen aan Browns Valley Road in Napa, Californië, na de aardbeving in South Napa op zondagochtend 24 augustus 2014. (Karl Mondon/Bay Area News Group)

Talloze voertuigen kwamen vast te zitten door gevallen carports in de Charter Oaks-appartementen aan Browns Valley Road in Napa, Californië, na de aardbeving in South Napa op zondagochtend 24 augustus 2014. (Karl Mondon/Bay Area News Group)

Werknemers van Fontanella Family Winery proberen wijn te redden van omgevallen vaten in Napa, Californië, nadat een aardbeving de Bay Area zondagochtend 24 augustus 2014 trof. (Karl Mondon/Bay Area News Group)

Het Amerikaanse postkantoor op Second Street in Napa, Californië, werd zwaar beschadigd door een aardbeving met een kracht van 6.0 die zondagochtend 24 augustus 2014 de Bay Area trof. (Karl Mondon/Bay Area News Group)

De hoek van een kantoorgebouw op Brown St. en Second St. in het centrum hangt gevaarlijk over de kruising na een grote aardbeving in Napa, Californië, op zondag 24 augustus 2014. (Gary Reyes/Bay Area News Group)

NAPA '8212 De grootste aardbeving in de Bay Area in een kwart eeuw deed de regio op zondagochtend in beroering komen, waarbij een 6.0 shaker maar liefst 200 gewonden veroorzaakte, de stroom voor tienduizenden klanten uitschakelde en zware schade aanrichtte aan ten minste 100 gebouwen .

De aardbeving in South Napa, zoals het wordt genoemd, maakte mensen om 03.20 uur wakker, zo ver noordelijk als Ukiah en zo ver zuidelijk als Salinas, met een epicentrum tussen Napa en American Canyon ongeveer 11,7 mijl onder het oppervlak, volgens de Amerikaans geologisch onderzoek. Degenen in de buurt van het epicentrum meldden sterk, zelfs gewelddadig schudden, terwijl verder weg in de East Bay en South Bay bewoners een intens zwaaien rapporteerden.

Een tiener raakte zwaargewond door een instortende schoorsteen en werd volgens de autoriteiten van Napa naar een traumacentrum in een kinderziekenhuis gebracht. Die 13-jarige jongen verkeerde zondag laat in ernstige toestand. Dertien mensen werden opgenomen in het Queen of the Valley Medical Center in Napa, grofweg verdeeld tussen orthopedische verwondingen aan heupen en enkels, en mensen met medische problemen zoals ademhalings- en hartproblemen, aldus ziekenhuispresident Walt Mickens.

Ongeveer 172 patiënten werden behandeld voor verwondingen in Queen of the Valley, hoewel niet alle zeker aardbevingsgerelateerd waren, zei Mickens. Ongeveer twee dozijn mensen werden behandeld in het Vallejo-gebied. De meeste van die verwondingen waren snijwonden, stoten en kneuzingen.

De laatste keer dat een aardbeving van deze omvang de Bay Area trof, was in 1989, toen de aardbeving in Loma Prieta met een kracht van 6,9 miljarden dollars aan schade aanrichtte en verantwoordelijk was voor 63 doden en 3.757 gewonden in de getroffen gebieden.

De grootste aardbeving die ooit in de Bay Area is geregistreerd, was de historische aardbeving van 7,8 die San Francisco in 1906 trof.

Naschokken zullen 'enkele weken' aanhouden, maar staatsgeoloog John Parrish zei zondagmiddag dat 'het onwaarschijnlijk is dat er een grote aardbeving zal zijn (in de nabije toekomst).' met 3,6 magnitude shaker zijn de grootste, zijn opgenomen, zei hij. Minstens zeven geologen deden onderzoek in de getroffen gebieden, zei hij.

Naarmate de zondag vorderde en mensen hun aardbevingsverhalen hadden verteld, begon de realiteit voor velen die geen stroom of water hadden of beide.

In het huis van Eligio en Carmen Ayala in Napa waren de lichten en het gas uit en familieleden maakten zich klaar om de nacht door te brengen met kaarsen en zaklampen. Op de bank in de woonkamer sliep de 8217 tienerzoon van Ayalas op een ligstoel, de eerste keer sinds hij zondagochtend wakker werd geschud. Het meubilair in de kamer van de jongen bewoog zo erg dat sommige voorwerpen de deur blokkeerden en hem binnen opsloten. Uiteindelijk kon hij zichzelf naar buiten laten, toen zijn in paniek geraakte ouders en broers en zussen probeerden de deur in te trappen.

“Dingen vielen over ons heen … het dressoir in mijn slaapkamer stortte in en alle spiegels in mijn kast verbrijzelden,” zei Carmen Ayala, 54, die snijwonden aan haar handen en voeten opliep door het gebroken glas. “Overal was glas met een brom, bijna als een brul dat uit de grond kwam.”

Eerder herinnerden Joni en Jeff Enos zich hoe ze wakker werden geschud in hun huis op Stonebridge Drive in Browns Valley, in de buurt van de oorsprong van de aardbeving.

'We zijn oké, maar het voelde alsof iemand ons huis optilde en schudde', zei Joni Enos. “De schoorsteen van de buurman's 8217's op het gazon, de 8217s van ons zwembad half leeg. Het deed rare dingen, ontwortelde kleine bomen, potten gebroken. Onze fontein is omgevallen.”

Inwoners van de Bay Area, van het gebied van Santa Cruz tot het Wine Country, werden getroffen door de aardbeving, waarbij meer dan 10.000 mensen over meer dan 200 mijl snel meldden dat ze het gerommel hadden gevoeld, meldde de USGS.

In Napa zijn 33 gebouwen 'gelabeld', wat betekent dat ze niet bewoonbaar zijn, zegt Rick Tooker, manager gemeenschapsontwikkeling van de stad. Een onbekend aantal andere gebouwen is geel gemarkeerd, wat betekent dat mensen alleen naar binnen mogen om items te verzamelen of voor noodopruiming.

“Het grootste deel van het centrum van Napa is afgezet om de schade te beoordelen vanuit een gezondheids- en veiligheidsoogpunt en vanuit een structureel oogpunt,'zei Mark S. Ghilarducci, directeur van het kantoor van noodhulpdiensten van de gouverneur van Californië.

Er waren geen vroege meldingen van dodelijke slachtoffers door aardbevingen of vermisten. De autoriteiten van Napa zeiden dat er een lichaam werd gevonden in een condominium in de binnenstad aan Main Street, maar dat de dood vermoedelijk iemand was die in een hospice lag en niet gebonden was aan de aardbeving.

Gouverneur Jerry Brown riep de noodtoestand uit in de regio nadat ambtenaren van de stad en de provincie in Napa hun beschikbare noodhulpmiddelen hadden uitgeput. De verklaring geeft toegang tot een batterij aan personeel en materieel via het Rijksbureau voor Hulpdiensten.

Ghilarducci zei dat zijn bureau ook contact heeft gehad met het Department of Water Resources om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen en andere vitale centra drinkbaar water hebben na onderbrekingen van de waterleiding.

'Op dit moment (zijn) er geen onvervulde behoeften die we kennen', zei hij zondagmiddag.

In Napa zaten 600 huizen zonder water door breuken of lekkages in waterleidingen, zegt Jack LaRochelle, directeur openbare werken van de stad. Vijf bemanningen waren zondag in het veld en dat aantal verdubbelde maandag, en de reparaties zullen naar verwachting tegen donderdag zijn voltooid, zei LaRochelle.

Veel van de belangrijkste pauzes waren gecentreerd in het Browns Valley-gebied ten westen van de stad, in de buurt van het vermoedelijke epicentrum, maar LaRochelle zei dat als de kraan onder druk staat, het water veilig is om te drinken.

De online storingskaart van PG&E toonde aan dat ongeveer 70.000 klanten rond 5 uur 's ochtends geen stroom meer hadden in de North Bay, met bijna de helft van die in Napa. Zondagavond zaten ongeveer 7.300 klanten zonder stroom, voornamelijk in Napa en St. Helena, zei een woordvoerder van PG&E. Alle stroom moet om 13.00 uur hersteld zijn. Maandag zeiden ambtenaren.

Rond 18.00 uur hadden PG&E-bemanningen ongeveer 100 gemelde gaslekken gecontroleerd en allemaal afgesloten.

Er waren geen onmiddellijke meldingen van schade aan de Bay Area-bruggen of aan de infrastructuur van het openbaar vervoer. Ambtenaren sloten de snelwegen 37 en 121 kort af om de schaderapporten te controleren, maar beide snelwegen werden zondagmiddag heropend. Er waren sporadische meldingen van beschadigde straten in Napa County.

Enkele matige transporteffecten rimpelden naar het zuiden, wat gevolgen had voor de tienduizenden die de 49ers-wedstrijd bij Levi Stadium bijwoonden. Een speciale ACE-trein die bedoeld was om fans naar de wedstrijd te vervoeren, werd geannuleerd en de dienst van Caltrain werd vertraagd omdat de bemanningen hun baaninspecties voltooiden.

De treindienst van Capitol Corridor door de East Bay stond zondagmiddag nog steeds stil terwijl functionarissen van Union Pacific hun sporen bleven inspecteren. Maar om 19.00 uur zou het weer kunnen beginnen. Zondag.

In het Queen of the Valley Medical Center in Napa werd buiten de eerste hulp een triagezone ingericht om een ​​verwachte toestroom op te vangen. Verwondingen kwamen meestal in twee ploegen: degenen die kort na de aardbeving gewond raakten door op puin te lopen, en degenen die later gewond raakten tijdens het opruimen.

Branden hebben vier seniorenstacaravans verwoest en een half dozijn andere op Orchard Avenue beschadigd. De brandweer heeft het vuur ongeveer 25 minuten moeten laten branden vanwege een kapotte waterleiding.

In het nabijgelegen Vallejo meldden stadsfunctionarissen 'schade door geïsoleerde constructie' aan gebouwen in de binnenstad en op Mare Island, samen met verlies van water door hoofdonderbrekingen, kleine schade aan de weg, kleine gaslekken en stroomuitval.

Er is geen grote schade of gewonden gemeld buiten de regio North Bay, hoewel de beving wel de stroom naar de scheepskranen in de haven van Oakland heeft uitgeschakeld. Ambtenaren van de brandweer van Contra Costa zeiden dat ze werden geroepen naar een auto die was beschadigd door stenen die uit een schoorsteen in Crockett vielen, en ook een gebouw met wat overstromingen op Alfred Nobel Drive in Hercules hadden gecontroleerd.

De Goodman Library, het Alexandria-gebouw en het historische gerechtsgebouw in Napa waren allemaal zwaar beschadigd, met bakstenen gevels die in de straat afbrokkelden. Straatlantaarns in het centrum van Napa werden uitgeschakeld. Een Nissan Sentra op een zijparkeerplaats werd door tuimelstenen vernield.

Nicol Turner'239'187'1, een weddingplanner die eigenaar is van Little Blue Box Weddings in Third Street, zei dat de aardbeving haar bedrijf verwoestte.

“Alles ligt op de grond. Gebroken. Al ons glas, kristal en porselein. Herinneringen aan bruiloften die al tientallen jaren oud zijn, zijn verpest,' zei ze terwijl ze op de stoeprand van Third Street zat, met tranen in haar ogen. “Ik ben blij dat iedereen in orde is, maar dit doet gewoon pijn.”

Gebruikers van sociale media plaatsten foto's van een Walmart en supermarkten met flessen die uit de schappen waren geslagen en verbrijzeld. Sommige bewoners plaatsten wanorde foto's van hun keukens. Een man plaatste een foto van zijn gevallen schoorsteen.

Talloze flessen van het beroemdste product van de regio — wijn — waren verbrijzeld. Wijnliefhebbers beoordeelden de schade aan hun waardevolle huiscollecties en wijnboeren controleerden hoe hun activiteiten door de aardbeving zouden zijn beïnvloed.

Diana Schipper woont ongeveer een blok ten zuiden van het afgebrande stacaravanpark en had voor haar verjaardag een dag van proeverijen gepland bij lokale wijnhuizen. In plaats daarvan werd ze schreeuwend van angst wakker omdat twee zware meubels van 150 pond op haar bed vielen en haar en haar man centimeters misten. Ze moest er onderuit kruipen, zei ze.

Naast andere schade vond ze haar uitgebreide Waterford-collectie kristal en Wedgewood-porselein, die ze al 40 jaar verzamelde, aan stukken geslagen in de eetkamer. Maar vreemd genoeg hebben we 2500 flessen wijn in onze kelder en er is er maar één kapot gegaan, dus dat is het goede nieuws.

“Het was zeker niet de manier waarop ik van plan was om mijn verjaardag door te brengen — de kapotte glazen water oppakken, opruimen en huilen, maar gelukkig was het niet een slechtere ervaring,' zei ze. “Maar het is niet iets dat ik nog een keer wil doormaken.”

De scholen in de omgeving zouden maandag gesloten zijn, maar de luchthaven van de stad was, ondanks een verkeerstoren met verbrijzelde ramen en blootgestelde elektronische apparatuur, zondagmiddag weer in gebruik genomen.

Napa City Manager Mike Parness zei dat bakstenen die op de trottoirs van het centrum vielen, afkomstig waren van drie gebouwen in Brown Street die niet-versterkt metselwerk waren en nog niet waren aangepast aan de code.

Steve Potter, operationeel commandant van de politie van Napa, zei dat het 911-systeem kort na de aardbeving kortstondig was 'uitgeschakeld', maar dat de oproepen later op de ochtend waren afgevlakt. Er kwamen meer dan 1.000 911-oproepen binnen vanaf het moment dat de aardbeving toesloeg tot het middaguur, zei een brandweerfunctionaris.

Gedeelten van de populaire Soscol Avenue zijn afgesloten voor verkeer vanwege gebroken glas, en Potter zei dat er de komende dagen een "hoge politie-aanwezigheid" zal zijn om een ​​aantal van de blootgestelde bedrijven te beveiligen.

Er werd een evacuatiecentrum van het Rode Kruis opgericht in de Crosswalk Community Church op First Street, en tegen het begin van de zondagavond meldden zich 83 mensen aan voor hulp, en er werden er meer verwacht omdat hun huizen en bezittingen door de aardbeving beschadigd raakten.

Er was ook een opvangcentrum opgezet in Vallejo in het Florence Douglas Center.

Niet iedereen die schade zag, zocht hulp, maar rond Napa had iedereen een aardbevingsverhaal.

Penny D'8217Allaird schrok op uit de slaap in haar Sonoma-huis.

'Ik werd wakker met een schok. Ik herinner me dat ik op de klok keek. Het was 3:20. De hele kamer trilde en het bed bewoog heen en weer,' zei ze. “Het was krankzinnig.”

Nadat het gerommel was gestopt, ontdekte ze dat alle lades in haar keuken open waren geschoven. Wijnglazen buiten op het terras achtergelaten nadat een etentje was verbrijzeld. Door het hele huis waren een Tiffany-lamp en verschillende spullen van de planken gegooid.

Adeze Dempsey, uit Sacramento, was op bezoek bij vrienden in American Canyon toen de aardbeving toesloeg. Ze zei dat er in elke kamer wel iets brak: kasten stortten in, antiek en kunstlijsten vielen en vielen op de grond.

“Het was zo sterk. Ik ben nog nooit in mijn leven zo bang geweest. Ik dacht serieus dat dit huis zou instorten. Het was zo zwaar dat het was alsof ik een auto-ongeluk had gehad. Het was zo gewelddadig,' zei Dempsey.

Ze wist niet hoe lang het duurde, maar zei: 'Het leek een eeuwigheid. Ik werd er wakker van. Toen het sterker werd, bleef het doorgaan.”

Dempsey, die tijdens de aardbeving in Loma Prieta in Vallejo woonde, zei dat deze zich sterker voelde. 'Het was zo krachtig dat ik me niet eens kon bewegen. Ik was verlamd.”

Volgens de eerste USGS-gegevens werd de aardbeving aanvankelijk gemeld met een kracht van 6,1 voordat deze snel werd gedegradeerd tot 6,0.

Een aardbeving van de grootte van zondag, hoewel groot, is historisch gezien niet ongewoon in het gebied, zei David Schwartz, een aardbevingsgeoloog bij het USGS-kantoor in Menlo Park. Hij merkte op dat sinds 1969, om de paar jaar aardbevingen in het bereik van een magnitude 6 opduiken: een paar aardbevingen van 5,7 en 5,8 vonden plaats in Santa Rosa in 1969, een duo van 5,8 en 5,9 trof Livermore in 1980 en een 6,2 gebeurde in Morgan Heuvel in 1984.

“Het is een vrij veel voorkomende aardbeving die we in het verleden hebben gezien. Deze zitten daar op de achtergrond,' zei Schwartz. Het is niet, voegde hij eraan toe, in het bereik van de volgende 'grote' die wordt verwacht door inwoners van Bay Area sinds Loma Prieta.

'Dat is niet de omvang die we verwachten. We kijken naar een 6,7 of groter voor de volgende grote seismische gebeurtenis, zei Schwartz.

Telkens wanneer een aardbeving een rating van 5 of hoger heeft, stuurt de USGS automatisch een waarschuwing dat er een kans van 5 tot 10 procent is dat er in de komende 72 uur een gelijke of grotere aardbeving kan plaatsvinden, gebaseerd op historische activiteit in Californië.

'Het betekent niet dat er een grote aardbeving zal plaatsvinden', zei Schwartz. “We weten niet of dit een voorschok is of een hoofdgebeurtenis gevolgd door naschokken, wat hier lijkt te gebeuren.'

Als er een naschok optreedt, raadt de USGS aan dat mensen die binnen zijn daar blijven, onder een meubel, in een gang of tegen een binnenmuur, uit de buurt van ramen, open haarden en zware voorwerpen.

Als u buiten bent, ga dan naar buiten, uit de buurt van gebouwen, hoogspanningsleidingen en andere dingen die kunnen vallen. Als u rijdt, stop dan voorzichtig en ga uit het verkeer. Vermijd bruggen, bomen en andere vallende voorwerpen. Blijf in uw auto totdat het schudden stopt.

Schwartz zei dat op basis van de noord-noordwestendens van naschokken, de beving van zondagochtend evenwijdig was aan de West Napa-breuk, ongeveer twee mijl naar het oosten.

Een USGS-waarschuwing zei dat het Browns Valley-gedeelte van de West Napa-fout wordt vermoed.

'Er verschijnt niets op onze kaarten als een actieve fout', zei hij. “Dit zal een van de dingen zijn waar we naar gaan kijken, wat de bron was.”

De USGS-functie '8220ShakeMap'8221 vergelijkt en contrasteert zowel gegevens van instanties als gebruikers om te beoordelen hoe sterk een aardbeving werd gevoeld. Het USGS-systeem rapporteerde het als een 'gewelddadige' beving met potentieel voor 'zware' schade, terwijl gebruikersrapporten het 'zeer sterk' en 'matig' achtten in die respectievelijke categorieën.

Schwartz zei dat schade niet direct kan worden voorspeld door een magnitudeclassificatie, waarbij hij een reeks variabelen opmerkt.

“Er is een hoge grondwaterspiegel langs de Napa River, dus je hebt arme gronden. Als je verzadigde grond hebt, heeft dit de neiging om het schudden te versterken,' zei hij. “Als je dezelfde aardbeving op verschillende locaties aanbrengt, met verschillende bodems, sedimenten en rotsen, krijg je verschillende soorten schade.”

De laatste grote aardbeving in de Bay Area was de aardbeving in Loma Prieta, een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter die op 17 oktober 1989 toesloeg in het Santa Cruz-gebergte. Het doodde 63 mensen en veroorzaakte $ 6 miljard schade. Voor de aardbeving van zondagochtend was de grootste aardbeving in de Bay Area sinds Loma Prieta in 2007 nabij Alum Rock Park gelokaliseerd, met een kracht van 5,4.

Californië staat schrijlings op twee van de tektonische platen van de aarde. Als resultaat wordt het gebroken door talrijke aardbevingsfouten. Elk jaar vinden er letterlijk duizenden kleine aardbevingen plaats in Californië, waardoor wetenschappers duidelijke aanwijzingen krijgen van plaatsen waar fouten de aardkorst doorsnijden.

In 2007 schatte een panel van deskundigen dat er een kans van 63 procent is dat de San Francisco Bay Area in de komende 30 jaar een catastrofale aardbeving zal meemaken die minstens zo krachtig is als de aardbeving met een kracht van 6,7 in Northridge die Zuid-Californië in 1994 op zijn kop zette. veel grotere kans — 99 procent — dat een aardbeving van die omvang in die tijd ergens in de staat zal toeslaan.

Stafschrijvers Joyce Tsai, Cecily Burt en Karina Ioffee hebben bijgedragen aan dit rapport.


[NATL-GALLERY-BAY] 6.0 Magnitude Aardbeving treft Bay Area

Gouverneur Jerry Brown riep de noodtoestand uit nadat de brandweer van Napa had gezegd dat de stad haar eigen middelen had uitgeput door zes branden te blussen, gewonde bewoners te vervoeren, huizen te doorzoeken naar iedereen die vast zou kunnen zitten en oproepen te beantwoorden over gaslekken, waterleidingbreuken en stroomonderbrekingen lijnen. Alle Napa Valley Unified School District-scholen zijn maandag gesloten om te inspecteren op mogelijke schade. Napa Valley College heeft geen grote schade opgelopen en gaat maandag open.

Het Queen of the Valley Medical Center in Napa behandelde meer dan 200 patiënten die spoedeisende hulp zochten, zeiden ziekenhuisfunctionarissen. Of the 208 patients, 17 were admitted to the hospital with broken bones and respiratory or cardiac conditions, while the rest were treated and released for less severe injuries, hospital president Walt Mickens said at a Sunday evening news conference.

Only one patient remains in the hospital in critical condition while another, a 13-year-old boy, was airlifted to another trauma center in critical condition after pieces of the fireplace at his home collapsed onto him, Mickens said. The boy was listed in serious condition at UC Davis Hospital as of Sunday night.

The most common injuries were from household items falling off of walls or shelves onto people or from those who stepped on debris in their homes, he said.

"Our community has responded in an extraordinary fashion here in Napa," Mickens said.

Some 90 to 100 homes and businesses across the region were not habitable, according to Mark Ghilarducci, director of the California Governor's Office of Emergency Services, The Associated Press reported.

There were at least 50 aftershocks, including four that were larger than 2.0 magnitude in Napa, ranging in magnitude from 2.5 to 3.6, according to the U.S. Geological Survey. Thirty to 70 small aftershocks could hit the area in the next week, USGS said.

The intersection of Third and Brown streets in downtown Napa showed signs of substantial damage, including fallen trees, broken awnings and the facade of a building falling on top of a parked car. The city has red-tagged at least 33 buildings, meaning they were not considered safe for the public to enter.

City officials in Vallejo said dozens of buildings have been red-tagged. Most of the buildings authorities red-tagged in Vallejo were commercial or industrial.

Back in Napa, dazed locals could be seen wandering around the downtown area in the early hours of the morning.

"I was in bed . It was a sick feeling. The ground was just rolling," lawyer Jeff Hammond told NBC Bay Area.

"That used to be my office," Hammond said pointing at the city's old courthouse that was built in the 1870s and lost a 10-foot chunk of bricks and concrete. "The building is not earthquake-proof, so who knows what the damage is inside. This is obviously the worst we've ever seen here. Napa is going to survive this but it's hard to see though."

Napa Fire Capt. Doug Bridewell called the earthquake "the worst shaking I've ever been in."

Eighteen-year-old Christian Ray described how the earthquake jolted him and his mother out of bed.

"I just heard shaking, and I got really scared," he said. "I heard my mom screaming for my name, and I thought, 'What's going on?' I thought something terrible was going on.

"My dresser fell on me and cut up my legs, and then I saw my mom come into my room. She fell, tripped over all my stuff," he said. "Our room is just terrible. It's destroyed, and everything is on the floor, flipped over. It's pretty amazing."

David Duncan, president and CEO of Silver Oak winery in Napa, tweeted about waking up to hundreds of bottles destroyed in the quake. The popular Napa Wine Train canceled its operations for Sunday in order to inspect their trains.

The California Highway Patrol reported earthquake-related damage in four places this morning, including parts of Highway 121 and Petrified Forest Road at Saxton Road in Calistoga. However, all roads remain open to the public at this time.

The shaking emptied cabinets in homes and store shelves, set off car alarms and caused damage inside homes in neighboring Sonoma County.

“We were just sleeping and all of a sudden there was enormous amount of noise and our bed started bouncing from side to side,” said Dandridge Marsh, 37, who works in the wine retail business and lives in Napa with his wife. “You could hear things falling down.”

Marsh said the power went out right away, and he started walking toward his garage to get a flashlight. Broken glass was everywhere.

“It was pretty wild coming out and seeing all the cabinets, the piano and the refrigerator moved a foot over,” he said. “The car was parked in the middle of the garage and is now resting against the garage door.”

USGS said the quake struck about 10 miles northwest of American Canyon, which is located about 6 miles southwest of Napa. Most reported damage has been confined to Napa and Sonoma areas. About 30 to 70 small aftershocks are expected over the next seven days, the USGS said on Twitter.

"I was at work when it happened," said David Lew, who works at a casino in American Canyon. "My absolute first thought was getting in touch with my wife, who is five months pregnant."

NBC Bay Area's chopper footage over downtown Napa showed a mobile home park on fire at Orchard Avenue and a gaping hole near the top corner of the old courthouse. At least four mobile homes have been destroyed. Gas leaks and water main breaks were also reported. As of 4:00 a.m. Monday, power had been restored to 99 percent of those who lost it following the quake, leaving 150 people in the dark, PG&E said. That was down from 70,000 customers who lost power right after the quake struck.

California Gov. Jerry Brown said Sunday morning that his emergency services offices was on full activation and working closely with emergency managers, first responders and transportation officials to help residents and vital infrastructure.

"These safety officials are doing all they can to help residents and those living in affected areas should follow their guidance and instruction," he said.

People took to social media to share news of the quake. NBC Bay Area Chief Meteorologist Jeff Ranieri reported feeling a "violent shaking or rolling motion" for around 20 seconds.

"The most important thing for people to remember is drop, cover and hold if we do happen to get another big one," Ranieri said. "If you smell gas it probably means there is a gas leak."

There was no report of damage to the Bay Bridge or any other major bridge in the Bay Area.

"It's certainly a jolt and reminds people we live in a place where large earthquakes occur," said David Schwartz of the USGS. "We will be looking for the rest of tonight and tomorrow. Our seismologists are taking a closer look. People can expect smaller aftershocks to continue."

Nearly 50 people have registered for services at an American Red Cross shelter in Napa, a Red Cross spokesman said. Nineteen families – 47 people –registered at the shelter at Crosswalk Community Church at 2590 First St., Red Cross spokesman Woody Baker-Cohn said.

Baker-Cohn said the church opened around 9 a.m. as a place for people to come get food, drinks and information about the services they can receive following the quake. However, he said by noontime it was clear that the church would have to open as a shelter because most of the people that came were renters with no insurance or family in the area and would need to stay overnight.

The gymnasium at the church is able to accommodate 100 people and there is another shelter also open at Florence Douglas Center at 333 Amador St. in Vallejo, he said.

Napa city officials advise residents who lost water service during Sunday's earthquake should use bottled water for drinking and cooking, boil tap water for one full minute before use for drinking or cooking or to use water for drinking and cooking from one of the water stations set up by the city.

The water stations can be found on Pearl Street one block west of Main, or at the Las Flores Center on Linda Vista Avenue. Residents should call 707-257-9544 with any water-service questions.

Cathy Rainone, Bay City News and the Associated Press contributed reporting.

Not too surprising based on epicenter most of the 5000+ local power outages are in Sonoma, Napa counties. @nbcbayarea pic.twitter.com/tdKQUyfmw6 — Rob Mayeda (@RobMayeda) August 24, 2014

#CHP officers so far reporting no damage to roadways in South Bay, Peninsula, East Bay. Officers still checking for obvious roadway damage — CHP Golden Gate (@CHP_GoldenGate) August 24, 2014


Exposure 4: Business interruption

What is your policy's definition of contamination?

Does the coverage include contamination by human error and cleaning agents?

When a catastrophe like the 2014 Napa Valley earthquake strikes, getting back to business as usual can take a while. Buildings may be unsafe for occupation, equipment may need to be repaired, and a combination of leaked wine and delayed harvests can result in there being less product to sell.

To make sure your winery is protected against business interruption, review your policy.


Napa Valley's newest: Restaurants, places to stay, etc.

Visit Napa Valley, that area's official tourism marketing organization, has released its spring list of new restaurants, notable places to taste wine and the latest attractions.

WHERE TO EAT

The Culinary Institute of America at Greystone opened Gatehouse Restaurant at its historic St. Helena property in January. Orchestrated by CIA faculty-led students, Gatehouse Restaurant is the capstone experience for CIA students. It's open Tuesday through Saturday for lunch and dinner.

Ottimo, the Italian market by chef Michael Chiarello, opened in January in V Marketplace, Yountville. The marketplace includes brick oven pizza, hand-pulled mozzarella, an espresso and dolci café, craft beer and wine, and a tasting bar.

Bella Bakery, a family-owned coffee shop in Calistoga, had an extensive makeover in February, with new display cases, flooring and menu boards showcasing added seasonal soups and more.

The bakery offers local-roasted coffee selections and teas. A large selection of house-made pastries, custom cakes, paninis and pizzas are offered on Thursday, Friday and Saturday only.

XiXi Bistro, a contemporary Chinese cuisine restaurant in downtown Napa, is set to open in July. Special features will include a wine-tasting room, an elegant bar and art.

Acacia House at the new Las Alcobas in St. Helena is scheduled to open this spring. The restaurant was created by chef Chris Cosentino with business partner Oliver Wharton of San Francisco's Cockscomb restaurant.

The menu at Acacia House will feature a selection of small and larger plates. Cosentino and Wharton will oversee the food and beverage components at Las Alcobas including an on-site artisan bread program with a focus on sprouted grains.

De Handvest Eik, an 'elemental restaurant' by chefs Christopher Kostow and Nathaniel Dorn of the Michelin-three starred Restaurant at Meadowood, will open in St. Helena in spring 2017. The menu, with Chef Katianna Hong at the helm, will reflect the products of the Napa Valley and surrounding San Francisco Bay Area with an elemental cooking style highlighting one or two ingredients at a time.

Napa Noodles from the owners of Eiko's and Eiko's at Oxbow, will open in summer 2017 in downtown Napa. Napa Noodles will be an Asian Pacific Rim-style restaurant. Planned house specialties include house-made noodles, savory soups, slow roasted meats, seasonal salads, Peking duck, flavorful rice dishes, Asian beers, Sake, and local wines.

Charlie Palmer Steak by chef Charlie Palmer, also owner of Harvest Inn by Charlie Palmer and Harvest Table in St. Helena, is slated to open at the new downtown Archer Hotel Napa this year.

WHERE TO DRINK

Gabrielle Collection taste + opened in March in downtown Napa. It offers bites paired with Gabrielle Collection, Pietro Family Cellars and O'Connell Family Vineyard wines.

Buitenland opened in March. This collective tasting room represents Farella Vineyards, Forlorn Hope and POE Wine, which is only offered for tasted there. They offer flights, by the glass, as well as by-the-bottle selections.

Tannery Bend Beerworks, Napa's newest homegrown brewery, opened its taproom and brewing space south of downtown in March. Tannery Bend Beerworks is brewing beers made with unique, locally sourced ingredients.

The taproom offers an ever-changing menu of lighter fare such as grilled cheese, grilled blue crab, popcorn and more created by chef Tyler Rodde.

RiverHouse by Bespoke Collection in downtown Napa launched portfolio tasting with Bespoke Bento Box in February. The tasting is paired with a bento box from Morimoto and includes the chef's selections of sushi, tempura and teriyaki beef, adjustable for dietary needs.

B Cellars in Oakville plans to launch its exclusive heritage experience in May. The private tasting experience includes a tour of the caves, followed by a tasting in the Beckstoffer Heritage Room of wine made from Beckstoffer Heritage Vineyard sites paired with small plates.

B Cellars is the only winery in the Napa Valley that produces a wine from each one of the six Beckstoffer Heritage vineyards and the only winery that is allowed by Andy Beckstoffer to also produce a wine blended from several Beckstoffer Heritage vineyards.

Odette Estate Winery, located in Napa Valley's Stags Leap District, has achieved official status as a certified Gold-level LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) project by the U.S. Green Building Council (USGBC).

Odette's sister property, CADE Estate Winery, was the first winery in the Napa Valley to become LEED Gold certified for the entire property, including the hospitality building, caves, and production facility.

Trefethen plans to reopen its iconic winery in Napa on May 6, after repairs of damage from the August 2014 Napa earthquake.

As one of Napa Valley's only surviving wooden wineries from the 19th century, Trefethen' was designed by the leading California winery architect of the 1800s, Hamden McIntyre, it was awarded a listing on the National Register of Historic Places in 1987.

Stone Brewing is set to open in the historic Borreo building in downtown Napa this summer. It plans to offer 24 beers on tap, indoor and outdoor dining, and a 10-barrel brewhouse with recipes unique to the Napa Valley.

NEW THINGS TO SEE AND DO

Gordon Huether Studio installed two sculptures at the new Culinary Institute of America at Copia on First Street in downtown Napa in February: 'Fork' and 'Is That Bob And Margrit?'

A Gordon Huether Sculpture Garden, a curated selection of the artist's work, will be featured throughout the 2017 BottleRock Napa Valley festival grounds.

'Up We Go!,' another new sculpture, may be viewed in front of the Yountville Community Center, located at 6516 Washington St.

Active Wine Adventures launched an innovative new tour service in Napa Valley last summer, pairing wine and food with scenic hikes and inspiring art. The company offers private, guided tours: hike and wine, art and wine, Literary Legend and custom wine tours by SUV. In April 2017, they started a new Hike & Beer Tour featuring scenic hikes, lunch and local microbreweries.

The CIA at Copia in downtown Napa will launch their new Tasting Showcase in May 2017 in the building's atrium. Guests may taste wines directly from the producer (up to seven at a time), while learning about the California wine industry in the new Wine Hall of Fame exhibit, also launching this spring.

De Meadowood Spa in St. Helena has won the hospitality industry's highest honor of five stars from the Forbes Travel Guide, just 15 months after opening its doors in November 2015.

The Meadowood Spa, which is the first five-star spa in Napa Valley, is designed to be an elevated spa experience for estate guests and members. The spa offers eight treatment suites, each with its own private bathroom, steam shower and built-in seating lounge area.

Harvest Inn by Charlie Palmer in St. Helena is undergoing a major enhancement of its grounds and landscape. A new sculpture garden debuts this month and includes 11 new pieces, curated by ÆRENA Galleries & Gardens.

WAAR TE VERBLIJVEN

UpValley Inn & Hot Springs, formerly the Comfort Inn Calistoga, is undergoing a renovation that is expected to be completed in May. All 55 guestrooms will feature new furnishings and bathrooms with a rustic-meets-modern style. The Inn also features geothermal hot springs mineral pool, whirlpool and steam room.

River Terrace Inn in downtown Napa is refreshing its arrival experience by enhancing the porte-cochère and lobby, in addition to a redesign of the bar and lounge.This portion of the expansion is set to be completed in May.

The inn also is adding eight suites, an enhanced river front experience with a newly landscaped river walk and an additional 1,500 square feet of event space. It is scheduled to be completed in November.

Wine Country Inn in St. Helena completed an extensive renovation of its Winery House building in March. It includes guest reception and 14 rooms in the main Winery House. The inn has 29 now has guest rooms, 80 percent with vineyard views, and landscaped gardens.

The property includes a large heated outdoor pool and hot tub as well as massage therapy treatments. Rates include a 'Napa-style' breakfast buffet, a split of Duckhorn wine, and water and soda upon arrival.

Rancho Caymus Inn, an historic boutique hotel in Rutherford, is being brought back to life by the developer of Hotel Yountville. It was originated by the late vintner, designer, pilot and Renaissance woman, Mary Tilden Morton (from Berkeley California's Tilden Park & Morton Salt families).

The renovation has restored the hotel's natural beauty and features 25 large suite-style rooms with heritage wood ceilings, fireplaces, living areas and private patios.

The Ink House is set to open its renovated historic lodging in June. The original home of California pioneer, Theron H. Ink, the inn combines Italian elegance, wine country style and gracious hospitality. The 130-year-old residence has been completely restored over the past two years, under design by Napa Valley architectural firm Backen, Gillam & Kroeger.

Vintage Estate, comprised of the Vintage Inn and Villagio Inn & Spa in Yountville, is undergoing a complete renovation. Both hotels and spa have teamed up with SB Architects and interior design firm Hirsch Bedner Associates. Renovations are expected to be complete at Vintage this spring and at Villagio in early 2018.

Auberge du Soleil plans to unveil eight new guest rooms and suites in May. The work is designed by San Francisco interior designer Suzanne Tucker.

SENZA Hotel, in partnership with More Associates and Construction, plans to complete a significant renovation to its eight-room Parker Mansion this spring. The historic mansion dates to 1870 and houses SENZA's Parker Classic and Parker Plus rooms.

The revamped interior design, undertaken by Leslie Wilks Design, will offer guests new modern bathrooms, oversized showers and a custom amenity line from Marin-based Prima Fleur Botanicals.

Las Alcobas opened in St. Helena in March as a sister property to Las Alcobas in Mexico City. Las Alcobas features 68 guest rooms and suites with terraces and outdoor fireplaces Acacia House, a signature Chris Cosentino restaurant Atrio, a 3,500 square foot spa an outdoor swimming pool, meeting and event facilities and all of the brand's signature amenities and services.

Archer Hotel Napa, a new hotel in the heart of downtown Napa, is set to open this year. Spanning five stories, the hotel will have 143 rooms and 40 balcony-clad suites with sweeping 360-degree view of Napa Valley from its expansive rooftop. Charlie Palmer Steak will be the hotel's signature restaurant and also provide the culinary direction for the 17,000–plus square feet of indoor and outdoor event space.


Major Cleanup Begins in Napa Amid Series of Aftershocks

Since growers had already begun harvesting and processing the grapes, the quake did more damage than if the grapes had still been hanging on the vine when it struck, although wineries would have suffered even greater losses if the harvest season had been further along.

“In another month, we would’ve had double the amount in barrels,” said Liz Thach, a professor at Sonoma State University's Wine Business Institute.

“Some NVV [Napa Valley Vintners] member wineries did sustain damage to their barrel storage areas, wine inventory and production equipment over the weekend,” the 500-member trade association said in a statement.

Some experts think the final tally will be even higher. Taking into account residential losses along with wineries’ loss of product, damaged facilities and canceled bookings from tourists, the quake could inflict losses as high as $4 billion, according to Kinetic Analysis Corporation data. Insurance is likely to cover only about $1.5 billion of that, "due to the (earthquake) insurance penetration figures in that area . and the heavy impact of this event on contents (and) inventory," Kinetic CEO Steven Stichter said via email.

It’s unknown what percentage of Napa’s more than 500 wineries carry earthquake insurance, but it’s likely a small number.

“We do know that fewer than 6 percent of homeowners in the Napa area have earthquake coverage and that take-ups rates across the state for this type of insurance have been declining for nearly 20 years,” Insurance Information Institute president and economist Bob Hartwig said via email.


Bekijk de video: SUNAMI di PALU (Januari- 2022).